Στην τελική ευθεία το θέμα Παπαδόπουλου

Στην τελική ευθεία το θέμα Παπαδόπουλου

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά δήλωση του Χανς Μπάκε, ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλά προετοιμασμένος όσον αφορά στη μεταγραφική του ενίσχυση και θα έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις του πριν ξεκινήσει η προετοιμασία, με μόνο περιθώριο να αφήσει ανοικτή μία (και μόνο) υπόθεση μέχρι το τέλος Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να κλείνουν ένα ένα τα παζλ που συνθέτουν την εικόνα του Παναθηναϊκού της επόμενης περιόδου. Η αρχή αναμένεται να γίνει με το κλείσιμο της υπόθεσης του Παπαδόπουλου, είτε θετικά (που είναι και το πλέον πιθανό) είτε αρνητικά. Με βάση την προ τριετίας συμφωνία, ο Παπαδόπουλος έχει υπογράψει πενταετές συμβόλαιο αλλά τα τελευταία δύο χρόνια ήταν με δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης από την πλευρά της ομάδας. Για το ελληνικό δίκαιο, η μονομερής ανανέωση παραμένει ισχυρή και ο Παναθηναϊκός έχει δικαίωμα να ασκήσει αυτό το δικαίωμα, με τις απολαβές που έχει συμφωνήσει εκ των προτέρων.

Τέτοιου είδους συμφωνίες δεν ισχύουν για τη FIFA και αν η ΠΑΕ ενεργοποιήσει μονομερώς τη συμφωνία, ο παίκτης μπορεί να κάνει προσφυγή στην παγκόσμια ομοσπονδία. Θα την κερδίσει αλλά θα έχει το δικαίωμα να υπογράψει σε ομάδα του εξωτερικού και όχι με άλλη ελληνική. Οι «πράσινοι» το ξέρουν αυτό και έχουν τη διάθεση να προσφέρουν νέο συμβόλαιο στον Παπαδόπουλο, μεγαλύτερο χρονικά (πιθανώς τριετές) και με διπλάσια αμοιβή από το υπάρχον. Με κάποιες διερευνητικές επαφές που έγιναν, ο Παπαδόπουλος φέρεται διατεθειμένος να ζητήσει σχεδόν τα… τριπλάσια απ’ αυτά που έπαιρνε μέχρι τώρα, γι’ αυτό και δεν έχει συναντηθεί ακόμα με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Λογικά, θα προετοιμαστεί το έδαφος και η συνάντηση θα γίνει πριν από την αναχώρηση της εθνικής ομάδας για την Αυστραλία, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Αν δεν γίνει η συνάντηση μέχρι τότε, θα δυσκολέψει η υπόθεση, χωρίς να είναι τίποτα οριστικό. Πρόθεση της ομάδας είναι να μείνει ο Παπαδόπουλος, όχι όμως με χρήματα που διαταράσσουν τις εσωτερικές ισορροπίες. Οι εξελίξεις στο θέμα του διεθνούς επιθετικού θα καθορίσουν τις κινήσεις του Παναθηναϊκού στο μεταγραφικό παζάρι όσον αφορά στις επιλογές του για την επίθεση. Αν μείνει ο Παπαδόπουλος, θα πάρει επιθετικό περισσότερο για εναλλακτική λύση, ειδάλλως θα κυνηγήσει παίκτη ενδεκάδας, που θα έχει «μεγάλο όνομα». Αυτό το Σαββατοκύριακο, άνθρωποι της ομάδας είδαν πολλούς ξένους παίκτες και σύντομα θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή