ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως… ελληνικό. Ο περίφημος σχεδιασμός ΕΠΟ – αστυνομίας και των εκπροσώπων των δύο ΠΑΕ για τα μέτρα ασφαλείας έφερε το εκπληκτικό αποτέλεσμα. Να καταλήξουν μέρος οπαδών των δύο ομάδων να συνταξιδέψουν από τον Πειραιά στο Ηράκλειο στο ίδιο πλοίο!

ΤΟ ΓΙΑΤΙ φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο δεν χρειάζεται… ειδική ανάλυση. Φταίνε όλες οι πλευρές. Από την ΕΠΟ, την αστυνομία, έως και τους υπεύθυνους των δύο ομάδων.

Η ΕΠΟ που όρισε από την αρχή τον τελικό εκτός λεκανοπεδίου και εξακολούθησε να επιμένει στη θέση της, έστω κι αν ΑΕΚ και Ολυμπιακός δεν είχαν αντίρρηση ν’ αλλάξει το γήπεδο. Και θα ήταν πέρα για πέρα λογικό, αφού θα είχαμε αποφύγει όλα αυτά τα ευτράπελα που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ που… σήκωσε τα χέρια, όταν θυμήθηκε στο παραπέντε το κοινωνικό ευρωπαϊκό φόρουμ και διαπίστωσε πως δεν της αρκούν οι δυνάμεις για να περιφρουρήσει την τάξη.

ΚΑΙ βέβαια οι ΠΑΕ, που εξακολουθούν να εκτρέφουν, να χαϊδεύουν και να εξυπηρετούν οπαδούς – στρατούς, που η εμφάνισή τους τρομοκρατεί ακόμα και τους ομοϊδεάτες τους.

ΦΥΣΙΚΑ όλοι έχουν έτοιμη τη δικαιολογία για να αποπέμψουν από πάνω την ευθύνη. Και για το φιάσκο της οργάνωσης του τελικού, αλλά και για τα επεισόδια που όλοι φοβόμαστε πως δεν θα τα αποφύγουμε.

ΔΕΝ θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών. Αλλά, στην τελευταία σύσκεψη που θα γίνει σήμερα για να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες -λες και έχουν ρυθμιστεί οι αρχικές-, είναι απαραίτητο να βρεθεί λύση στο τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε.

ΔΙΟΤΙ όσο και καλοπροαίρετοι και να είμαστε, δεν μπορούμε να φανταστούμε το πώς θα συνυπάρξουν οι αντίπαλοι οπαδοί -και μάλιστα από την πρώτη γραμμή κρούσης- μέσα σ’ ένα πλοίο για επτά και πλέον ώρες. Οταν το μέγα πρόβλημα της αστυνομίας είναι το πώς θα μετακινηθούν, χωρίς να έρθουν σε επαφή αυτοί οι οπαδοί από το λιμάνι του Ηρακλείου στο «Παγκρήτιο» στάδιο! Δεν θέλουμε ούτε να το σκεπτόμαστε.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ, έστω την ύστατη στιγμή, ας βρουν αυτοί που σχεδίασαν και υλοποίησαν την τέλεση του τελικού στην Κρήτη, να ματαιώσουν αυτή τη συνύπαρξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή