Το χρυσό ήταν παρόν

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την πρώτη στιγμή ο Βλάσης Μάρας είχε ξεκαθαρίσει ότι το μόνο μετάλλιο που τον ενδιέφερε ήταν το χρυσό. Ο «βασιλιάς του μονόζυγου» αγωνίστηκε στον Βόλο με πρώτο στόχο την κορυφαία διάκριση ώστε να αποδείξει στους κριτές, που τον απέκλεισαν από τον τελικό του μονόζυγου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ότι είχαν άδικο. «Είμαι πολύ καλός στο μονόζυγο και το γνωρίζουν. Θα συνεχίσω να τους το υπενθυμίζω όσο αγωνίζομαι», μας είπε χθες, μια ημέρα μετά τον θρίαμβό του.

Το ότι δεν τον άφησαν να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ελλάδος θα είναι μια πικρή στιγμή για τον Βλάση Μάρα. Θα τη θυμάται, θα πεισμώνει και θα τοποθετεί ψηλότερα τον πήχυ. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βόλου συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά του το «πέταγμα Μάρας», το οποίο θα φέρει για πάντα το όνομα του γυμναστή μας, διότι ήταν ο πρώτος στον κόσμο που το εκτέλεσε. «Τώρα ηρέμησα. Βέβαια, μέχρι να έρθει ο επόμενος αγώνας. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του φθινοπώρου θα αγωνιστώ και στο σύνθετο.

Θέλει πολλή δουλειά γιατί από αυτή τη διοργάνωση κρίνεται η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου», υπογράμμισε ο αθλητής, ο οποίος προσπαθεί με τη συντροφιά καλών φίλων του να ξεχάσει το άγχος των αγώνων.

Στη συλλογή του ο Βλάσης Μάρας έχει δύο χρυσά από παγκόσμια πρωταθλήματα και τρία από ευρωπαϊκά. Σε κάθε αγώνα που παίρνει μέρος ρισκάρει και εκτελεί το δυσκολότερο πρόγραμμα, διότι δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την πρωτιά. Τώρα θέλει να δοκιμάσει την τύχη του και σε άλλα όργανα. «Πιστεύω ότι έχω ελπίδες για μια καλή θέση στο άλμα. Σε ό,τι αφορά το σύνθετο πρέπει να δουλέψω περισσότερο στους κρίκους», τόνισε.

Αξιοι διάδοχοι

Υποσχέσεις για το μέλλον άφησαν οι έφηβοι, που αγωνίστηκαν στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βόλου. Ο Μιχάλης Δουλκερίδης ήρθε πρώτος στο έδαφος, δεύτερος στο άλμα και πέμπτος στο μονόζυγο. «Θα δουλέψω σκληρά για να μπω στην εθνική ανδρών και να ενσωματωθώ στην προολυμπιακή ομάδα», τόνισε ο 18χρονος, ο οποίος γυμνάζεται με τον προπονητή του Βασίλη Τσολακίδη, Αβραάμ Σαπρανίδη.

Ενα… βήμα μακριά από το μετάλλιο έμεινε ο Λευτέρης Κοσμίδης στο έδαφος. Ο 15χρονος πάτησε εκτός ορίων στο ταπί και περιορίστηκε στην τέταρτη θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή