Τι γραφει ο ξενος Τυπος

4' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑS

Η αλήθεια για τον Αντσελότι

Την αλήθεια για τον Αντσελότι την έχουμε γράψει στην ΑS εδώ και μήνες. Στον ορίζοντα του τεχνικού δεν υπάρχει άλλη ομάδα πέρα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία είχε συμφωνήσει προφορικά από τις ημέρες του Φλορεντίνο Πέρες. Στη συνέχεια, στη σύντομη προεδρία του Φερνάντο Μαρτίν, ο ατζέντης του υπέγραψε και γραπτά. Τι θα συμβεί λοιπόν; Απάντηση σε αυτή την ερώτηση μπορεί να δώσει μόνο ο Μπουνταγκένιο. Υποθέτουμε. Η Μίλαν δεν θέλει να αφήσει τον προπονητή της να φύγει και θα ήταν διατεθειμένη να πληρώσει και τη ρήτρα που περιλαμβάνεται στο συμβόλαιο με τη Ρεάλ για να το ακυρώσει. Επιπλέον, ο Ιταλός τεχνικός δεν είναι του γούστου των Καλντερόν, Σάινθ, Παλάθιος και Σανθ, των κύριων υποψηφίων προέδρων. Αυτό σημαίνει ότι ο Αντσελότι θα πατάει στο πουθενά από την πρώτη ημέρα που θα έρθει ο καινούργιος πρόεδρος. Εκτός, βέβαια, αν στην προεδρία της Ρεάλ εκλεγεί κάποιος δελφίνος του Πέρες.

LΑ GAZZETTA DE SΡΟRΤ

Τηλεφωνήματα

Ο Αντόνιο Τζιράουντο και ο Λουτσάνο Μότζι, δύο παράγοντες της Γιουβέντους, μιλούν στο τηλέφωνο στις 26 Σεπτεμβρίου 2004. Αντικείμενο του τηλεφωνήματος είναι ο διαιτητής Ντατίλο, που επρόκειτο εκείνη την ημέρα να σφυρίξει τον αγώνα Ουντινέζε – Μπρέσια. Στην αμέσως επόμενη αγωνιστική, η Ουντινέζε έπαιζε με αντίπαλο τη Γιουβέντους. Οι δύο εξέφραζαν την ελπίδα, ο διαιτητής να «τακτοποιήσει» την Ουντινέζε προτού αυτή αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους. Αυτό είναι ένα από τα τηλεφωνήματα για τα οποία οι δύο παράγοντες πρέπει να απολογηθούν στον ανακριτή, που θα αρχίσει το έργο του την επόμενη εβδομάδα. Η σχέση του Μότζι με τους διαιτητές γίνεται σαφέστερη στις «συστάσεις» που έκανε σε έναν εικονολήπτη, ώστε να μην προκύψουν εικόνες που αμφισβητούν τα σφυρίγματα των αγαπημένων του διαιτητών. «Πρέπει να σώσεις τους Μπερτίνι, Ντατίλο και Τρεφολόνι», είπε.

DΕR SΡΙΕGΕL

Εθνικά οχήματα

Σε 36 μέρες αρχίζει το Μουντιάλ και όπως κι αν εξελιχθεί για τις ποδοσφαιρικές ομάδες, η μεταφορά τους είναι ήδη εξασφαλισμένη. Η οργανωτική επιτροπή έλαβε χθες τα κλειδιά και ο Φραντς Μπεκενμπάουερ εμφανίστηκε ικανοποιημένος. «Η μεταφορά των ομάδων είναι το σημαντικότερο στοιχείο για την καλή λειτουργία του Μουντιάλ, καθώς οι ομάδες θα πρέπει να μετακινούνται. Πιστεύω ότι τα λεωφορεία είναι εντυπωσιακά, μου αρέσει ακόμη και η πολύχρωμη πρόσοψή τους», δήλωσε ο Κάιζερ ως πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ, αφότου έλαβε τα κλειδιά από την κατασκευάστρια εταιρεία, τη νοτιοκορεατική Hyundai. Τα 32 οχήματα παρουσιάστηκαν στο κοινό σε μια ιδιότυπη παρέλαση γύρω από το γήπεδο της Φρανκφούρτης. Τα λεωφορεία, αξίας 300.000 ευρώ έκαστο, τα οποία θα φέρουν τις εθνικές σημαίες των συμμετεχόντων κρατών, θα παίζουν και ρόλο κινούμενων πρεσβευτών, εξήγησε ο Βόλφγκανγκ Νιρσμπαχ, αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής.

ΒΕRLΙΝΕR ΖΕΙΤUΝG

Διάδοχος Ερικσον

Το σωστό διαβατήριο δεν είναι το παν: Μπορεί να μην είναι ξένος ο Βρετανός Στιβ Μακλάρεν, 45 ετών, ο οποίος θα προβιβαστεί στη θέση του Σουηδού Σβεν Γκόραν Ερικσον, του προπονητή της Εθνικής Αγγλίας, αλλά αγαπητός δεν είναι στην πατρίδα του. Ούτε από τους οπαδούς, οι οποίοι θα προτιμούσαν τον Σαμ Αλαρντάις, ούτε καν από την ίδια του την ομάδα, τη Μίντλεσμπρο. Παρ’ όλο που ο Μακλάρεν οδήγησε την ομάδα του στον τελικό του ΟΥΕΦΑ στην τρέχουσα σεζόν, ελάχιστοι αναγνωρίζουν τη συμβολή του. Ο αρχηγός της Μίντλεσμπρο, Γκάρετ Σάουθγκεϊτ, προέβλεψε πρόσφατα ότι ο προπονητής του δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία για να αναλάβει τα ηνία της Εθνικής Αγγλίας. Ο πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν κατάφερε ποτέ να ενταχθεί στην εθνική ομάδα και την πρώτη του διοικητική θέση την απέκτησε πριν από πέντε χρόνια στο τιμόνι της Μίντλεσμπρο. Νωρίτερα ήταν βοηθός του σερ Αλεξ Φέργκιουσον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εξίσου ψυχρά αντιμετώπιζε τον Μακλάρεν και η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Μια επιτροπή συζητούσε επί πολλούς μήνες, συνέτασσε λίστες υποψηφίων και τελικά εξετέθη ανεπανόρθωτα όταν ο εκλεκτός της, ο Βραζιλιάνος Λουίζ Φελίπε Σκολάρι, αρνήθηκε την τελευταία στιγμή. Είναι λες και η Εθνική Αγγλίας κατατρέχεται από ατυχία, με δεδομένο τον τραυματισμό του Ουέιν Ρούνι, ο οποίος υπέστη διπλό κάταγμα στο πόδι.

LΕ ΜΟΝDΕ

Ο χορός των μνηστήρων

Εάν για τη Λιόν ο πέμπτος συνεχόμενος τίτλος πρωταθλήματος έχει εξασφαλιστεί εδώ και καιρό και για την Μπορντό η δεύτερη θέση, η 3η και η 4η θέση της Ευρωλίγκας θα κριθούν τις δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Σε αυτό τον χορό των μνηστήρων για τις ευρωπαϊκές οργανώσεις (προκριματικός γύρος της Ευρωλίγκας για τον 3ο και Κύπελλο ΟΥΕΦΑ για τον τέταρτο), η Μαρσέιγ μπήκε και πάλι στην κούρσα της διεκδίκησης, με την έμμεση βοήθεια της Παρί Σεν Ζερμέν, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Γαλλίας το Σάββατο 29 Απριλίου. Την περασμένη Τετάρτη 3 Μαΐου, οι παίκτες της Μαρσέιγ μετέβησαν στην Οσέρ για το τελευταίο παιχνίδι της 36ης αγωνιστικής. Το παιχνίδι μεταξύ των ηττημένων του τελικού του Κυπέλλου Γαλλίας και την αγωνιστικά χαμένη Οσέρ, ήταν αμφίρροπο. Τελικά η Μαρσέιγ επιβλήθηκε της Οσέρ με 2-1 (Μαμαντού Νιανγκ στο 15΄, Ρενάτο Τσιβέλι στο 68΄ και Ζαν Πασκάλ Μινιό στο 77΄). Με τη νίκη αυτή η Μαρσέιγ ανέβηκε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος και ισοβαθμεί με τη Λιλ, που είναι τρίτη.

ΒΒC

Μόνο τρεις ομάδες για τον Κίμι

Ο Κίμι Ραϊκόνεν άφησε να εννοηθεί ότι η Ρενό είναι μια καλή προοπτική, εάν αποφασίσει να φύγει από τη ΜακΛάρεν στο τέλος της χρονιάς. Το συμβόλαιο του Φινλανδού πιλότου λήγει στο τέλος της σεζόν και σύμφωνα με φήμες πρόκειται να μεταπηδήσει στη Φεράρι, της οποίας το συμβόλαιο με τον Μίχαελ Σουμάχερ επίσης λήγει. Ομως ο Ραϊκόνεν δήλωσε ότι «στην πραγματικότητα υπάρχουν μόνο τρεις ομάδες, τα τελευταία δύο χρόνια, που είναι ικανές να νικήσουν. Δεν υπάρχουν πολλές, διαφορετικές ομάδες στις οποίες θα μπορούσα να πάω. Ο,τι και να αποφασίσω δεν νομίζω ότι θα αποτελέσει έκπληξη». Στα πάντοκ της Φόρμουλα 1 κυκλοφορούν φήμες ότι ο Κίμι ήδη έχει υπογράψει προσύμφωνο με τη Φεράρι, αλλά και η Ρενό θα πρέπει να βρει αντικαταστάτη του Αλόνσο, που την επόμενη σεζόν θα οδηγεί για τη ΜακΛάρεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή