ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Μεγάλο ρεκόρ της Καρβαρνού

Επτά εκατοστά του δευτερολέπτου απέχει από το όνειρο της καριέρας της η Ειρήνη Καρβαρνού. Στο μίτινγκ «Ακρόπολις» κολύμπησε τα 100 μ. πεταλούδας σε 1.00.06 και απέχει ελάχιστα από το «φράγμα» του ενός λεπτού. Το όνειρό της, όπως μας είπε, είναι να κατέβει τα 60΄΄ και ελπίζει να το πετύχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Εξαιρετική επίδοση και πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε η Αγγελική Εξάρχου στα 100 μ. προσθίως, με 1.10.04. Καλές επιδόσεις, έστω κι αν δεν είναι ρεκόρ, πέτυχαν ο Ρωμανός Αλυφαντής στα 100 μ. προσθίως με 1.00.96 και ο Γιάννης Δρυμωνάκος στα 200 μ. πεταλούδας με 1.58.11.

ΠΛΕΙ ΟΦ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Παράταση στην αγωνία

Ο Πανελλήνιος νίκησε τον ΑΣΕ Δούκα με 33-32 στην παράταση (28-28 κ. δ.) και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες στη σειρά των ημιτελικών της Α1 χάντμπολ ανδρών. Στο άλλο παιχνίδι των πλέι οφ, ο Αθηναϊκός κατάφερε να επανακτήσει το πλεονέκτημα. Επικράτησε στην παράταση του Φίλιππου, στη Βέροια, με 28-27 (23-23 κανονική περίοδος). Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στον Βύρωνα την Τετάρτη. Ο νικητής θα περάσει στον τελικό. Στις γυναίκες η Αναγέννηση Αρτας προκρίθηκε πολύ εύκολα στον τελικό με 2-0 νίκες επί της Νέας Ιωνίας (45-28 και 34-23). Ο αντίπαλός της θα προκύψει από το ζευγάρι ΑΣΕ Ορμή – Ελπίδες Δράμας, που θα λύσουν τις διαφορές τους αύριο στην Πάτρα. Ο ηττημένος θα παίξει με τη Νέα Ιωνία για τις θέσεις 3η-4η.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Τρεις οι πρωταγωνιστές

Σε τρεις αθλητές πήγαν τα εννέα χρυσά μετάλλια από τα 14 του πανελληνίου πρωταθλήματος ποδηλασίας πίστας. Ο Γιάννης Ταμουρίδης (Αυτόδρομος Πανοράματος), ο Θάνος Μαντζουράνης (Βέλος Θεσσαλονίκης) και η Ρίτα Ελληνικάκη (Τάλως) κέρδισαν από τρία χρυσά μετάλλια. Η τελευταία πήρε και ένα χάλκινο στον φετινό της απολογισμό. Ο Ταμουρίδης νίκησε σε ατομική καταδίωξη, σκρατς και πόντους. Ο Μαντζουράνη επικράτησε στο σπριντ, στο κέιριν και στο χιλιόμετρο. Η Ελληνικάκη νίκησε στην ατομική χρονομέτρηση 500 μ., στους πόντους και στο σκρατς. Στην ατομική καταδίωξη ήταν 3η.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΣΤΙΒΟΥ

Ξανά στα Τρίκαλα

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών – γυναικών επιστρέφει στα Τρίκαλα, έπειτα από δύο χρόνια. Θα γίνει το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουνίου. Το φεστιβάλ ρίψεων της Τρίπολης θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Μαΐου.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Σε κακή ημέρα οι Ελληνες

Δεν απέδωσαν καλά οι Ελληνες που αγωνίστηκαν στα παγκόσμια κύπελλα ξιφασκίας. Στη Μαδρίτη (γκραν πρι σπάθης) την καλύτερη θέση (75ος) κατέκτησε ο Πρεβένιος. Στο ομαδικό η Ελλάς κατετάγη 15η στις 23 ομάδες. Στη Βόννη (ξίφος ασκήσεως) ο Καραπάνος ήρθε 81ος. Σε διεθνή διοργάνωση εφήβων νεανίδων (Ιταλία) η Γεωργιάδου ήταν 7η στο ξίφος μονομαχίας.

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Γροθιές στο ΣΕΦ

Δυνατούς αγώνες και εκπλήξεις περιλαμβάνουν τα πανελλήνια πρωταθλήματα πυγμαχίας, τα οποία θα ολοκληρωθούν αύριο στο «Ειρήνης και Φιλίας». Χθες, στα 60 κ., πρώτευσε ο Θ. Παπαζώβ (Αλέξανδρος Αχαρνών) και στα 75 κ. η Ελ. Πλατανά (Ηρακλής Χαϊδαρίου). Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι 54 κ.: Θ. Κοντοζίδης (Εθνικός Κοζάνης), 57: Γ. Μονοκάνδυλος (Απόλλων Καλαμαριάς). Γυναίκες: 54: Ελ. Παλαιολόγου (ΑΣΑΠΤ Μ. Αλέξανδρος), 57: Ελ. Σαλτουρίδου (Μαχητών Ν. Περάμου), 63: Ελ. Μποσμπότη (Μαχητών Ν. Περάμου), 66: Ν. Καυγά (ΑΠΣ Περάματος). 80: Αν. Βάβυλα (ΑΠΣ Περάματος).

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ

Σερβίς στην άμμο

Αρχίζουν οι… υποχρεώσεις για τις ελληνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ. Οι Καραντάσιου – Αρβανίτη και Κουτρουμανίδου – Τσιαρτσιάνη μεταβαίνουν σήμερα στη Μόντενα προκειμένου να πάρουν μέρος στο 1ο τουρνουά του παγκοσμίου σιρκουί. Το πρώτο ζευγάρι δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση διότι ο τραυματισμός της Αρβανίτη δεν επέτρεψε στο «δίδυμο» να προπονηθεί σωστά.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκησαν Σπερς και Πίστονς

Ο Τιμ Ντάνκαν… άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι του Τέξας και οι περσινοί πρωταθλητές του ΝΒΑ πέτυχαν την πρώτη νίκη τους (87-85) κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς για τον Β΄ γύρο των πλει οφ. Οι Ντιτρόιτ Πίστονς έφτασαν στην πρώτη νίκη τους επί των Κλίβελαντ Καβαλίερς (113-86).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή