Συντονίζεται στην ΕΡΤ ο Ολυμπιακός

Συντονίζεται στην ΕΡΤ ο Ολυμπιακός

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέτοιες ημέρες οι ομάδες κάνουν μεταγραφές παικτών και τα τηλεοπτικά κανάλια μεταγραφές ομάδων. Αναμφίβολα, η πιο εμπορική ποδοσφαιρική ομάδα της Ελλάδας είναι ο Ολυμπιακός, τα τηλεοπτικά δικαιώματα του οποίου έχει τα τελευταία χρόνια η τηλεόραση του Alpha. Το συμβόλαιο των δύο πλευρών λήγει με την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Αν και τη Μεγάλη Εβδομάδα υπήρξε προφορική συμφωνία των δύο πλευρών για επέκταση της συμφωνίας με ετήσια αποζημίωση περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ, με μία εντυπωσιακή προσφορά για τα ελληνικά δεδομένα η ΕΡΤ «κλείνει» τον Ολυμπιακό για δύο χρόνια, με συνολική αποζημίωση, σύμφωνα με πληροφορίες 14,5 εκατ. ευρώ! Ποσό όμως που διαψεύστηκε από στελέχη της κρατικής τηλεόρασης. «Το κόστος θα είναι μέσα στη λογική της αγοράς», υπογραμμίστηκε από τους ανθρώπους της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τα 14,5 εκατ. ευρώ είναι αδύνατο να καλυφθούν από τις διαφημίσεις, ακόμη κι αν η συμφωνία προβλέπει να μεταδίδονται τα παιχνίδια κι από την ψηφιακή πλατφόρμα. Αφού κάθε εντός έδρας αγώνας του Ολυμπιακού θα κοστίζει 480.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος δεν διέψευσε το θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θέλω να αναφερθώ επ’ αυτού».

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να οδηγήσει τον Alpha στην απόφαση διακοπής της συνεργασίας του και με τις υπόλοιπες ομάδες της Α΄ Εθνικής, για τα δικαιώματα των οποίων θα ενδιαφερθεί κατά κύριο λόγο η συνδρομητική τηλεόραση και κατά δεύτερο η κρατική.

– Στις 5.45 μ.μ. (Magic) ο Ολυμπιακός θα κάνει… πρόβα τελικού με την Προοδευτική σε φιλικό παιχνίδι που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Να σημειωθεί ότι στην κερκίδα των οργανωμένων, τοποθετήθηκαν 21 μαύρα καθίσματα, στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή