Πρώτος και καλύτερος

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πέταγμα» στην πρώτη θέση των προκριματικών του μονόζυγου έκανε χθες ο Βλάσης Μάρας, κατά τη διεξαγωγή των προκριματικών αγώνων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυμναστικής, που διεξάγεται στον Βόλο. Το «χρυσό» παιδί εκτέλεσε ένα άψογο πρόγραμμα και προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής με την υψηλότερη βαθμολογία. Αντίθετα, ο Βασίλης Τσολακίδης δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα με τον αγώνα του και ήρθε 12ος στο δίζυγο (47ος στο έδαφος). Στο ομαδικό η χώρα μας αναδείχθηκε 12η, ύστερα από μια συνολικά μέτρια παρουσία.

Ακόμα υψηλότερα, εάν χρειαστεί, σκοπεύει να φτάσει για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο ο Βλάσης Μάρας. Ο άδικος αποκλεισμός του από τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων έχει πεισμώσει τον 21χρονο γυμναστή και αγωνίζεται… μόνο για την πρώτη θέση. «Ακόμη είναι αρχή, αν όμως δυσκολέψουν τα πράγματα είμαι έτοιμος να δυσκολέψω και εγώ το πρόγραμμά μου. Με αυτό που έκανα σήμερα, ακόμη και χωρίς βήμα μπορώ να φτάσω τους 16.000 βαθμούς», υπογράμμισε, ενώ σε ό,τι αφορά τους βασικούς του αντιπάλους τόνισε: «Το επίπεδό τους δεν ήταν πολύ καλό. Ο Γερμανός μάλλον πήγε να βγάλει πιο μεγάλο πρόγραμμα για να εντυπωσιάσει, αλλά δεν του βγήκε, ενώ ο Κασίνα είναι άτσαλος στην εκτέλεσή του. Πολύ καλός είναι ο Ελβετός. Το δικό μου πρόγραμμα όμως παίρνει βελτίωση αν χρειαστεί. Εχω πολλές ασκήσεις που μπορώ να προσθέσω, αλλά υπάρχει και το άγχος και δεν θέλω να το ρισκάρω». Ο αθλητής μας θα μπορούσε να έχει προκριθεί και στον τελικό του άλματος, αφού η πρώτη (και μοναδική) προσπάθειά του βαθμολογήθηκε με 16.400, όμως, είπε ότι δεν ήθελε να διακινδυνεύσει έναν τραυματισμό επιχειρώντας και δεύτερο άλμα, ενώ ήταν 14ος στον πλάγιο ίππο και 63ος στους κρίκους.

Μακριά από τις οκτώ πρώτες θέσεις βρέθηκαν οι άλλοι γυμναστές μας. Ο Χρήστος Λιμπανοβνός ήταν 14ος στους κρίκους, 32ος στο δίζυγο και 49ος στον ίππο. «Ηταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που περιλαμβάνει ομαδικό αγώνισμα. Είχα μια ατυχία στον ίππο όπου έπεσα, αλλά στα υπόλοιπα όργανα τα πήγα καλύτερα. Η ομάδα πάλεψε όσο μπορούσε. Πήραμε πολύτιμη εμπειρία εν όψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Δανίας». O Μαρκούσης ήρθε 31ος στo μονόζυγο, 60ός στους κρίκους, 66ος στο δίζυγο, 75ος στις ασκήσεις εδάφους και τον πλάγιο ίππο και ο Ζαχαριάδης 46ος στο έδαφος.

– Με τους αγώνες των εφήβων συνεχίζεται σήμερα στον Βόλο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής. Φαβορί για την πρώτη θέση του βάθρου στο ομαδικό είναι η Ρωσία. Αξιους αντιπάλους αναμένεται να αποτελέσουν οι Γερμανία, Γαλλία και Ρουμανία, ενώ οι γυμναστές μας στοχεύουν σε μια θέση στη δωδεκάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή