ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τροντ Σολιντ θα ήθελε στον Ολυμπιακό ποδοσφαιριστές που δεν χρειάζεται να στείλει δα και σκάουτερ για να διαπιστώσει από κοντά την αξία τους. Ονειρεύεται ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας, όπως για παράδειγμα τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Ζουάν. Μόνο που για να ντύσεις στα ερυθρόλευκα έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή, θα πρέπει να ξοδέψεις σχεδόν μια περιουσία, πάνω κάτω την ετήσια αποζημίωση του Ολυμπιακού από την ΕΡΤ για την εκχώρηση των τηλεοπτικών του δικαιωμάτων, που υπολογίζεται να ξεπερνάει τα 7 εκατ. ευρώ. Μεταξύ μας, αν θες να ονειρεύεσαι μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία, οφείλεις να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Κρισιμη ημέρα η Δευτέρα η αυριανή για το ελληνικό βόλεϊ. Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό επίπεδο, ο Ηρακλής φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό με στόχο να πάρει τη νίκη για να περάσει στους τελικούς, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να ισοφαρίσουν σε 2-2. Επίσης, το Παγκράτι με την ΕΑΠ παίζουν για την 5η θέση. Στα γραφεία της ΕΟΠΕ αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για το θέμα του 4ου ξένου, ενώ στο ΤΑΑ Ολυμπιακός θα υπάρξει αναδιάρθρωση. Ελπίζουμε ότι όλες οι εξελίξεις θα βοηθήσουν το άθλημα της πετοσφαίρισης.

Οντως υπαρχει σύγκρουση ομοσπονδιακών προπονητών της άρσης βαρών με τον 4ο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και δευτεραθλητή Ευρώπης στο επωλέ ζετέ το 2004, Γιώργο Μαρκούλα, που δεν πήρε μέρος στο εφετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα άρσης βαρών. Και από νέες πληροφορίες μας, επιβεβαιώνεται ότι ένας εκ των προπονητών μίλησε προσβλητικά στον αθλητή. Ομως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο προπονητής «απάντησε» στις προσβολές, που του είχε απευθύνει περισσότερες της μιας φοράς, ο αθλητής. Ολα αυτά δεν είναι ωραία. Ειδικά δε, όταν αφορούν ένα άθλημα, που μας έχει δώσει τόσες χαρές και ανέδειξε αθλητές, οι οποίοι, με τη συμπεριφορά τους, δεν έδιναν αφορμές για αρνητικό σχολιασμό. Ισως, όπως γράφαμε και χθες, αυτά να οφείλονται στη «φτώχεια», όσον αφορά τις διακρίσεις σε επίπεδο ανδρών – γυναικών, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Το τι θα γινει με τον Μαρκούλα, είναι θέμα της τεχνικής ηγεσίας και της διοίκησης της ομοσπονδίας. Πιστεύουμε, πάντως, ότι πρέπει να βρεθεί θετική λύση, διότι δεν διαθέτουμε, πλέον, αθλητές της κλάσης του. Αυτό δεν σημαίνει, βεβαίως, ότι πρέπει να γίνεται ανεκτή απαράδεκτη συμπεριφορά εκ μέρους των αθλητών. Απλώς, επειδή όλοι οι άνθρωποι παρεκτρεπόμαστε κάποιες φορές στη ζωή μας, ίσως πρέπει να δοθεί «τόπος στην οργή».

Ο Αρης και ο Πανελλήνιος… μίλησαν πολύ για τη συμμετοχή τους στην επόμενη Ευρωλίγκα. Το Μαρούσι που έχει και τις περισσότερες πιθανότητες, λόγω πλεονεκτήματος έδρας, το ρώτησαν;

Ο Θεος να δώσει να μην έχουμε σοβαρά επεισόδια στο Ηράκλειο της Κρήτης την Τετάρτη στον τελικό του Κυπέλλου. Και μακάρι, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές να έχει βρεθεί λύση με τη μεταφορά των οπαδών της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού στη Μεγαλόνησο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εμείς θα επαναλάβουμε, κι ας γινόμαστε κουραστικοί, πως το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι γιορτή, πανηγύρι χαράς, ξέσπασμα όμορφων συναισθημάτων και όχι μίσος και αλληλοσπαραγμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή