Αλλαγές στον ευρωπαϊκό χάρτη της ενόργανης

Αλλαγές στον ευρωπαϊκό χάρτη της ενόργανης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος άνεμος πνέει στην ευρωπαϊκή ενόργανη γυμναστική. Μέχρι τώρα, οι Ρώσοι και οι Ρουμάνοι αθλητές κυριαρχούσαν στις διοργανώσεις. Στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του Βόλου (ανδρών – εφήβων), όμως, η Γερμανία ήρθε δεύτερη σε αριθμό μεταλλίων (7) και άφησε πίσω της τη Ρουμανία (5) ενώ την πρώτη θέση κατέκτησε η Ρωσία (12). Γυμναστές από την Ουκρανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ισπανία αλλά και τη χώρα μας κατέκτησαν μετάλλια. Στους άνδρες μπορεί να κυριάρχησαν οι Ρώσοι και οι Ρουμάνοι, αλλά έφηβοι από άλλες χώρες έστειλαν ηχηρά μηνύματα για το μέλλον.

Στις ασκήσεις εδάφους, ο Ρώσος Αντον Γκολοτσούτσκοφ κατάφερε να «εκθρονίσει» τον νικητή των δύο προηγούμενων διοργανώσεων, τον Ρουμάνο Μάριαν Ντραγκουλέσκου. Στον πλάγιο ίππο, ο πρωτοεμφανιζόμενος στην κατηγορία ανδρών Φλάβιους Κότσι (Ρουμάνος) πρώτευσε παρόλο που είχε περάσει στον τελικό ως 8ος. Δεν κατάφερε, για μια ακόμα φορά στη χώρα μας, ο Βούλγαρος Γιορντάν Γιόβτσεφ να πάρει το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Ρώσου Αλεξάντερ Σαφόσκιν να τον αφήσει στη δεύτερη θέση του βάθρου. Τον τρίτο τίτλο του στο άλμα κατέκτησε ο Ρουμάνος Μάριαν Ντραγκουλέσκου ενώ στο δίζυγο ο Σλοβένος Μίτγια Πέτκοβσεκ αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ανίκητος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή