Ενας στους δύο θα φύγει… νωρίς

Ενας στους δύο θα φύγει… νωρίς

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και τώρα οι δυο τους! Οι περσινοί πρωταθλητές Νιου Τζέρσεϊ Νετς και οι επίδοξοι πρωταθλητές, Μαϊάμι Χιτ «σφράγισαν» την πρόκρισή τους στον δεύτερο γύρο των πλέι οφ του ΝΒΑ και ετοιμάζονται για τη «μονομαχία» τους. Οι Νετς ολοκλήρωσαν την πρόκρισή τους (4-2) στην επόμενη φάση με μια εκτός έδρας νίκη επί των Πέισερς (96-90), ξεπερνώντας το εμπόδιο του Αντονι Τζόνσον, που έκανε μια ακόμη μεγάλη εμφάνιση, σκοράροντας 40 πόντους! Η ομάδα του Νιου Τζέρσεϊ κατάφερε να εκμεταλλευτεί την απουσία του Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς. «Ημασταν τυχεροί που ο Πέτζα έπαιξε σε δύο ματς μόνο. Ξέραμε ότι η σειρά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη» τόνισε ο Λόρενς Φρανκ, που πρόσθεσε αναφερόμενος στον Τζόνσον: «Εχει τρομερή νοοτροπία. Είναι σημαντικό να βλέπεις ότι αποδίδει η σκληρή δουλειά που κάνεις». Από τους Νετς ξεχώρισε ο Ρίτσαρντ Τζέφερσον με 30 πόντους, ενώ ο Βινς Κάρτερ είχε άλλους 24 κι ο Τζέισον Κιντ άγγιξε το τριπλ-νταμπλ φίγκιουρ με 8 πόντους, 11 ασίστ και 11 ριμπάουντ. Στους Χιτ, ο Σακίλ Ο’ Νιλ ανέλαβε δράση στο πέμπτο παιχνίδι και με απολογισμό 30 πόντων και 20 ριμπάουντ οδήγησε τους Χιτ στη νίκη επί των Μπουλς (113-96) που τους χάρισε την πρόκριση. «Ηξερα, όταν πάτησα το πόδι μου στο παρκέ, ότι θα κάνω το καλύτερο παιχνίδι μου. Ημουν έτοιμος ψυχολογικά να αποφύγω τα προβλήματα με τα σφυρίγματα και να μην κάνω χαζά φάουλ» τόνισε ο «Σακ». Ο Ντουέιν Ουέιντ είχε 23 πόντους με 7/12 σουτ.

Πενήντα πόντους πέτυχε ο Κόμπι Μπράιαντ στην 5η αναμέτρηση των Λέικερς με τους Φοίνιξ Σανς, αλλά οι «Ηλιοι» δεν πτοήθηκαν. Νίκησαν 126-118 και έκαναν το «μπρέικ», ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 3-3 και πλέον κρατούν την τύχη στα χέρια τους, με το τελευταίο ματς να γίνεται στην έρημο της Αριζόνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή