Χρυσά Ολυμπιακά «πιστεύω»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συμμετοχή είναι το σημαντικό στον αθλητισμό. Πιο σημαντική από την επίδοση. Αυτό είναι το «πιστεύω» πέντε… χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων. Δηλαδή, των κατόχων τους. Του Αλ Ερτερ, νικητή το 1956, 1960, 1964 και 1968 και του Μακ Γουίλκινς, που ήταν 1ος το 1976 και 2ος το 1984. Αυτά πιστεύουν τώρα, αρκετά χρόνια μετά την αποχώρησή τους από τις βαλβίδες της δισκοβολίας. Οι δύο Αμερικανοί βρίσκονται στην Ελλάδα, με την ευκαιρία της διεξαγωγής των «Τηνίων», που οργάνωσε ο ΕΓΣ, πρόεδρος του οποίου είναι ο Ακαδημαϊκός, Αντώνης Κουνάδης, που στους Ολυμπιακούς του 1960 βρέθηκε αντίπαλος με τον Ερτερ.

«Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το ταξίδι της προσπάθειας. Οταν συνειδητοποιείς ότι μπορείς να βελτιωθείς, τότε δίνεις όλο και περισσότερη ενέργεια σε αυτό που κάνεις. Αυτό κάνατε και εσείς οι Ελληνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες», τόνισε ο Ερτερ.

«Πιστεύω, ότι τα ολυμπιακά ιδεώδη δίνουν πολύ ισχυρή και θετική δύναμη στον κόσμο σήμερα και για το μέλλον. Ενας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες των ολυμπιακών επιδιώξεων, είναι η συμμετοχή. Είναι πιο σημαντική από την επίδοση. Είναι σπουδαίο να προωθήσουμε τη συμμετοχή μεταξύ των νέων, για να βοηθήσουμε το μέλλον αυτού του κόσμου», υπογράμμισε ο Μακ Γουίλκινς.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, απένειμε στους Ολυμπιονίκες πλακέτες με ασημένιο κλάδο ελιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή