Εγκατελήφθη ο αθλητισμός

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν να αναχωρήσει η εθνική ομάδα πιγκ πογκ των γυναικών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο προπονητής, Γιώργος Καρύτσας, μας έλεγε ότι μετά τους Ολυμπιακούς τα κορίτσια δεν έπαιξαν σε διεθνείς αγώνες, παρά μόνο στους «υποχρεωτικούς», δηλαδή στα πρωταθλήματα. Οι συμμετοχές σε τουρνουά ήταν ελάχιστες. Μετά το πρωτάθλημα τα ίδια μας είπε ο προπονητής των ανδρών, Νίκος Κωστόπουλος.

Τις ίδιες ημέρες διεξήχθησαν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πάλης. Οι ομοσπονδιακοί προπονητές, που, σημειωτέον, εδώ και μήνες εργάζονται χωρίς να πληρώνονται, ήταν απελπισμένοι. Ο ένας έλεγε ότι ήλπιζε να μη ρεζιλευτούμε. Ο άλλος εμφανιζόταν πλήρως απογοητευμένος από τις συνθήκες και την προετοιμασία. Ο τρίτος στηριζόταν στο φιλότιμο των αθλητριών. Τελικά, λίγο με το φιλότιμο, λίγο με τις ικανότητες και την υποδομή κάποιων παλαιστών, τα προσχήματα σώθηκαν.

Οι προπονητές και των δύο αθλημάτων, αλλά και άλλων, λένε τα ίδια. Δεν υπάρχουν χρήματα για καλή προετοιμασία. Για συμμετοχή σε πολλά τουρνουά και για προπονητικά κάμπινγκ με ξένους. Οι αθλητές προπονούνται μεταξύ τους. Αυτά δεν μας είχε δηλώσει και η αρχηγός της εθνικής πόλο, Ευτυχία Καραγιάννη; Φαντάζεστε, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου πριν από τη συμμετοχή της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα να έκανε μόνο προπονήσεις και να μην έπαιζε φιλικούς αγώνες; Τι απόδοση θα είχε;

Τα ίδια ισχύουν και για πολλά ατομικά -αλλά, στην πραγματικότητα, ομαδικά- αθλήματα, όπως η πάλη, το πιγκ πογκ, η ξιφασκία, η πυγμαχία κ.ά. Οι αθλητές θέλουν καλούς αντιπάλους στην προπόνηση. Δεν μπορεί, ας πούμε, ο παλαιστής να παλεύει στην προπόνηση με κατώτερους αθλητές και ν’ απαιτούμε από αυτόν να προοδεύει. Ούτε ν’ αντιμετωπίζει συνεχώς τον ίδιον παλαιστή.

Οσα γίνονται εδώ και ενάμιση χρόνο, επιβεβαιώνουν τους φόβους που είχαμε εκφράσει προ των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο ελληνικός αθλητισμός είχε ημερομηνία λήξης. Την ημερομηνία λήξης των Ολυμπιακών…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή