Παραμένει άστεγη η άρση βαρών

Παραμένει άστεγη η άρση βαρών

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «Σπίτι της Αρσης Βαρών» στη Νίκαια δεν υφίσταται, πλέον, ως τέτοιο. Από προχθές το απόγευμα έγινε… «Σπίτι του Πανεπιστημίου Πειραιώς». Τουλάχιστον αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Βουλγαράκης, απαντώντας στην επερώτηση που κατέθεσαν 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Με βάση αυτή την απάντηση, δεν πρόκειται να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις που έδιναν, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά (είχαμε κατ’ επανάληψη δημοσιεύσει δηλώσεις της προς την «Κ») και ο τότε και νυν υφυπουργός αρμόδιος για τον Αθλητισμό, Γιώργος Ορφανός (ήμασταν παρόντες όταν είχε προβεί σε σχετική ανακοίνωση), ότι το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Αρσης Βαρών στη Νίκαια θα παραχωρηθεί στην ελληνική ομοσπονδία (ΕΟΑΒ).

Καυστική ανακοίνωση

Αμεση ήταν η αντίδραση του Δ.Σ. της ΕΟΑΒ, που εξέδωσε καυστική ανακοίνωση, σχολιάζοντας την απόφαση η οποία αφήνει «άστεγο» ένα άθλημα που έχει προσφέρει τεράστιες αθλητικές επιτυχίες στην Ελλάδα και πολλή χαρά στους Ελληνες, φιλάθλους και μη. Η ανακοίνωση αυτή είναι η πρώτη. Θ’ ακολουθήσουν άλλες. Οι αντιδράσεις δεν θα περιοριστούν στις ανακοινώσεις. Πιθανότατα θα ενημερωθούν και διεθνείς φορείς του αθλητισμού.

«Πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι από σήμερα δεν υπάρχει το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Αρσης Βαρών στο Νίκαια. Αποφασίστηκε η άρση βαρών, μαζί με τα βάρη του ελληνικού αθλητισμού, να σηκώσει και τα βάρη της ελληνικής παιδείας. Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί μια νέα παγκόσμια πρωτοτυπία οργάνωσης, που θα πρέπει να επόμενα χρόνια να αναλύσει το πανεπιστήμιο Πειραιώς, για το πώς σχεδιάζει το ελληνικό Κράτος. Αλλού η στρατηγική, αλλού ο στόχος, αλλού το αποτέλεσμα. Ενας σχεδιασμός που δεν χρειάζεται παρά μια μαγική λέξη που μετατρέπει ακόμη και τη χρήση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Χθες ονομαζόταν Ολυμπιακό Γυμναστήριο της Αρσης Βαρών, σήμερα ονομάζεται Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ομως εκείνο που δεν μπορεί να αλλάξει όνομα, είναι η χρυσή προσφορά της άρσης βαρών στον ελληνικό αθλητισμό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με τη δήλωση του κ. Βουλγαράκη αυτοδιαψεύδεται η κυβέρνηση. Καταργείται και η «αρχή της συνέχειας του κράτους», λένε οι άνθρωποι του αθλήματος. Προσθέτουν δε, με πίκρα αλλά και οργή, ότι είναι το λιγότερο αντιδεοντολογικό, ενώ η ΕΟΑΒ είχε υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση για τη λειτουργία του γυμναστηρίου από εκείνη -πρόταση που τη θεωρεί βιώσιμη και είχε εκπονηθεί από ειδική εταιρεία- να μαθαίνουν από τα μέσα ενημέρωσης την απόφαση της κυβέρνησης. Τονίζουν δε, ότι έπρεπε να είχαν συζητήσει πριν να ληφθεί η απόφαση. Αλλωστε, δεν ήταν αντίθετοι στο να συνυπάρξουν με το Πανεπιστήμιο.

«Πιστεύω ν’ αλλάξουν μυαλά. Αλλάζουν, όμως, τώρα αφού το ανακοίνωσε ο υπουργός στη Βουλή; Φοβούμαι όχι. Μπορούμε να είμαστε μαζί με το Πανεπιστήμιο. Οι ξένοι πιστεύουν ότι προετοιμαζόμαστε στη Νίκαια και με ρωτούν. Δεν ξέρω τι να τους απαντήσω. Ντρέπομαι να πω την αλήθεια», μας είπε ο αρχιπροπονητής, Χρήστος Ιακώβου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή