Με Κυρίτση κράτησε έδρα το Μαρούσι

Με Κυρίτση κράτησε έδρα το Μαρούσι

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δραματικοί σ’ εξέλιξη αγώνες του πρώτου γύρου των πλέι οφ ήταν δύο. Ο εξής ένας: Μαρούσι – ΠΑΟΚ (61-59). Με καλάθι του Αλέξη Κυρίτση στα πέντε δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, το Μαρούσι απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης έναντι του «δικεφάλου» του Βορρά και εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας του τρίτου αγώνα, εφόσον χρειασθεί να διεξαχθεί, και πάλι στο κλειστό του Αγίου Θωμά, το ερχόμενο Σάββατο.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε πιο δυνατά το παιχνίδι και με πρωταγωνιστές τον Βασιλειάδη (ταξίδεψε αυθημερόν στην Αθήνα και τέθηκε στη διάθεση του Μαρκόπουλου) και τον Ζούγιοβιτς κέρδισε διαφορά έξι πόντων (6-12 και 8-14). Το Μαρούσι δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να ξεφύγει, αλλά με τον Σέκουλιτς κατάφερε να μειώσει και να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα ενός πόντου.

Στη δεύτερη περίοδο, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ και έδειξαν μεγάλη επιμέλεια στα αμυντικά καθήκοντά τους (ημ. 27-28). Κυρίως, το Μαρούσι που έχει απολέσει σημαντικό ποσοστό της επιθετικής παραγωγικότητάς του, το τελευταίο δίμηνο, προσπάθησε να χαμηλώσει τις επιθετικές εξάρσεις του ΠΑΟΚ και η αγωνία συνεχίστηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ενα 4-0 υπέρ του ΠΑΟΚ έφερε και πάλι το ματς στα ίσα (49-49) αλλά το Μαρούσι απάντησε με ένα σερί 5-0 και έκανε το σκορ 54-49. Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα με 57-59 δύο λεπτά πριν από το τέλος με ένα καλάθι του Αλέξις, το Μαρούσι ισοφάρισε σε 59-59 και απέμεναν 26 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Ο Γκαγκαλούδης, όμως, υπέπεσε σε εμπρός-πίσω και η κατοχή της μπάλας πέρασε και πάλι στους γηπεδούχους, που έφτασαν στη νίκη με τον 20ό πόντο του Κυρίτση.

ΜΑΡΟΥΣΙ: Μπλάκνεϊ 7, Νικολαΐδης, Μπουντούρης 3, Κυρίτσης 22, Σέκουλιτς 11, Χόμαν 6, Στεφανίδης 2, Κολώκας 2, Καϊμακόγλου, Γιαννουλάκος, Νοέας 2, Καράγκουτης 6.

ΠΑΟΚ: Ξανθόπουλος, Μανολόπουλος, Βεργίνης, Βασιλειάδης 20, Μαξάντεφ 6, Ζούγιοβιτς 8, Γκαγκαλούδης, Μαυροκεφαλίδης 14, Σίμονς 2, Αλέξις 6, Χένιακ 2, Εντιαγέ 1.

– Ενας «θρύλος» του ΝΒΑ, ο Κέβιν ΜακΧέιλ, παρακολούθησε το παιχνίδι Αμαρουσίου – ΠΑΟΚ και είχε εστιάσει την προσοχή του στην απόδοση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Ο βετεράνος άσος των Σέλτικς είναι αντιπρόεδρος των Μινεσότα Τίμπεργουλβς και στην περσινή περίοδο του ΝΒΑ είχε καθήσει για λίγα παιχνίδια στη θέση του πρώτου προπονητή. Ο Μαυροκεφαλίδης δεν γνώριζε την άφιξη του Μακ Χέιλ, τον οποίο γνώρισε μετά το τέλος του αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή