Πισω απο τις Καμερες

4' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αισιόδοξος Μπίσκαν

Γενέθλια είχε χθες ο Μπίσκαν (έγινε 28 χρόνων) και ίσως γι’ αυτό να έσπασε το «εμπάργκο» που έχει στα ΜΜΕ της Κροατίας και να παραχώρησε συνέντευξη στη «Sportske Novosti». «Συμφωνώ ότι τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Υπάρχει όμως μία λογική εξήγηση. Ημασταν μία εντελώς νέα ομάδα, με 13 μεταγραφές και πολλούς νέους ποδοσφαιριστές. Υπάρχει ένα πλάνο δημιουργίας μιας εντελώς νέας ομάδας. Δεν ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο μισό της σεζόν και όταν αρχίσαμε πλέον να δενόμαστε, οι άλλες ομάδες είχαν αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα στο πρωτάθλημα. Παλέψαμε για να ανατρέψουμε την κατάσταση, αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο» τόνισε ο Μπίσκαν, ο οποίος φάνηκε αισιόδοξος για τη νέα περίοδο: «Δημιουργούμε μία ομάδα με πολλά νέα παιδιά. Το καλοκαίρι ο σύλλογος θα ενισχυθεί με ορισμένους ακόμη ποιοτικούς παίκτες και είμαι βέβαιος ότι θα παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι. Τα επόμενα χρόνια θα είμαστε μία ομάδα που θα δώσει μεγάλες χαρές στους φίλους της».

Συμπάθεια για Μαλεζάνι

Ο Μπίσκαν μίλησε και για τον Μαλεζάνι: «Ο προπονητής είναι ο τύπος που πληρώνει συνήθως τα άσχημα αποτελέσματα και αυτός που φεύγει αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από τους φιλάθλους, αλλά έμεινε εκείνη την περίοδο των κακών αποτελεσμάτων. Αλλες ομάδες σε αντίστοιχες περιπτώσεις θα έδιωχναν τον προπονητή τους, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν το έκανε αυτό. Ο Μαλεζάνι στην αρχή δεν ήξερε πού να με βάλει. Με έβαζε στην άμυνα και αυτό δεν ήταν καλό. Μιλήσαμε και του είπα ότι αποδίδω καλύτερα ως χαφ. Μετά, όταν άρχισα να παίζω στη μεσαία γραμμή και αγωνίστηκα καλά, μιλήσαμε και παραδέχθηκε ότι είχε κάνει λάθος».

Τα δώρα των παικτών

Ενα χρυσό κομπολόι και τρεις φανέλες του Παναθηναϊκού ήταν τα συμβολικά δώρα των παικτών προς τον Μαλεζάνι. Η μία φανέλα ήταν άσπρη και έγραφε στην πλάτη ALBERTO. Οι άλλες δύο ήταν πράσινες, με τη μία να γράφει MALEZANI και την άλλη ALBERTO MALEZANI. «Θέλαμε να σας δώσουμε και άλλη μία που να γράφει cazzο, αλλά δεν τα καταφέραμε» είπε ο Γκονζάλες στον Ιταλό προπονητή για να σπάσει με χιούμορ τη συγκινησιακή φόρτιση που υπήρχε την ώρα που ο Γκούμας του έδινε τα δώρα. Ο Μαλεζάνι ήταν συγκινημένος και είπε στους παίκτες ότι το καλύτερο δώρο τού το έκαναν με τη σκληρή δουλειά τους μέσα στο γήπεδο και ότι αυτά τα δώρα θα τα φυλάξει στο μέρος με τα πιο σπουδαία ενθύμια της καριέρας του.

Θέμα Μαρκούλα;

Αρκετοί αναρωτήθηκαν γιατί δεν μετέχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα άρσης βαρών ο 4ος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, Γιώργος Μαρκούλας. Επισήμως, διότι είναι τραυματισμένος. Ακούγεται, όμως, ότι υπάρχει σοβαρό θέμα. Τόσο, που τον έχει φέρει σε σύγκρουση με έναν εκ των προπονητών, για τον οποίο λέγεται ότι μίλησε προσβλητικά στον αθλητή. Αυτό το συγκεκριμένο δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, γιατί, αν πράγματι ελέχθη ό,τι μάθαμε, είναι πολύ βαρύ ατόπημα για τον προπονητή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όλα άρχισαν όταν ο Μαρκούλας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του (ουσιαστικά μετέφερε απόψεις και άλλων αθλητών), διότι πιστεύει πως η προπονητική ομάδα προσέχει ιδιαιτέρως μόνον δύο αρσιβαρίστες. Τους έφηβους, Νίκο Κουρτίδη και Δημήτρη Παπαγερίδη. Μήπως είναι αυτό που λένε, «η φτώχεια φέρνει γκρίνια»; Και «φτώχεια» είναι η «φτώχεια» των αποτελεσμάτων, σε επίπεδο ανδρών την τελευταία διετία.

Επιμένουν οι ρομαντικοί

Η προχθεσινή εκκίνηση του 5ου ιστορικού ράλι Ακρόπολις, μας θύμισε για μια ακόμη φορά το πόσοι είναι οι αγνοί εραστές του αυτοκινήτου. Οι 300 που βρέθηκαν κάτω από τον Ιερό Βράχο θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν ως οι τριακόσιοι του… Λεωνίδα. Ωστόσο, στη χώρα που ζούμε, θα πρέπει να είμαστε και ευτυχισμένοι από την προσέλευση του κόσμου. Ενα μεγάλο μπράβο αξίζει στους κατόχους των ιστορικών αυτών αυτοκινήτων όσο και των διοργανωτών, οι οποίοι επιχειρούν μέσα από δρόμους δύσκολους να κρατήσουν ζωντανό έναν αγώνα παγκόσμιας εμβέλειας.

Τζογαδόροι…

Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ άφησε (ξανά) την Αμερική με ανοιχτό το στόμα παραδεχόμενος το πρόβλημα που έχει με τον τζόγο. «Εχω χάσει κοντά στα 10 εκατ. δολάρια» είπε χαρακτηριστικά, ο πρώην «αστέρας» του ΝΒΑ και νυν σχολιαστής του αμερικανικού δικτύου ΤΝΤ. Ο «Σερ» έχει απολέσει κοντά στα 3 δισ. δρχ. ή 9 εκατ. ευρώ που θεωρείται ποσό αστρονομικό, ακόμη και για έναν ζάμπλουτο μπασκετμπολίστα. Ομως, ο Μπάρκλεϊ και πάλι «φθηνά» έχει πληρώσει την αγάπη του για τον τζόγο, αν μαθαίνατε ότι ο γκολφέρ Τζον Ντέιλι έχει χάσει περισσότερα από 50 εκατ. δολάρια.

Οχι άλλα δάκρυα

Δεν χρειάζεται πολύ… κλάμα, πάνω από το «πτώμα» της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή. Και αυτό γιατί είναι πασιφανέστατες οι αιτίες του υποβιβασμού στην Α2 κατηγορία και πηγάζουν από τις διοικήσεις και τα πρόσωπα που πέρασαν από τον «γηραιό», την τελευταία πενταετία. Προγραμματισμό, χρήματα και συνέπεια χρειάζεται ο Ηρακλής για να μην παραμείνει στην Α2 κατηγορία, περισσότερο από την επόμενη περίοδο που θα παίξει και να επιστρέψει στη φυσική θέση του.

Προσεκτικός

Το γεγονός ότι οι Χιούστον Ρόκετς εξακολουθούν να παρακολουθούν τη βελτίωση της καριέρας του Βασίλη Σπανούλη, δεν είναι είδηση, από την απόψη ότι ο Ελληνας διεθνής γκαρντ του Παναθηναϊκού, συμπεριλαμβάνεται σε μια… τεράστια λίστα παικτών που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είδηση είναι η αντιμετώπιση του ίδιου του παίκτη στο «φλερτ» που έχει αναπτυχθεί με την ομάδα του Χιούστον: «Εγώ ως Βασίλης κοιτάζω πολύ προσεκτικά την κάθε κίνησή μου. Θέλω να κάνω το κάθε βήμα την κατάλληλη στιγμή και αισθάνομαι ότι ακόμη υπάρχουν πράγματα που θέλω να κατακτήσω με τον Παναθηναϊκό».

Ο Τζον ΜακΕνρό στο Μαρούσι σε αγώνα επίδειξης

Στα νιάτα του τον απολαύσαμε μέσα από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες στους προ 25ετίας αξέχαστους τελικούς με αντίπαλο τον Σουηδό Μπιον Μποργκ στα γήπεδα με χόρτο του Γουίμπλεντον. Οι… εκρήξεις του και οι διαμαρτυρίες του προς τους διαιτητές έχουν γράψει ιστορία. Τα χρόνια πέρασαν, αλλά ο Τζον ΜακΕνρό δεν άλλαξε. Εξακολουθεί να παίζει στα τουρνουά βετεράνων, κλέβοντας την παράσταση με τις επιδόσεις του, εντός και… εκτός γηπέδων. Για του λόγου το αληθές, δεν έχετε παρά να περάσετε μια βόλτα από τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης στο Μαρούσι, στις 5 Ιουνίου. Θα είναι εκεί ο Τζον ΜακΕνρό και θα παίξει σε αγώνα επίδειξης, πιθανότατα με αντίπαλο τον σπουδαίο (επίσης βετεράνο) Ισπανό Σέρτζι Μπρουγκέρα. Θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Περισσότερες λεπτομέρειες… προσεχώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή