ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στον Μπαρτέζ το χρίσμα του βασικού

Τι κι αν έχει θεωρηθεί ο… βασιλιάς της γκάφας; Η εμπειρία του Φαμπιάν Μπαρτέζ φαίνεται πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του Ρεϊμόν Ντομενέκ, ο οποίος του έδωσε το χρίσμα και τη φανέλα βασικού τερματοφύλακα της Εθνικής Γαλλίας, εν όψει του Μουντιάλ της Γερμανίας.

Αυτό υποστηρίζει η εφημερίδα Le Parisien, αποκαλύπτοντας ότι μετά τον αγώνα της Μαρσέιγ με τη Στρασμπούρ (2-2), του περασμένου Σαββάτου, ο έμπειρος πορτιέρο μίλησε επί μακρόν με τον προπονητή τερματοφυλάκων στους «τρικολόρ», Μπρούνο Μαρτινί. Η εφημερίδα προσθέτει ότι η εμπειρία του Μπαρτέζ -για τον οποίο σημειώνει ότι είχε μια μέτρια χρονιά- από τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ του 1998 και στο EURO 2000 (σ.σ. που κατέκτησαν οι «πετεινοί») είναι το στοιχείο που έπεισε τον Ντομενέκ για την επιλογή του. Η Parisien, όμως, θέτει τον προβληματισμό αν θα αποδεχθούν οι φίλαθλοι την επιλογή του…

Αφίξεις αποστολών

Η αποστολή της Εθνικής Τόνγκο θα είναι η πρώτη που θα αφιχθεί στη Γερμανία, εν όψει της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 9 Ιουνίου μέχρι τις 9 Ιουλίου.

Οι Αφρικανοί θα φτάσουν στην περιοχή Βάνγκεν, στα νότια της χώρας, στις 15 Μαΐου, ενώ η διοργανώτρια Γερμανία θα εγκατασταθεί στο Βερολίνο μέχρι τις 4 Ιουνίου, αν και η αποστολή θα συγκεντρωθεί στις 16 Μαΐου για τα προπονητικά καμπ της Σαρδηνίας και της Γενεύης.

Οσον αφορά στην κάτοχο του τροπαίου, Βραζιλία, θα φτάσει στη Γερμανία στις 4 Ιουνίου, ενώ η Ουκρανία στις 9 Ιουνίου.