Το πρώτο παιχνίδι… ανοίγει τον δρόμο στην πρόκριση

Το πρώτο παιχνίδι… ανοίγει τον δρόμο στην πρόκριση

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σειρά των πλέι οφ που η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες, το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, «φωτογραφίζει» και την ομάδα που έχει μεγαλύτερες πιθανότητες για την πρόκριση. Γιατί, σε περίπτωση νίκης των γηπεδούχων, εξασφαλίζεται αυτομάτως και το πλεονέκτημα έδρας, αν χρειασθεί να γίνει και τρίτο παιχνίδι στην έδρα και πάλι της ομάδας που έχει καταλάβει υψηλότερη βαθμολογική θέση. Αν, όμως, οι φιλοξενούμενοι κάνουν το «μπρέικ» στην έδρα του πρώτου αγώνα, πέραν της ψυχολογικής ανατροπής, θα έχουν πολλές πιθανότητες για να φτάσουν στην πρόκριση, με δεύτερη συνεχόμενη νίκη στη δική τους έδρα. Αυτές τις σκέψεις κάνουν οι παίκτες και οι προπονητές των 8 ομάδων που θα τεθούν, την ερχόμενη Δευτέρα, στην αφετηρία του πρώτου γύρου των πλέι οφ.

Η αυλαία θα ανοίξει, μεθαύριο, στο Αλεξάνδρειο (16.30) με τον Αρη να υποδέχεται τον Πανελλήνιο, το πιο αμφισβητούμενο για την πρόκριση, ζευγάρι. Η συμμετοχή του Κόρεϊ Μπρούερ στον Αρη και του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς στον Πανελλήνιο, είναι εξαιτερικά αμφίβολη, λόγω των τραυματισμών των δυο παικτών. Ο Πανελλήνιος, παρά τις δύο νίκες του επί του Αρη στο πρωτάθλημα, έχασε το πλεονέκτημα έδρας και πλέον καλείται να νικήσει στο Αλεξάνδρειο και να «σπάσει» το πλεονέκτημα του Αρη, ο οποίος σκέφτεται ότι το «δις εξαμαρτείν» θα του αφαιρέσει κάθε ελπίδα για να προχωρήσει στον ημιτελικό των πλέι οφ και να διεκδικήσει, τουλάχιστον, την 3η θέση που θα του δώσει το εισιτήριο συμμετοχής στην Ευρωλίγκα.

Στις 19.00, θα γίνει το τζάμπολ των άλλων τριών, πρώτων αγώνων των πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός θα παίξει με την ΑΕΚ και είναι το φαβορί για την νίκη, καθώς στην έδρα του σημείωσε 13 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον Πανιώνιο στο κλειστό του Γαλατσίου και επίσης βρίσκεται σε θέση ισχύος.

Το Μαρούσι θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ στο κλειστό του Αγίου Θωμά και έχει προβάδισμα νίκης, καθώς αποτελεί σταθερή δύναμη του πρωταθλήματος, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν έχει ιδιαίτερο άγχος για την πορεία του στα πλέι οφ, πλην της αξιοπρεπούς πορείας του. Οι μετακινήσεις οπαδών δεν επιτρέπονται στα πλέι οφ, πλην του πέμπτου και τελευταίου τελικού και μικρού τελικού, εφόσον χρειασθούν να διεξαχθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή