Τι γραφει ο ξενος Τυπος

5' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΒC

Εμπιστοσύνη στη Μισελέν

Οι μηχανικοί της ομάδας Φόρμουλα 1 της Ρενό πιστεύουν ότι τα ελαστικά της Μισελέν που χρησιμοποιούν θα τους δώσουν πλεονέκτημα έναντι της Φεράρι, στο γκραν πρι της Ευρώπης που διεξάγεται την Κυριακή στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Στον προηγούμενο αγώνα στην πίστα της Ιμολα είχε κερδίσει ο Μίχαελ Σουμάχερ, καθώς εκτός των άλλων, τα ελαστικά της Μπρίτζεστοουν που χρησιμοποιεί ταίριαζαν περισσότερο στην πίστα. Ωστόσο ο Μπομπ Μπελ, τεχνικός διευθυντής της Ρενό στη Φόρμουλα 1, προειδοποιεί: «Στους επόμενους αγώνες αναμένω η ζυγαριά να γείρει προς το μέρος της Μισελέν. Υποθέτω ότι τους αγώνες θα κερδίσουν μονοθέσια που χρησιμοποιούν ελαστικά της Μισελέν και συνεπώς οι κύριοι ανταγωνιστές μας θα είναι οι ομάδες της ΜακΛάρεν και της Χόντα». Στην Ιμολα, ο Σουμάχερ επέτυχε την πρώτη του νίκη αυτή τη σεζόν, ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο της Ρενό περιορίστηκε στη δεύτερη θέση. Παρ’ όλες τις προβλέψεις του, ο Μπελ δεν υποτιμάει τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. «Σαφώς και τα μονοθέσια της Φεράρι είναι πολύ γρήγορα και ποτέ δεν μπορείς να ξεγράψεις τον Μίχαελ ή τη Φεράρι. Αλλά και εμείς πραγματοποιήσαμε σκληρές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης, ενώ και πέρυσι το μονοθέσιό μας ήταν πολύ γρήγορο στο Νίρμπουργκρινγκ». Από την άλλη όχθη, όμως, και ο Σουμάχερ είναι αισιόδοξος για την κατάσταση του μονοθεσίου του και της ομάδας. «Νομίζω ότι οι επιδόσεις μας θα είναι παραπλήσιες με αυτή στην Ιμολα ολόκληρη τη χρονιά, αν και θα υπάρξουν διακυμάνσεις αναλόγως με τον αγώνα και την πίστα.

DΕR SΡΙΕGΕL

Βαρετή σεζόν

Δύο αγωνιστικές απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής σεζόν στη Γερμανία και είναι καιρός για έναν απολογισμό της τρέχουσας χρονιάς: Η Λεβερκούζεν αγωνίζεται για το πρωτάθλημα, η Νυρεμβέργη για το κύπελλο Ουέφα, επικρατεί ένταση στην Μπουντεσλίγκα. Κρίμα που πρόκειται για τον επαναληπτικό γύρο της περιόδου. Οι αθλητικογράφοι στην τηλεόραση εξακολουθούν να προσπαθούν να μας πείσουν ότι στην τελική της φάση η Μπουντεσλίγκα είναι μια σκηνή για μεγάλες κυρίες. Η αλήθεια είναι όμως ότι στην 32η αγωνιστική ο θεατής καταλαμβάνεται από ανία. Οι θέσεις ένα έως πέντε μοιάζουν να έχουν μοιραστεί, μόνο την έκτη, που διασφαλίζει τη συμμετοχή στο Ουέφα, διεκδικούν ακόμη η Χέρτα και η Μπορούσια. Από τις Βόλφσμπουργκ, Μάιντς και Καϊζερσλάουτερν θα αναδειχθούν οι ομάδες που θα υποβιβαστούν. Με δεδομένο όμως το υπόλοιπο πρόγραμμα και σε αυτό το σημείο οι πιθανότητες εκπλήξεων είναι λιγοστές. Η Μάιντς είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα διασωθεί, η αγωνία τελειώνει, θα μπορούσε κανείς να πηδήξει κατευθείαν στο κρίσιμο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής: Βόλφσμπουργκ – Καϊζερσλάουτεν. Και τέρμα. Είναι πραγματικά κρίμα, που δεν ξεκίνησε η περίοδος τον Ιανουάριο, αφού στον επαναληπτικό γύρο οι επιδόσεις των ομάδων ήταν πολύ συναρπαστικότερες από ό,τι τις βιώσαμε τους τελευταίους μήνες του 2005. Ξεπεράσαμε το ναδίρ και, για καλή μας τύχη, τον Αύγουστο ξεκινά νέα Μπουντεσλίγκα.

ΚΙCΚΕR

Καλός μέσος

Λίγες μέρες πριν από την οριστικοποίηση της σύνθεσης της γερμανικής ομάδας, ο μέσος της Μπάγερν, Οουεν Χάργκριβς, φαίνεται ότι έχει σοβαρές πιθανότητες να εξασφαλίσει μία θέση στην Εθνική Αγγλίας εν όψει Μουντιάλ. Ο Σουηδός προπονητής των Three Lions, Σβεν Γκόραν Ερικσον, βρέθηκε την Τετάρτη στο γήπεδο του Μονάχου για να παρακολουθήσει τον 25χρονο στον αγώνα εναντίον της Στουτγάρδης. «Το γεγονός ότι ήταν στο στάδιο είναι μάλλον καλό σημάδι», δήλωσε ο παίκτης της Μπάγερν, εμφανώς ικανοποιημένος. Ο Ερικσον αναμένεται να ανακοινώσει τη σύνθεση της αγγλικής εντεκάδας την προσεχή Δευτέρα. Ο προπονητής είχε ενημερώσει τον Χάργκριβς για την επίσκεψή του λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα. «Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε και προσφέραμε θέαμα», ανέφερε ο μέσος μετά το 3-1, που πιθανότατα θα χαρίσει στους Βαυαρούς εκ νέου το νταμπλ. Ο Χάργκριβς εμφανίστηκε σε εξαιρετική φόρμα στον αγώνα και προετοίμασε μεταξύ άλλων το γκολ του Κλαούντιο Πιζάρο για το 2-1.

LΑΤΙΜΕS.CΟΜ

Χασούρα…

Ο πρώην αστέρας του ΝΒΑ Τσαρλς Μπάρκλεϊ μίλησε χθες ανοικτά για τον εθισμό του στον τζόγο, αποκαλύπτοντας ότι έχασε συνολικά πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια. «Ο ατζέντης μου προσπάθησε πολύ να μου δείξει πώς είναι να βγαίνουμε έξω και να περνάμε ωραία με συνετό τζόγο. Αυτό, όμως, δεν είναι εύκολο, γιατί έχω αληθινό πρόβλημα με τα τυχερά παιχνίδια. Το πρόβλημα, πάντως, δεν είναι τόσο σοβαρό, γιατί έχω πολλά χρήματα», είπε ο Μπάρκλεϊ με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Ο Μπάρκλεϊ δεν είναι παρά η τελευταία προσωπικότητα του αμερικανικού αθλητισμού που ομολογεί τέτοιο εθισμό· στον κατάλογο βρίσκουμε τον γκόλφερ Τζον Ντάλι, τον βοηθό προπονητή των Κογιότ του Φοίνιξ, Ρικ Τότσετ, και τον παίκτη του χόκεϊ επί πάγου Ντάρεν Μακάρτι. «Οταν πάιζω χαρτιά, θα πρέπει να μάθω να ανοίγω με 1.000 δολάρια και όχι με 10.000, όπως κάνω συνήθως. Πρέπει να βρω τη χρυσή τομή γιατί έχω δηλώσει σε όλους τους φίλους και γνωστούς μου, ότι τα λεφτά είναι δικά μου», είπε σε συνέντευξή του ο Μπάρκλεϊ.

LΕ ΜΟΝDΕ

Βρέθηκε ο δολοφόνος

Η καταδίωξη του Γκέρολντ Στάντλερ δεν διήρκεσε πολύ. Προχθές το βράδυ, γύρω στις 20 και 15 τοπική ώρα, ένας περιπατητής ανακάλυψε στις παρυφές του δάσους του Ολόν, στο χωριό Ουμόζ, το πτώμα του συζύγου δολοφόνου της Ελβετίδας πρώην πρωταθλήτριας του σκι, Κορίν Ρέι-Μπελέ. Ο νεκρός καταζητούνταν από τις ελβετικές αστυνομικές αρχές από την Κυριακή το βράδυ, αφού πυροβόλησε και σκότωσε, σε ένα σαλέ του Κροσέ, την 33χρονη σύζυγό του Κορίν και κάτοχο του αργυρού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκι του 2003 και τον 32χρονο αδελφό της Αλέν, ενώ τραυμάτισε σοβαρά και την πεθερά του. Η αστυνομία απέρριψε το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας, παρότι ανακάλυψε ένα όπλο σε κοντινή απόσταση από τον νεκρό. Και αυτό γιατί ο Γκέρολντ Στάντλερ κείτονταν νεκρός σε απόσταση 700 μέτρων από την τοποθεσία όπου είχε εγκαταλείψει το αυτοκίνητό του, σε μια περιοχή την οποία έχουν χτενίσει τις τελευταίες μέρες οι αστυνομικοί με τη βοήθεια αστυνομικών σκύλων. «Δεν έχουμε ακόμα προσδιορίσει τη χρονική στιγμή του θανάτου», τόνισε ο εκπρόσωπος της ελβετικής αστυνομίας Ζαν-Κριστόφ Σοτρέλ. Η Κορίν Ρέι Μπελέ και ο σύζυγός της ήταν σε διάσταση τις τελευταίες 10 ημέρες. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Γκέρολντ Στάντλερ έφερε τον γιο τους στο σαλέ των γονιών της Κορίν. Μόλις έβαλαν το παιδί για ύπνο ξέσπασε καβγάς. Στη συνέχεια ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί. Η μητέρα της Κορίν, η οποία δέχθηκε πέντε σφαίρες, νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

LΙΒΕRΑΤΙΟΝ

Απόκτημα του Τρεβίζο

Ο 24χρονος παίκτης του βόλεϊ Μπερτράν Καρλετί μπορεί να είναι ικανοποιημένος. Την πρώτη του σεζόν στην ομάδα της Μπενετόν Τρεβίζο, ο Γάλλος πασαδόρος μπορεί να υπερηφανεύεται ότι τα «είδε όλα». Νικητής του Τσάμπιονς Λιγκ πριν από δύο μήνες στη Ρώμη, ο πρώην παίκτης της Καν γνωρίζει ήδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι θα παίξει στον τελικό του ιταλικού πρωταθλήματος. Ο Καρλετί λέει ότι αισθάνεται πως βρίσκεται σε άλλον πλανήτη στην Ιταλία, αν και η οικογένειά του κατάγεται από εκεί. «Οι περισσότεροι από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου παίζουν σε ιταλικές ομάδες. Το επίπεδο εδώ είναι υψηλότατο. Ολα είναι μεγαλύτερα και περισσότερα: οι μισθοί, τα στάδια, το πάθος του κοινού, η κάλυψη από τα ΜΜΕ, οι παραδόσεις των ομάδων», λέει ο ευτυχής Γάλλος πρωταθλητής, που εκφράζει την ελπίδα ότι η γαλλική ομοσπονδία βόλεϊ θα ακολουθήσει το ιταλικό παράδειγμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή