ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΚΥΡΟΣ Βασσάρας εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο μόνος Ελληνας διαιτητής που… υπολογίζεται από τη FIFA και θεωρήθηκε ικανός να δώσει το «παρών» στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση, όπως συνέβη και το 2002, στα γήπεδα της Απω Ανατολής κόπηκε. Οχι γιατί δεν ήταν άξιος ή ικανός από δυνάμεις, αλλά διότι δεν μπόρεσαν να περάσουν τα τεστ οι δύο βοηθοί του. Και βάσει των κανονισμών θα παρακολουθήσει κι αυτός τη διοργάνωση από τον… καναπέ.

ΟΙ ΔΥΟ υποψήφιοι βοηθοί, για την ιστορία ήταν οι Τσολακίδης – Μαυρόπουλος, πήγαν στα δοκιμαστικά της Φρανκφούρτης, πιστεύοντας πως θα είναι όπως αυτά στα οποία τους υποβάλει ο ΚΕΔ, στην αρχή της περιόδου. Νόμιζαν πως θα κάνανε ένα… τετρακοσάρι περπατώντας και θα τους έλεγαν πάρτε το σημαιάκι και βγείτε στο γήπεδο. Οταν όμως ήρθαν τα πραγματικά τεστ… κλάταραν. Ο πρώτος απέτυχε και ο δεύτερος τραυματίστηκε στο σπριντ.

ΚΑΙ ερχόμαστε τώρα στο ζητούμενο. Οι δύο αυτοί βοηθοί, που μ’ αυτόν τον τρόπο πήραν στον λαιμό τους και τον Βασσάρα, θα εξακολουθήσουν να είναι στους πίνακες της ΚΕΔ; Θα κοπούν; Ή τουλάχιστον θα κληθούν να περάσουν από πραγματικά τεστ; Κάτι πάντως πρέπει να γίνει.

ΔΕΝ μπορεί αυτό το σκάνδαλο, διότι περί σκανδάλου πρόκειται να περάσει στο… ντούκου. Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μεγαλύτερη πρόκληση και από το ίδιο το απερίγραπτο γεγονός.

ΚΑΙ επιτέλους είναι μία ευκαιρία για την κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ, να ξεχωρίσει τους ικανούς να τρέχουν διαιτητές, από τους ανίκανους. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται και μπορεί να το διαπιστώσει. Θα είναι μια αρχή. Αν το θέλει φυσικά πραγματικά.

ΔΙΟΤΙ αν εξακολουθήσει να… θωπεύει τους δικούς της και να… χαστουκίζει τους άλλους, τότε τίποτα δεν πρόκειται να διορθωθεί στον χώρο της διαιτησίας. Και δεν μιλάμε για διαιτητές που δεν… βλέπουν. Αλλά γι’ αυτούς που δεν έχουν τις αντοχές να διανύσουν το γήπεδο από τη μία άκρη στην άλλη.

ΚΑΤΑ τα άλλα οι «11» της Σούπερ Λίγκας -το πρόβλημα του κ. Ορφανού είναι μόνο στην ξενική της ονομασία- βρήκαν τους προέδρους τους και ετοιμάζονται από την επόμενη περίοδο για την διοργάνωση του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Κούνια που τους… κούναγε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή