Με τα γνωστά προβλήματα οι «μονομάχοι» του τελικού

Με τα γνωστά προβλήματα οι «μονομάχοι» του τελικού

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τίτλοι τέλους μιας κουραστικής, αγωνιστικά, περιπέτειας, του Κυπέλλου Ελλάδος πέφτουν σήμερα στο Παγκρήτιο στάδιο. Ολυμπιακός και ΑΕΚ (με τη σειρά που αναγράφονται στο πρόγραμμα) διεκδικούν το τρόπαιο, σε μια διοργάνωση που έχει τη δική του ιδιαιτερότητα. Ειδικά όταν φθάνεις στον τελικό, όπου κάθε αποτέλεσμα είναι ανοικτό και κάθε προγνωστικό παρακινδυνευμένο.

Ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να κατακτήσει τον τέταρτο τίτλο του σε διάστημα 13 μηνών, επίτευγμα που δεν έχει σημειώσει ομάδα στην ιστορία της Α΄ Εθνικής. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην Κρήτη με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και με πίστη για την κατάκτηση του νταμπλ. Η αποστολή απαρτίζεται από 25 παίκτες, ενώ κοντά στην ομάδα είναι και οι τραυματίες Καψής, Πάντος, Βενετίδης. Αντίθετα με τον Ριβάλντο, ο οποίος βρίσκεται στη Βραζιλία, απ’ όπου έστειλε τις ευχές του για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Τροντ Σόλιντ ζήτησε πειθαρχία και σοβαρότητα, ενώ οι παίκτες έδωσαν υπόσχεση ότι θα το πάρουν! Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς προπονήθηκε κανονικά και θα βρίσκεται στην ενδεκάδα. Ο Πάντος ακολούθησε πρόγραμμα που περιελάμβανε θεραπεία και ασκήσεις σε γυμναστήριο και πισίνα. Ο Καψής έκανε ατομική προπόνηση, ενώ οι Νε και Βενετίδης συνέχισαν το πρόγραμμα που ακολουθούν.

Ο Ολυμπιακός είναι ο πολυνίκης του θεσμού με 21 τρόπαια σε 32 παρουσίες σε τελικούς. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, με 16 κατακτήσεις σε 25 εμφανίσεις, και στην τρίτη η ΑΕΚ με 13 κύπελλα σε 19 τελικούς. Ο ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει τέσσερα τρόπαια και δύο ο Πανιώνιος. Από μία φορά έχουν πάρει το Κύπελλο οι Αρης, Ηρακλής, Λάρισα, ΟΦΗ, Καστοριά και Εθνικός.

Η φετινή ΑΕΚ έχει ελάχιστες ομοιότητες, αλλά ίδιο προπονητή, με αυτή που είχε κατακτήσει το τρόπαιο το 2002, όταν είχε νικήσει τον Ολυμπιακό 2-1. στο ΟΑΚΑ. Οι περισσότεροι παίκτες της αναζητούν τον πρώτο τους τίτλο στην Ελλάδα. Αγωνιστικά η ομάδα είναι πανέτοιμη. Ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα την προετοιμασία της και επιβεβαιώθηκε πως ο Νίκος Λυμπερόπουλος θ’ αγωνισθεί κανονικά, αφού δεν αισθάνθηκε καμία ενόχληση. Χαρακτηριστικό είναι πως έμεινε μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης και έκανε μακρινά σουτ. Ο Φερνάντο Σάντος χώρισε τους παίκτες σε δύο ομάδες, αλλά δεν αποκάλυψε τα σχέδιά του, παρά μόνο αυτά της αποχώρησής του από την ομάδα στο τέλος της σεζόν.

Διαιτητής θα είναι ο Βασίλης Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας) και θα είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που θα «σφυρίξει» σε τελικό Κυπέλλου. Φέτος, έχει διαιτητεύσει επτά παιχνίδια. Το Παγκρήτιο θ’ ανοίξει τις πόρτες για τους οπαδούς των δύο ομάδων στις 15.00. Οι φίλοι του Ολυμπιακού θα καθίσουν στις θέσεις πάνω (θύρες 12-18) και της ΑΕΚ τις κάτω και δεξιά (4-10). Η ΕΠΟ έχει τις θέσεις αριστερά (θύρες 1-3, και 19-20), ενώ «νεκρή ζώνη» θα είναι η θύρα 11.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή