ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΗΝ ΩΡΑ που εδώ στην Ελλάδα, οι κάθε είδους υπεύθυνοι και ανεύθυνοι προσπαθούσαν να βρουν λύση, ώστε ο τελικός του Κυπέλλου να μην εξελιχθεί σε… πόλεμο και τραγωδία, σε δύο από τα θρυλικά γήπεδα της Ευρώπης, παίκτες και φίλαθλοι δόξαζαν το ποδόσφαιρο.

ΣΤΟ «Χάιμπουρι» και στο «Μπερναμπέου» οι οπαδοί της Αρσεναλ και της Ρεάλ αποχαιρετούσαν τις μεγάλες τους αγάπες. Και όχι μόνο οι οπαδοί, αλλά και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές.

ΓΙΑΤΙ δεν μπορεί, κανείς, απ’ όσους το έχουν επισκεφτεί, να ξεχάσει τι αντιπροσωπεύει για τον Αγγλο φίλαθλο το γήπεδο της Αρσεναλ. Οχι μόνο για τους ίδιους τους οπαδούς της λονδρέζικης ομάδος, αλλά για όλους τους Αγγλους. Οι Αγγλοι που σέβονται τις παραδόσεις και την ιστορία τους. Ειδικά την ποδοσφαιρική τους.

ΚΑΙ δεν είναι τυχαίο, αυτό που έκανε ο Ανρί, ώστε να γυρίσει η φωτογραφία τον Κόσμο, όταν στο τέλος του αγώνα με τη Γουίγκαν φίλησε τον χλοοτάπητα. Ηταν το δικό του «αντίο» στο 93χρονο γήπεδο. Ηταν η απόδειξη πως και, στις ημέρες του στυγνού επαγγελματισμού, υπάρχουν στιγμές άκρατου ρομαντισμού.

ΟΠΩΣ ακριβώς συνέβη και στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. 75.000 φίλοι της Ρεάλ μαζεύτηκαν στις εξέδρες του ιστορικού γηπέδου της Μαδρίτης, για να αποχαιρετήσουν τον Ζινεντίν Ζιντάν. Τι κι αν η ομάδα τους δεν νίκησε τη Βιγιαρεάλ. Τι κι αν ακόμα η «βασίλισσα» κινδυνεύει να χάσει τη δεύτερη θέση. Γι’ αυτούς η ημέρα ήταν αφιερωμένη στον «Ζιζού».

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ το πανό ενός θαυμαστή του: «Διαιτητή, μη σφυρίξεις το τέλος, γιατί θα φύγει ο Ζιντάν». Σε τέτοιες στιγμές, ακόμα κι ένας παίκτης -τέρας ψυχραιμίας όπως είναι ο Γάλλος- δακρύζει. Δεν αντέχει τη συναισθηματική φόρτιση.

ΟΠΩΣ δεν την άντεξε και ο ποδοσφαιριστής που έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του. Και με την Εθνική της πατρίδας του και με τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε. Ο Ζιντάν λύγισε και δάκρυσε, όταν άκουσε τις 75.000 οπαδών να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του, κρατώντας στα χέρια τους την άσπρη φανέλα με το «Νο 5».

ΕΝΑ «αντίο» κι από εμάς. Στο γήπεδο που το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Και στον παίκτη που έδειξε το πώς μπορεί κάποιος να έχει ερωτική σχέση με τη «στρογγυλή θεά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή