Πισω απο τις Καμερες

4' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα «τρίποντα» και η Σοφοκλέους

Εάν αγωνιζόταν σήμερα ο μεγαλύτερος Ελληνας μπασκετμπολίστας Νίκος Γκάλης, το 1,9 εκατ. ευρώ που εισέπραξε για να πουλήσει την εταιρεία του δεν θα ήταν και κανένα μεγάλο ποσό με βάση την αξία του σαν αθλητή. Στο χρηματιστήριο όμως πέρασε ως διάττων αστήρ, καθώς ποτέ δεν έπεισε τους επενδυτές για την αξία της εισηγμένης που μόλις χθες μεταβίβασε σε ακτοπλοϊκή εταιρεία. Αλλο τα τρίποντα και τα «σπασίματα» στο παρκέ και άλλο ο λαβύρινθος της Σοφοκλέους…

Ανύπαρκτοι σχεδιασμοί

Οταν η τότε αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά και ο τότε και νυν υφυπουργός αρμόδιος για τον Αθλητισμό, Γιώργος Ορφανός δήλωναν -κι εμείς γράφαμε και ξαναγράφαμε- ότι το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Αρσης Βαρών στη Νίκαια (το αποκαλούμενο «Σπίτι της Αρσης βαρών») θα παραχωρηθεί στην ελληνική ομοσπονδία του αθλήματος, γνώριζαν ότι αυτό δεν θα συμβεί; Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε. Διότι, αν συμβαίνει τούτο, τότε «δούλευαν» τους πάντες. Απλώς, και σε αυτή τη κυβέρνηση, όπως στις προηγούμενες, δεν υφίσταται συντονισμός. Οταν φεύγει ένας υπουργός, έρχεται ο διάδοχός του και ανατρέπει τον σχεδιασμό του προκατόχου του.

Δεν γνώριζε το παραμικρό

Η έλλειψη συντονισμού φάνηκε και από ένα άλλο περιστατικό. Αναζητούσαμε χθες το απόγευμα τον κ. Ορφανό, για να κάνει κάποια δήλωση για το θέμα, το οποίο γνωστοποιήθηκε προχθές από την απάντηση, που έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Βουλγαράκης, στην επερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Για όσους δεν γνωρίζουν, λέμε, ότι ο κ. Βουλγαράκης είναι ο άμεσος πολιτικός προϊστάμενος του κ. Ορφανού. Επειδή δεν μπορούσαμε να τον βρούμε, επικοινωνήσαμε με την ιδιαιτέρα του, η οποία δεν γνώριζε το παραμικρό για το θέμα. Μάλιστα, μας είπε, ότι δεν είχαν δει τηλεόραση χθες. Βεβαίως, το θέμα είχε δημοσιευτεί χθες στις πολιτικές στήλες των πολιτικών εφημερίδων, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει. Το σημαντικό είναι ότι, τουλάχιστον το γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού, δεν γνώριζε το παραμικρό για ένα ζήτημα, που άπτεται άμεσα του αντικειμένου του…

Ευκαιρία για Λύμπε

Η αποψινή, είναι μεγάλη βραδιά για τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Επτά χρόνια στον Παναθηναϊκό, άλλα τρία στην ΑΕΚ και όσα έπαιξε στο ξεκίνημα της καριέρας του στην Καλαμάτα, δεν κέρδισε ούτε ένα πρωτάθλημα, ούτε ένα Κύπελλο. Σε τρεις μήνες κλείνει τα 31 του χρόνια κι αν δεν καταφέρει ούτε απόψε να σηκώσει μια κούπα, ένας Θεός ξέρει αν θα έχει ξανά την ευκαιρία. Είναι πραγματικά κρίμα για έναν τόσο προικισμένο ποδοσφαιριστή να μη γευτεί τέτοια χαρά, έστω και μία φορά στην καριέρα του. Γι’ αυτό λοιπόν, και με μισό πόδι να ήταν, θα έπαιζε απόψε στον τελικό. Οσοι τον ξέρουν, ήταν σίγουροι ότι ένα τόσο δα… καταγματάκι, δεν θα μπορούσε να του στερήσει αυτή την ευκαιρία.

Δημοψήφισμα φιλάθλων

Στο ίδιο τραπέζι κάθισαν ο Σβεν Γκόραν Ερικσον και ο Χανς Μπάκε, προσκεκλημένοι στην εκπομπή «Fotballs mantag» του τηλεοπτικού καναλιού TV4 της Σουηδίας, με θέμα συζήτησης το Παγκόσμιο Κύπελλο και την πορεία που εκτιμούν ότι θα έχουν στα γήπεδα της Γερμανίας η Σουηδία και η Αγγλία. Ο Μπάκε είχε νικήσει τον Ερικσον στο δημοψήφισμα των φιλάθλων για τον κορυφαίο Σουηδό προπονητή του 2005, ενώ απ’ όσο φαίνεται, τα δημοψηφίσματα είναι συνήθης πρακτική στη ζωή των Σκανδιναβών. Το TV4 ρώτησε τους 14 προπονητές των ομάδων της Α΄ κατηγορίας ποιος παίκτης πρέπει να καλύψει το δεξί άκρο στην άμυνα και υπερίσχυσε ο Μίκαελ Νίλσον, με 5 ψήφους. «Και να φανταστείτε ότι ο Νίλσον έχει μεγάλο ανταγωνισμό και δεν έχει πάντα θέση βασικού στον Παναθηναϊκό. Είναι υψηλό το επίπεδο» παρατήρησε ο Μπάκε.

«Μήνυμα» ήττας

Εχασε ο Ολυμπιακός στο πόλο; Πού; Στη Νέα Σμύρνη, από τον Πανιώνιο, οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την πρώτη ήττα τους στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά έχουν τον πρώτο λόγο για να προκριθούν στον τελικό, όπου περιμένει, ήδη, ο Εθνικός. Η ήττα, όμως, στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, είχε «μήνυμα» για τον ισόβιο πρωταθλητή…

Μικρές διαφορές

Πόσο διαφορετικά θα είναι τα παιχνίδια που θα γίνουν σήμερα στα πλέι οφ του μπάσκετ, ύστερα από τις επικρατήσεις και των τεσσάρων γηπεδούχων στις πρώτες αναμετρήσεις; Οχι, σημαντικές διαφορές, γιατί οι προχθεσινοί φιλοξενούμενοι και σημερινοί γηπεδούχοι, δεν έδειξαν μεγάλη διάθεση για να έχουν μακρύτερη πορεία στα πλέι οφ. Το ζευγάρι του Πανελληνίου με τον Αρη είναι το πιο «συζητήσιμο», αν και οι Κυψελιώτες δύσκολα «ρολάρουν» χωρίς τον Μουλαομέροβιτς.

Να τα «εκατοστήσει»

Ογδόντα χρόνια ζωής συμπλήρωσε ο Σπόρτιγκ και τα γιόρτασε με λαμπρή γιορτή στο γήπεδο των Πατησίων, παρουσία πολλών επωνύμων που είχαν κληθεί. Η μεγάλη προσφορά του Σπόρτιγκ στον ελληνικό αθλητισμό και κυρίως στο μπάσκετ, τονίστηκε από τους ομιλήσαντες που ευχήθηκαν στον σύλλογο της Αθήνας να τα «εκατοστήσει» με περισσότερες επιτυχίες.

Για τις εντυπώσεις

Για τα… μάτια των Ελλήνων παικτών βγήκε η απόφαση της ομοσπονδίας βόλεϊ ότι παρ’ όλο που την προσεχή αγωνιστική περίοδο θα παίζουν τέσσερις ξένοι παίκτες την επόμενη θα αγωνίζονται τρεις αλλοδαποί ή κοινοτικοί. Αυτό, βέβαια, είναι μόνο για τις εντυπώσεις, καθώς του χρόνου αναμένεται να επανεξεταστεί η απόφαση. Οπότε όλα έγιναν για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τους Ελληνες βολεϊμπολίστες.

Η Μπαρτσελόνα δείχνει πως σέβεται τους οπαδούς της

Οποιοι πίστευαν πως η Μπαρτσελόνα κάποτε θα υποχωρούσε, στη θέα των εκατομμυρίων ευρώ διαψεύστηκαν για άλλη μια φορά. Αναφερόμαστε στο ότι η ομάδα της Καταλωνίας από την πρώτη ημέρα που έγινε… μόδα, αρνείται να διαφημίσει οποιοδήποτε προϊόν στη φανέλα της. Ετσι και τώρα η διοίκησή της αποφάσισε να αφήσει την ιστορική της εμφάνιση χωρίς χορηγό. Οσο μεγάλη κι αν είναι η προσφορά. Κι αυτό γιατί έτσι θέλουν οι οπαδοί της ομάδας. Ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας Ισπανίας, Ζοάν Λαπόρτα, ήταν σαφής: «Αποφασίστηκε η εμφάνιση της Μπαρτσελόνα να μη φέρει καμία διαφήμιση», δήλωσε βάζοντας τέλος στη φημολογία που ήθελε τους «μπλαουγκράνα» να διαφημίσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 του Πεκίνου, ή γνωστή εταιρεία στοιχημάτων: «Οι φίλαθλοί μας δεν θέλουν διαφήμιση στη φανέλα μας και δεν πρόκειται να το κάνουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή