Πισω απο τις Καμερες

4' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προληπτικοί με τους διαιτητές

Μπορεί στην ΑΕΚ ν’ ασχολούνται περισσότερο με τον τραυματισμό του Λυμπερόπουλου, αλλά κρυφοκοιτάζουν και προς τη μεριά της ΚΕΔ, με αφορμή την κλήρωση του διαιτητή του τελικού. Ο Βασίλης Τεροβίτσας δεν έχει αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις στους ανθρώπους της «Ενωσης», ενώ θεωρείται άνθρωπος Ολυμπιακών αισθημάτων. Ο εν λόγω διαιτητής είχε προκαλέσει αρκετά αρνητικά σχόλια στο περσινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, που η ομάδα ηττήθηκε 2-1, όταν δεν καταλόγισε πέναλτι στον Ιβιτς. Φέτος με τον ίδιο ρέφερι οι «κιτρινόμαυροι» υπέστησαν βαριά ήττα από τον Ηρακλή με 4-0. Πάντως, όσο και αν οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον αθλητισμό έχουν μια ισχυρή δόση από προλήψεις μέσα τους, εάν δεν παίξεις καλά δεν πρόκειται να κερδίσεις. Βέβαια, για να μπορέσεις να πάρεις το αποτέλεσμα, η ιστορία έχει διδάξει ότι ο διαιτητής παίζει σημαντικό ρόλο. Διότι είναι δώρον άδωρον να μείνεις με τις εντυπώσεις. Ειδικά σ’ έναν τελικό…

Πέντε νέοι ξένοι

Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει στην απόκτηση πέντε ξένων ποδοσφαιριστών, δεν έχει περάσει απαρατήρητο στα αποδυτήρια των «ερυθρολεύκων» στου Ρέντη. Και κυρίως στην ελληνική παροικία των πρωταθλητών.

Εκμυστηρεύσεις Μπάκε

Ο Χανς Μπάκε ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει για τους οπαδούς η αντιπαλότητα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό σε όλα τα επίπεδα. «Ξέρω ότι στην Ελλάδα, ορισμένες φορές είναι καλύτερα να κερδίζεις αυτά τα ντέρμπι παρά να παίρνεις το πρωτάθλημα», είπε ο Σουηδός, που έδειξε να γνωρίζει αρκετά πράγματα για τον Ολυμπιακό. «Τον παρακολουθούσα στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και ειδικά εφέτος λίγο παραπάνω, λόγω της παρουσίας του Σόλιντ», είπε και πρόσθεσε ότι γνωρίζει τον Τζόρτζεβιτς, τον Ριβάλντο και τον Κωνσταντίνου. Για τον Σόλιντ, τόνισε ότι έχουν καλές αλλά όχι στενές σχέσεις, στον βαθμό που παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ. Στην ερώτηση αν ξέρει ότι θα είναι αρκετά… παρεξηγήσιμο για τους φιλάθλους αν τους δουν να τρώνε ένα βράδυ μαζί, είπε ότι δεν θα ήταν καθόλου καλή ιδέα να συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ διέψευσε ότι ψάχνει για σπίτι στη Γλυφάδα επειδή εκεί μένει ο Σόλιντ και θέλουν να τα λένε συχνά.

Και χιουμορίστας

Εκανε και χιούμορ ο Μπάκε κάθε φορά που δινόταν η ευκαιρία. «Ωστε είπαν καλά λόγια για μένα οι Σουηδοί και οι Δανοί δημοσιογράφοι που ρωτήσατε; Προφανώς τα είπαν επειδή τους έχω… πληρώσει», είπε κάποια στιγμή, ενώ όταν ρωτήθηκε για το ποιους παίκτες θα ήθελε από τη Σκανδιναβία, μίλησε για τον Ιμπραΐμοβιτς και τον Λιούνμπεργκ επειδή, όπως είπε, αυτούς σίγουρα δεν μπορεί να τους έχει! «Αν διαβάσει κανείς τις ελληνικές εφημερίδες, θα ξέρει ότι θα έχω πολύ δύσκολη δουλειά με τους… 65 παίκτες που έχει γραφτεί ότι θα πάρουμε», είπε και έδειξε εντυπωσιασμένος από την ύπαρξη 10 αθλητικών καθημερινών εφημερίδων στην Ελλάδα, όταν στη Δανία είναι μόνο δύο και αυτές… εβδομαδιαίες.

Βραδινός τύπος

Ο Μπάκε ρωτήθηκε και για την οικογένειά του και αν θα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με τον Μαλεζάνι. «Δουλεύω δέκα χρόνια εκτός Σουηδίας. Τις τρεις εβδομάδες του μήνα η γυναίκα μου είναι μαζί μου και την τέταρτη είναι κοντά στα τρία μας παιδιά. Εχω μάθει να ζω μ’ αυτό, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα», τόνισε και έδειξε ενθουσιασμένος στην ιδέα ότι θα ζήσει στην Ελλάδα, μια χώρα που την έχει επισκεφτεί πολλές φορές ως τουρίστας. Αποκάλυψε μάλιστα ότι είναι… βραδινός τύπος, σε αντίθεση με τον συμπατριώτη του Γκίντερ Μπένγκτσον, ο οποίος είχε πει το αμίμητο όταν τον είχαν καλέσει για φαγητό οι ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού: «Ευχαρίστως να έλθω. Τι ώρα είναι; Δέκα; Μα δέκα το πρωί έχω προπόνηση. Τι; Δέκα το βράδυ; Μα δέκα το βράδυ, εγώ πάντα… κοιμάμαι!»

Κι άλλος… Λέμενς;

Οσο και αν προσπαθούμε, δεν βρίσκουμε πολλά θετικά στοιχεία για την ποδοσφαιρική αξία του Ντομί. Για να μην παρεξηγηθούμε, εννοούμε θετικά στοιχεία για τον Ντομί του 2006. Οι Ισπανοί συνάδελφοι επιμένουν ότι η καριέρα του ακραίου αμυντικού της Εσπανιόλ έχει πάρει… την κάτω βόλτα και πολύ δύσκολα θα μπορεί να ανακάμψει ο Γάλλος. Λέτε ο Σόλιντ να βρήκε, μετά τον Λέμενς, και άλλη κάλπικη λύρα στην Εσπανιόλ; Ο χρόνος θα δείξει.

Δεν έκαναν τίποτα

Στην ΚΑΕ Ηρακλής «ψάχνουν» τις αιτίες του υποβιβασμού της ομάδας μπάσκετ στην Α2 κατηγορία. «Εφταιξε» η αποχώρηση του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, λένε κάποιοι για την αποχώρηση του επιχειρηματία, πριν από 5 χρόνια. Και σ’ αυτά τα πέντε χρόνια που μεσολάβησαν, μέχρι τον υποβιβασμό της ομάδας, τι έκαναν οι διάδοχοί του στη διοίκηση για να αποφύγουν το «μοιραίο»;

Εφυγε ή όχι;

Φοβερό πράγμα! Ο Ζουκάουσκας έχει αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό πριν από μια εβδομάδα περίπου και η διοίκηση δεν έχει πάρει ακόμα επίσημη θέση. Ή δεν έφυγε ακόμα ο Λιθουανός σέντερ από τον Ολυμπιακό, οπότε δεν υπάρχει λόγος τοποθέτησης των «ερυθρολεύκων» ή ο Ολυμπιακός «κωφεύει» επίτηδες γιατί δεν θέλει να πληρώσει τον Ζουκάουσκας που είχε διετές συμβόλαιο…

Γούρικη η Ελλάδα

Η Ελλάδα εμπνέει τον Βλάση Μάρα. Ο γυμναστής μας, κατά τη διάρκεια των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Βόλου, αγωνίστηκε χωρίς να έχει πτώση από τον πλάγιο ίππο. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί μόνο στην αντίστοιχη διοργάνωση της Πάτρας, το 2002. Σε αγώνες στο εξωτερικό πάντα είχε πτώσεις.

Τελικώς, τελικός για τον Δημήτρη Μαυρογενίδη

Εφόσον ο Τάσος Πάντος δεν προλάβει να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί τον τελευταίο καιρό, τότε την Τετάρτη, τη θέση του στην ενδεκάδα στο δεξί άκρο της άμυνας, θα πάρει ο Δημήτρης Μαυρογενίδης. Για τον έμπειρο αμυντικό ο τελικός του Κυπέλλου με την ΑΕΚ θα είναι ξεχωριστός, διότι δεν αποκλείεται να είναι το τελευταίο μεγάλο του παιχνίδι με την ερυθρόλευκη φανέλα. Το συμβόλαιό του λήγει τις επόμενες εβδομάδες και ο Τροντ Σόλιντ δεν δείχνει διατεθειμένος να προτείνει στη διοίκηση την ανανέωσή του. Εκτός και αν ο Μαυρογενίδης δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη και στον τελικό δείξει ότι μπορεί να είναι απαραίτητος τη νέα χρονιά. Διότι η χρονιά που φεύγει, να πάει και να μην ξαναέρθει. Το όνομά του βρέθηκε πολλές φορές στο ιατρικό δελτίο των «ερυθρολεύκων». Περισσότερες από κάθε άλλη φορά στην καριέρα του. Και η ατυχία αυτή μπορεί να του κοστίσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή