«Ετοιμοι τον Αύγουστο»

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβασμένος, συγκροτημένος και χωρίς μεγάλα λόγια εμφανίστηκε ο Χανς Μπάκε στο PAO NEWS, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Με τον περιορισμό που έθεσε η επιθυμία του να μην αναφερθεί σε πρόσωπα λόγω του σεβασμού που έχει στον Μαλεζάνι («η ομάδα έχει προπονητή και ένα ακόμη παιχνίδι, δεν θέλω σε καμία περίπτωση να διαταράξω με κάτι που θα πω την ηρεμία της»), η συζήτηση στράφηκε γενικότερα στην προπονητική του φιλοσοφία του, απ’ όπου μπορεί κάποιος να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Το πιο σημαντικό είναι η άρνησή του να ζητήσει περίοδο χάριτος. «Η ομάδα θα είναι έτοιμη στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας περιόδου. Προπονητές που ζητάνε περιθώριο 6-7 μήνες, είναι προπονητές που κρύβονται. Για να είσαι έτοιμος, πρέπει να έχεις κορμό, βάσεις, σύστημα και όλα αυτά τα έχει ο Παναθηναϊκός. Στις 20 Αυγούστου θα είμαστε έτοιμοι. Ενα μήνα αργότερα, θα δείτε και το κάτι παραπάνω, τη δική μου ταυτότητα στην ομάδα», τόνισε ο Μπάκε, λέγοντας ότι κάθε προπονητής, ειδικά ο νέος, θέλει γρήγορα καλά αποτελέσματα για να κερδίσει τους παίκτες, τη διοίκηση και τον κόσμο.

Μεταγραφές

Στα μεταγραφικά, δεν είπε κάτι συγκεκριμένο, ήταν όμως αρκετά σαφής ως προς τον σχεδιασμό: «Είμαστε πάρα πολύ καλά προετοιμασμένοι για τις μεταγραφές. Θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας, αλλά επειδή στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις, αφήνω ένα περιθώριο να έλθει ένας παίκτης λίγο αργότερα. Είναι λογικό να περιμένετε ότι επειδή είμαι Σκανδιναβός θα κινηθούμε σ’ αυτή την αγορά, αλλά μη το θεωρήσετε δεδομένο».

Ο Μπάκε έδειξε προσηλωμένος στο σύστημα και την οργάνωση. «Αν μιλάς στους παίκτες για σύστημα, θα σε μισήσουν. Γι’ αυτό μιλάω για τρόπο δουλειάς. Η καλή οργάνωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο για την επιτυχία. Χωρίς αυτήν, δεν μπορείς να πας πουθενά. Το σύστημα μέσα στο παιχνίδι βγαίνει σε ποσοστό 10 με 15%. Τα υπόλοιπα τα κάνουν οι παίκτες, που πρέπει να είναι προσηλωμένοι στην τακτική, αλλά είναι απαραίτητο να παίρνουν τις πρωτοβουλίες που κερδίζουν τα παιχνίδια», είπε και πρόσθεσε ότι δεν του αρέσουν οι αλλαγές: «Οταν δουλεύεις κάτι στην προπόνηση, το συνεχίζεις και στο παιχνίδι. Οι πολλές αλλαγές μπερδεύουν τους παίκτες. Ανάλογα με τον αντίπαλο, θα γίνονται προσαρμογές. Το σύστημα θα είναι το ίδιο, μπορεί όμως να αλλάζουν τα πρόσωπα, για παράδειγμα με έναν παίκτη με πιο επιθετικό ή πιο αμυντικό ρόλο στην ίδια θέση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή