ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΛΟ

Δύο, για μία θέση στον τελικό

Ο Εθνικός ξεκουράζεται, ενώ ο Ολυμπιακός και ο Πανιώνιος θα διεκδικήσουν σήμερα τη συμμετοχή τους στον τελικό της Α1 πόλο των ανδρών. Θα την πάρει όποιος νικήσει στον αγώνα που θα γίνει στον Πειραιά (16.30). Οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη στους ημιτελικούς των πλέι οφ. Με τον Πανιώνιο δεν θα παίξουν οι τραυματίες Σάντα και Καλακόνας και με τον Ολυμπιακό ο τερματοφύλακας Νίκος Δεληγιάννης, ο οποίος αποβλήθηκε στον προχθεσινό αγώνα. Ο ηττημένος θα παίξει για την 3η θέση με τα Χανιά. Και οι δύο σειρές θα αρχίσουν την Παρασκευή. Σήμερα (17.00) στη Χίο θα γίνει και ο τρίτος αγώνας του τοπικού ΝΟΧ με τη Βουλιαγμένη, για τις θέσεις 5η-6η.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΣΤΕΣ

Πρόταση Διαθεσόπουλου

Το θέμα που αναστάτωσε προ εβδομάδων το ελληνικό πόλο (το πότε, δηλαδή, θα μένουν «ελεύθεροι» οι πολίστες) συζήτησαν, μεταξύ άλλων, χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός και ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρηςς Διαθεσόπουλος. Απόφαση, φυσικά, δεν ελήφθη. Ο πρόεδρος εξέθεσε στον κ. Ορφανό μια σκέψη του. Αφού τελειώνουν τα συμβόλαια των παικτών, να μπορούν να μεταγράφονται ελεύθερα.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

4η θέση στην Ιαπωνία

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε το ελληνικό ντουέτο στο μίτινγκ συγχρονισμένης κολύμβησης γυναικών, που διεξήχθη στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η Ελευθερία Φτούλη και η Ευανθία Μακρυγιάννη κατέλαβαν την 4η θέση σε σύνολο 24 ζευγαριών.

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Νέοι πρωταθλητές Ελλάδος

Αλλοι τέσσερις πρωταθλητές Ελλάδος στη πυγμαχία αναδείχθηκαν χθες. Τους τίτλους πήραν οι: 64 κ.: Ορ. Σαρίδης (Πανελλήνιος), 69 κ.: Σπ. Ιωαννίδης (Απόλλων Καλαμαριάς), 81 κ.: Ν. Μάγνης (Μίνωας Ηρακλείου), 91 κ.: Σπ. Κλαδούχας (ΠΑΟ).

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Συμβολική πεζοπορία

Θα περπατήσουν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών για την εξάλειψη της πείνας 300 εκατομμυρίων παιδιών, κυρίως στις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Τη συμβολική πεζοπορία, διοργανώνει για τις 21 Μαΐου το υπουργείο Εξωτερικών με την συνεργασία του ΣΕΓΑΣ. Η εκδήλωση εντάσσεται στο σχετικό πρόγραμμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Σίτισης του ΟΗΕ και πραγματοποιείται την ίδια ημέρα σε όλες τις πόλεις του κόσμου. Η πεζοπορία γίνεται για δεύτερη φορά στη χώρα μας. Χθες, σε συνέντευξη Τύπου, οι ολυμπιονίκες Φανή Χαλκιά και Αθανασία Τσουμελέκα τόνισαν ότι στις 21 του μήνα θα βρίσκονται στο Ζάππειο για να βοηθήσουν στη διοργάνωση και κάλεσαν όλους τους πολίτες να πράξουν το ίδιο.

ΤΕΝΙΣ

Εκτός η Δανιηλίδου

Αντίο με το… καλημέρα είπε η Λένα Δανιηλίδου στο τουρνουά τένις του Βερολίνου. Σε αγώνα διάρκειας περίπου 100 λεπτών, έχασε για τον Α΄ γύρο από την Κλάρα Κουκάλοβα (Τσεχία) με 5-7, 5-7 και αποκλείστηκε.

ΙΠΠΑΣΙΑ

Τελικός εμποδίων

Οι κορυφαίοι ιππείς και αμαζόνες θα πάρουν μέρος στο τελικό του πρωταθλήματος της υπερπήδησης εμποδίων, ο οποίος αρχίζει σήμερα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας. Το σημερινό πρόγραμμα (15.45) περιλαμβάνει αγώνες στην κατηγορία Γ΄ από όπου θα αναδειχθεί ο πολυνίκης.

ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ

15 Ελληνες στην Κροατία

Με στόχο καλές εμφανίσεις, θα πάρουν μέρος 15 τοξότες και τοξότριές μας στο γκραν πρι, που αρχίζει σήμερα στην Κροατία. Είναι οι Γιάντσιος, Καλογιαννίδης, Καραγεωργίου, Σταματόπουλος, Γραμματικόπουλος, Καλαδάμης, Καλαματιανός, Μπακιρλής, Ατλα, Μαντακάκη, Μπουσδούνη, Ρωμάντζη, Ιωάννου, Παρασκευά, Τζάνογλου. Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν 400 αθλητές και αθλήτριες από 45 χώρες.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Νετς νίκησαν τους Χιτς

Τρεις παίκτες, οι Κιντ, Τζέφερσον και Κάρτερ, σημείωσαν συνολικά 69 πόντους στον πρώτο ημιτελικό της Ανατολής και οι Νετς νίκησαν εύκολα με 100-88 τους Χιτς, στο Μαϊάμι. Στη Δύση, οι Φοίνιξ Σανς πέτυχαν 12 τρίποντα σε 27 προσπάθειες και επικράτησαν 130-123 των Λος Αντζελες Κλίπερς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή