Εκπληξη με τον 17χρονο Γουόλκοτ από τον Ερικσον

Εκπληξη με τον 17χρονο Γουόλκοτ από τον Ερικσον

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας πρέπει να προβλημάτισε αρκετούς με τις πρώτες του επιλογές σχετικά με την αποστολή που θα ταξιδέψει στη Γερμανία για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Σβεν Γκόραν Ερικσον συναντήθηκε χθες στο κέντρο του Λονδίνου με τους συνεργάτες του, Τορντ Γκριπ και Ρέι Κλάμενς (σε τηλεφωνική επικοινωνία βρισκόταν συνέχεια και ο Στιβ Μακ Κλάρεν), και ανακοίνωσε τους 23 παίκτες που θεωρεί ως προεπιλογή, σκοπεύοντας να γνωστοποιήσει την τελική αποστολή σε μια εβδομάδα, έχοντας παρακολουθήσει και τον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας το ερχόμενο Σάββατο.

Ο Σουηδός τεχνικός συμπεριέλαβε τελικά τον Γουέιν Ρούνι, μολονότι είναι άγνωστο ακόμη αν ο νεαρός επιθετικός θα είναι σε θέση να βοηθήσει έπειτα από τον πρόσφατο τραυματισμό του. Ακόμη πιο… τολμηρή ήταν όμως η επιλογή του 17χρονου Θίο Γουόλκοτ της Αρσεναλ, ο οποίος ακόμη δεν έχει αγωνιστεί με την ομάδα του από τη στιγμή που μεταγράφηκε από τη Σαουθάμπτον. Ο Ερικσον δεν δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει ρίσκο την επιλογή του: «Ξέρω ότι ρισκάρουμε με την επιλογή του Γουόλκοτ, αλλά μέσα σε τόσες επιλογές γιατί να μην πάρουμε ένα ρίσκο; Παρακολουθώ τον ποδοσφαιριστή και η ταχύτητά του είναι απίστευτη. Πήρα τις τελικές μου αποφάσεις μόλις σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί. Λυπάμαι που άφησα κάποιους παίκτες έξω, αλλά δεν γινόταν να τους πάρω όλους».

Οι 23 εκλεκτοί του Ερικσον:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ρόμπινσον (Τότεναμ), Τζέιμς (Μάντσεστερ Σίτι), Γκριν (Νόριτς).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Γκ. Νέβιλ, Φέρντιναντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τέρι, Μπριτζ (Τσέλσι), Ασλεϊ Κόουλ, Κάμπελ (Αρσεναλ), Κάραγκερ (Λίβερπουλ).

ΜΕΣΟΙ: Μπέκαμ (Ρεάλ Μαδρίτης), Κάρικ, Τζένας, Λένον (Τότεναμ), Λαμπάρντ, Τζο Κόουλ (Τσέλσι), Τζέραρντ (Λίβερπουλ), Χάργκριβς (Μπάγερν Μονάχου), Ντάουνινγκ (Μίντλεσμπρο).

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ρούνι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Οουεν (Νιούκαστλ), Κράουτς (Λίβερπουλ), Γουόλκοτ (Αρσεναλ).

Οι «εφεδρείες»: Κάρσον (Λίβερπουλ), Γιανγκ (Τσάρλτον), Ρίο-Κόκερ (Γουέστ Χαμ), Ντεφόου (Τότεναμ), Τζόνσον (Κρίσταλ Πάλας).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή