Στον Μπαρτέζ το χρίσμα του βασικού

Στον Μπαρτέζ το χρίσμα του βασικού

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι κι αν έχει θεωρηθεί ο… βασιλιάς της γκάφας; Η εμπειρία του Φαμπιάν Μπαρτέζ φαίνεται πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του Ρεϊμόν Ντομενέκ, ο οποίος του έδωσε το χρίσμα και τη φανέλα βασικού τερματοφύλακα της Εθνικής Γαλλίας, εν όψει του Μουντιάλ της Γερμανίας.

Αυτό υποστηρίζει η εφημερίδα Le Parisien, αποκαλύπτοντας ότι μετά τον αγώνα της Μαρσέιγ με τη Στρασμπούρ (2-2), του περασμένου Σαββάτου, ο έμπειρος πορτιέρο μίλησε επί μακρόν με τον προπονητή τερματοφυλάκων στους «τρικολόρ», Μπρούνο Μαρτινί. Η εφημερίδα προσθέτει ότι η εμπειρία του Μπαρτέζ -για τον οποίο σημειώνει ότι είχε μια μέτρια χρονιά- από τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ του 1998 και στο EURO 2000 (σ.σ. που κατέκτησαν οι «πετεινοί») είναι το στοιχείο που έπεισε τον Ντομενέκ για την επιλογή του. Η Parisien, όμως, θέτει τον προβληματισμό αν θα αποδεχθούν οι φίλαθλοι την επιλογή του…

Αφίξεις αποστολών

Η αποστολή της Εθνικής Τόνγκο θα είναι η πρώτη που θα αφιχθεί στη Γερμανία, εν όψει της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 9 Ιουνίου μέχρι τις 9 Ιουλίου.

Οι Αφρικανοί θα φτάσουν στην περιοχή Βάνγκεν, στα νότια της χώρας, στις 15 Μαΐου, ενώ η διοργανώτρια Γερμανία θα εγκατασταθεί στο Βερολίνο μέχρι τις 4 Ιουνίου, αν και η αποστολή θα συγκεντρωθεί στις 16 Μαΐου για τα προπονητικά καμπ της Σαρδηνίας και της Γενεύης.

Οσον αφορά στην κάτοχο του τροπαίου, Βραζιλία, θα φτάσει στη Γερμανία στις 4 Ιουνίου, ενώ η Ουκρανία στις 9 Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή