Κύριοι αντίπαλοί τους ήταν οι… ομάδες – εκπλήξεις

Κύριοι αντίπαλοί τους ήταν οι… ομάδες – εκπλήξεις

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου που καθιέρωσε εφέτος η ΕΠΟ κατά τα αγγλικά πρότυπα, προκειμένου να δώσει στους λεγόμενους μικρούς ένα επιπλέον κίνητρο, φαίνεται ότι δικαίωσε τους ιθύνοντες της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν σημειώθηκαν τόσες μεγάλες εκπλήξεις, με «θύματα» τους κατά τεκμήριο ισχυρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Αγροτικός Αστέρας. H ομάδα του Ευόσμου αν και αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας κατάφερε να φτάσει έως τα ημιτελικά της διοργάνωσης, με μεγαλύτερη γι’ αυτήν επιτυχία την πρόκρισή της εις βάρος του ΠΑΟΚ. Μάλιστα ο Αγροτικός Αστέρας απέκλεισε και τον Εργοτέλη, ο οποίος στη δεύτερη φάση σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις εκ καταβολής Κυπέλλου, όπως ήταν η νίκη – πρόκρισή του επί του Παναθηναϊκού.

Ωστόσο, οι εκπλήξεις είχαν χρονικό ορίζοντα έως και τα ημιτελικά, καθώς ούτε ο Αγροτικός Αστέρας ούτε η εμπειρότερη Λάρισα κατόρθωσαν να υπερκεράσουν τα εμπόδια των μεγάλων τους αντιπάλων AEK και Ολυμπιακού.

Η AEK, λοιπόν, για να φτάσει στον τελικό της Τετάρτης απέκλεισε διαδοχικά τους ΠΑΣ Γιάννινα, Εθνικό Πειραιώς, Νίκη Βόλου και Αγροτικό Αστέρα, δηλαδή τρεις ομάδες της Γ΄ κατηγορίας και μία της δεύτερης. Είναι και η μοναδική ομάδα στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που θα αγωνιστεί στον τελικό της διοργάνωσης, χωρίς να έχει αποκλείσει ομάδα της A΄ Εθνικής. Μάλιστα, η Ενωση χρειάστηκε δεύτερο αγώνα και τη διαδικασία των πέναλτι, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του αξιόμαχου Εθνικού, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, από εκείνο το παιχνίδι και μετά ακολούθησε πορεία πρωταθλητισμού και διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδό του στη β΄ κατηγορία.

Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός έφτασε στον τελικό αήττητος αποκλείοντας τον Πανηλειακό, τον Θρασύβουλο, τη Skoda Ξάνθη και τη Λάρισα.

Ο τελικός έχει ειδικό βάρος για τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος σε περίπτωση επικράτησης του Ολυμπιακού, θα έχει κατακτήσει τρία συνεχή «νταμπλ» σε διάστημα δύο χρόνων. Και μην ξεχνάμε, άλλωστε, και τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης που κατέκτησε με την Εθνική.

Κλείνοντας μια επισήμανση. O γράφων δεν μπορεί να κατανοήσει την εμμονή της ΕΠΟ να διεξαχθεί ο τελικός στο Ηράκλειο. Και η επισήμανση αυτή δεν είναι κινδυνολογία. Ενέχει τον χαρακτήρα της πρόληψης. Ηδη κυκλοφορούν φήμες που φέρουν τους οπαδούς αμφοτέρων των φιναλίστ να καταστρώνουν σχέδια συνάντησής τους στον Πειραιά όσο και στην Κρήτη, στα λιμάνια Χανίων και Ηρακλείου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το μόνο που δεν έχει ανάγκη η κοινωνία της Κρήτης είναι η εισαγωγή βίας. Δυστυχώς, κάποιοι που εθελοτυφλούν δεν διαισθάνονται τον κίνδυνο. Ευχή όλων τίποτα να μη συμβεί και όλα να κυλήσουν ομαλά. Σε τελευταία ανάλυση δεν πρόκειται για πολεμική σύγκρουση, αλλά για ένα παιχνίδι που θα ‘πρεπε να είναι γιορτή. Ή δεν είναι έτσι…Στελ. Κοπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή