Πάρτι στη Βαρκελώνη για το πρωτάθλημα

Πάρτι στη Βαρκελώνη για το πρωτάθλημα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βαρκελώνη γιορτάζει και ανυπομονεί για το τοπικό ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής. Δεν αποκλείεται μάλιστα το «Καμπ Νου» να γνωρίσει πρωτόγνωρες πιένες, μιας και η Μπαρτσελόνα θα συγκρουστεί με την… άσπονδη συμπολίτισσα Εσπανιόλ, αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά και οι δύο πλευρές θα χαμογελάνε, προσφέροντας ένα ανεπανάληπτο «νταμπλ» στην εξέδρα, η πρώτη με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και η δεύτερη με τον τίτλο της Κυπελλούχου!

Ηδη από το ημίχρονο του αγώνα στην έδρα της Θέλτα, οι «μπλαουγκράνα» γνώριζαν ότι είναι πρωταθλητές. Η Βαλένθια είχε ηττηθεί στις Βαλεαρίδες από τη Μαγιόρκα· η ομάδα του Αγγελου Μπασινά έμενε οριστικά στην κατηγορία και η νίκη τής Μπαρτσελόνα έδινε απλώς πανηγυρικό τόνο στη βραδιά.

Φυσικά, το πάρτι είχε μόλις αρχίσει. Με την επιστροφή της ομάδας στη Βαρκελώνη, το… καθιερωμένο ανοιχτό διώροφο λεωφορείο έκανε την εμφάνισή του και μετέφερε τους πρωταθλητές μέχρι το φημισμένο πεζόδρομο Las Rablas, όπου περίμεναν περίπου 20.000 οπαδοί τους. Το 18ο πρωτάθλημα των Καταλανών είναι γεγονός. «Ας κρατήσουν οι πανηγυρισμοί μια εβδομάδα. Για τέτοιες στιγμές υπέγραψα στην Μπαρτσελόνα. Για να παίζω σε μια μεγάλη ομάδα και να γράφουμε ιστορία», δήλωσε ο Ροναλντίνιο, ενώ ο Ετό συμπλήρωνε: «Αυτός ο τίτλος είναι πιο γλυκός από τον περυσινό, γιατί πάντοτε είναι δυσκολότερο για μια ομάδα να υπερασπίζεται το στέμμα της».

Λίγο νωρίτερα, οι δηλώσεις του προπονητή Φρανκ Ράικαρντ, κινούνταν στο ίδιο μήκος κύματος: «Λένε ότι πάντα είναι πιο δύσκολο να παραμείνεις στην κορυφή παρά να φτάσεις σε αυτήν. Ο πρώτος στόχος από το ξεκίνημα της περιόδου ήταν να διατηρήσουμε τα πρωτεία μας και το καταφέραμε. Αρα μιλάμε για μια επιτυχία σπουδαιότερη από την περυσινή. Με τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο δεν μπορεί πλέον κανένας ν’ αμφισβητήσει την ικανότητα αυτής της ομάδας. Μπορούμε τώρα να διασκεδάσουμε για λίγο προτού στρωθούμε ξανά στη δουλειά».

Φυσικά, όταν λέει «δουλειά» ο Ράικαρντ, εννοεί την προετοιμασία της Μπαρτσελόνα για τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις 17 Μαΐου. Αυτή είναι πλέον η μεγάλη πρόκληση και ο αθλητικός διευθυντής Τσίκι Μπεγκιριστάιν εξηγεί γιατί: «Ο δεύτερος συνεχόμενος τίτλος είναι μια ένδειξη για το πώς εξελίσσεται η ομάδα μας και σημάδι ότι ξεκινάει μια νέα εποχή. Αν κατακτήσουμε και το Τσάμπιονς Λιγκ, τότε θα μπορούν να ξεκινήσουν οι συγκρίσεις με την ομάδα στο ξεκίνημα της δεκαετίας του ’90».

Τότε, με προπονητή τον Γιόχαν Κρόιφ, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα και το Κύπελλο Πρωταθλητριών (το δοκιμαστικό Τσάμπιονς Λιγκ του 1992) με αντίπαλο τη Σαμπντόρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή