Η βραδιά της ιστορίας τους

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώτος τελικός, πρώτη ευρωπαϊκή διάκριση και πρώτη ευκαιρία να γράψουν τ’ όνομά τους στις «χρυσές» σελίδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου απόψε (21.45 MEGA) για τις δύο φιναλίστ του κυπέλλου UΕFΑ.

Η ισπανική Σεβίλλη και η αγγλική Μίντλεσμπρο, αφού… ευεργέτησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο στις προηγούμενες φάσεις της διοργάνωσης αποκλείοντας τις Ζενίτ και Στεάουα (με τα αποτελέσματα αυτά οι ομάδες μας παρέμειναν στην όγδοη θέση της ειδικής κατάταξης της UEFA), συγκρούονται απόψε χωρίς αγωνιστικά προβλήματα στην ιστορικότερη βραδιά τους.

Η Μίντλεσμπρο παίζει στην Ευρώπη εδώ και μόλις δύο χρόνια, ενώ τη Σεβίλλη μπορεί να την έχουμε ακούσει περισσότερες φορές (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν… περάσει από τα χέρια της), αλλά το μεγαλύτερό της επίτευγμα ήταν σε… άλλες εποχές, στο ξεκίνημα του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, την περίοδο 1957-58, όταν αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Ρεάλ.

Η αποψινή αγγλοϊσπανική μονομαχία είναι η δεύτερη σε τελικό του κυπέλλου UEFA (και φυσικά η πρώτη από τις δύο φετινές, αφού στο Τσάμπιονς Λιγκ θα παίξουν η Μπαρτσελόνα με την Αρσεναλ) κι αν κρίνει κανείς από την πρώτη, μπορεί να ελπίζει σε πλούσιο θέαμα.

Το 2001, στο «Βεστφάλεν» του Ντόρτμουντ η Λίβερπουλ νίκησε με 5-4 στην παράταση την Αλαβές, με τον κανονισμό του «χρυσού γκολ» (δεν ισχύει πια), που για εκείνην τη βραδιά ήταν «χρυσό αυτογκόλ» (του μεσοαμυντικού Χέλι της Αλαβές λίγο πριν από τη λήξη). Πολλοί χαρακτήρισαν εκείνο το παιχνίδι «τέλειο» και σίγουρα δεν είχαν δει τόσα τέρματα σε ευρωπαϊκό τελικό, ίσως ακόμη και από την εποχή της Ρεάλ στη δεκαετία του ’50.

Παρά τη σύντομη παρουσία της στο ευρωπαϊκό στερέωμα, η Μίντλεσμπρο έχει ξανασυναντηθεί με ισπανική ομάδα, πέρυσι στη φάση των ομίλων του κυπέλλου UEFA, όταν ηττήθηκε εκτός έδρας με 2-0 από τη Βιγιαρεάλ.

Μία είναι και η συνάντηση της Σεβίλλης με αντίπαλο από την Αγγλία και μάλιστα φετινή: μια ισοπαλία 1-1 στην έδρα της Μπόλτον, επίσης στη φάση των ομίλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή