Το παιχνίδι… τώρα αρχίζει

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Αμερικανοί, ως «πατέρες» του μπάσκετ, συνηθίζουν να λένε μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του ΝΒΑ, ότι «το παιχνίδι τώρα… αρχίζει!» και μάλλον δεν έχουν άδικο για το ενδιαφέρον των πλέι οφ. Από την ερχόμενη Δευτέρα και σε όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας (εφόσον χρειασθεί ο τρίτος αγώνας των τεσσάρων ζευγαριών θα διεξαχθεί στις 13 του μήνα), οι οκτώ πρώτες ομάδες θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στον δεύτερο γύρο των πλέι οφ. Το πλεονέκτημα έδρας, σαφώς και παίζει καθοριστικό ρόλο για την πρόκριση των ομάδων που το διαθέτουν, αλλά οι εκπλήξεις κάθε άλλο, παρά «απαγορεύονται». Αντιθέτως, είναι και… ευπρόσδεκτες από τις ομάδες που θα καταφέρουν να νικήσουν στις έδρες των αντιπάλων τους.

Στο πρώτο ζευγάρι, ο πρωταθλητής της κανονικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον όγδοο Πανιώνιο. Στους ημιτελικούς των περυσινών πλέι οφ, οι «κυανέρυθροι» δυσκόλεψαν πολύ τους «πράσινους» που χρειάσθηκαν τη διεξαγωγή και του 3ου αγώνα στο ΟΑΚΑ για να νικήσουν και να προκριθούν στον τελικό. Εφέτος, ο Πανιώνιος έδειξε πολύ πιο αδύναμος…

Στο δεύτερο ζευγάρι, ο Ολυμπιακός θα παίξει με την ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν το καλύτερο ρεκόρ της τελευταίας «μαύρης» 7ετίας τους, με τις 22 νίκες και τις 4 ήττες, ενώ η ΑΕΚ θέλει, τουλάχιστον, να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις μιας… άχαρης χρονιάς. Ο Ολυμπιακός κάνει λόγο ακόμα και για τον τίτλο, με αποτέλεσμα να στοχεύει στην επίδειξη ισχύος του από τον πρώτο γύρο των πλέι οφ.

Στο τρίτο ζευγάρι, το Μαρούσι θα τεθεί αντιμέτωπο με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη άκουσε πολλά για τις επιδιώξεις του Αρη και του Πανελληνίου να παίξουν στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου και ορθώς ο «δράκος» μίλησε για το «μολών λαβέ» της 3ης θέσης των πλέι οφ που οδηγεί στη διοργάνωση. Το Μαρούσι έχει νικήσει τέσσερις φορές τον «Δικέφαλο» του Βορρά στη φετινή περίοδο για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Οι παίκτες του Αμαρουσίου υπόσχονται ότι είναι έτοιμοι για να αποδείξουν και πάλι ότι είναι η τρίτη δύναμη του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στο τέταρτο ζευγάρι ο Αρης θα παίξει με τον Πανελλήνιο, με τους Θεσσαλονικείς να κερδίζουν το πλεονέκτημα έδρας των πλέι οφ, στο «φωτο φίνις» του πρωταθλήματος. Τα προβλήματα δεν απουσιάζουν για τον Αντρέα Ματσόν και τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος θα τιμωρηθεί, πιθανότατα, από τον αθλητικό δικαστή για την αποβολή του από τον πάγκο του Πανελληνίου στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Στον Αρη, ο Μπρούερ έχει υποστεί θλάση στους οπίσθιους μηριαίους και δεν θα παίξει στο πρώτο παιχνίδι, ενώ στον Πανελλήνιο, ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς προπονείται ελαφρά και δύσκολα θα προλάβει το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης. Απών θα είναι ο Στεφάν Νάντζφεϊ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή