Ιακωβάκης: Ούτε εγώ το περίμενα

Ιακωβάκης: Ούτε εγώ το περίμενα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νωρίς νωρίς ο Περικλής Ιακωβάκης «έσπασε τα χρονόμετρα», τρέχοντας στο μίτινγκ γκραν πρι της Οζάκα (Ιαπωνία) τα 400 μ. μ’ εμπόδια σε 47.82! Τερμάτισε δε 2ος, πίσω από τον Αμερικανό Μπερσόν Τζάκσον, που «έκανε» 47.60. Πανελλήνιο ρεκόρ και 4η επίδοση όλων των εποχών στην Ευρώπη. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αργεί (θα γίνει τον Αύγουστο στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας) και εύλογο είναι το ερώτημα μήπως «φορμαρίστηκε» νωρίς. Ο τριταθλητής κόσμου του 2003 το θέτει σε άλλη βάση και τονίζει ότι ο μεγάλος εφετινός στόχος του είναι η κατάκτηση του χρυσού ευρωπαϊκού μεταλλίου.

«Αν δούμε τις λίστες των επιδόσεων όλων των εποχών, θα διαπιστώσουμε ότι, για οποιονδήποτε αθλητή, είναι πολύ δύσκολο να τρέχει συνεχώς κάτω από 48.00. Αυτό ισχύει και για μένα. Δεν μπορώ, λοιπόν, να μπω στη λογική, τώρα πρέπει να κάνω 47.40. Να πω την αλήθεια, δεν ήμουν έτοιμος για τέτοια επίδοση. Περίμενα 48.50-49.00. Τα ίδια μου έλεγε και ο Τζάκσον. Περίμενε περί τα 48.50. Μερικές φορές, όμως, κάθονται όλες οι συγκυρίες. Ηταν ωραίος καιρός, η πίστα υπέροχη, ήμουν σε καλή κατάσταση, είχα ρυθμό. Τώρα περιμένω να βγει η κούραση από τα ταξίδια. Την Παρασκευή θα τρέξω στην Ντόχα (Κατάρ), μετά στους πανελλήνιους κι έπειτα στο κύπελλο Ευρώπης. Μετά θα δούμε σε ποια μίτινγκ θ’ αγωνισθώ. Θεωρώ λογικό να έχω προτάσεις. Αλλά για μένα ο στόχος της περιόδου είναι το Γκέτεμποργκ. Οχι η επίδοση, αλλά το χρυσό μετάλλιο. Αν έλεγα οτιδήποτε άλλο δεν θα με πίστευε κανείς. Πάνω από όλα είναι, να είμαι υγιής», υπογραμμίζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή