«Στρατιωτική» επιχείρηση!

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αεροσκάφος C-130 επιστρατεύθηκε για τη μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη στην Κρήτη, εν όψει του σημερινού τελικού Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο μεταξύ Ολυμπιακού και AEK (18.30 ΝΕΤ). Συνολικά μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο, όπου θα διεξαχθεί ο τελικός, 8 διμοιρίες των MAT από Αθήνα και άλλες 4 από Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενισχυθούν οι τοπικές αστυνομικές δυνάμεις και να καλυφθούν οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό του σχεδιασμού που έγινε από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτροπή επεισοδίων και εκτρόπων από τους φιλάθλους των δύο ομάδων. Καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν σε διαρκή επιφυλακή τις προηγούμενες ημέρες, λόγω των εκδηλώσεων του φόρουμ, δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να μεταβούν οι αστυνομικοί με άλλο τρόπο στην Κρήτη και να προλάβουν να ξεκουραστούν, αλλά και να ενημερωθούν για τον σχεδιασμό και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής που θα καλύψουν. Ετσι, ελήφθη η απόφαση για την αερομεταφορά.

Χθες το πρωί μετέβη στην Κρήτη ο επιθεωρητής νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Βασίλης Τσιατούρας, προκειμένου να συντονίσει από κοντά την αστυνομική επιχείρηση, στην οποία θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί, με τις αστυνομικές δυνάμεις ολόκληρης της Κρήτης να συγκεντρώνονται στο Ηράκλειο και να βρίσκονται επί ποδός. Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης υπό τον υπουργό κ. Βύρωνα Πολύδωρα, όπου συζητήθηκαν τα μέτρα. Οπως επισημάνθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης, με δεδομένο ότι ο τελικός αναβλήθηκε έπειτα από εισήγηση της αστυνομίας, ώστε να μη συμπέσει με τις ημέρες διεξαγωγής του φόρουμ και υπάρξει πρόβλημα διάθεσης δυνάμεων, οποιαδήποτε έκτροπα θα βαρύνουν την αστυνομία και θα πρέπει πάση θυσία να αποφευχθούν. Επειτα από συνεχείς επαφές και συνεννοήσεις με τους παράγοντες των δύο ομάδων, κατέστη τελικά εφικτό να μη συνταξιδέψουν με το ίδιο πλοίο οι οπαδοί τους. Οπως μάλιστα είχε αναφερθεί από πλευράς αστυνομίας σε κάποια από τις συνεννοήσεις, «εάν συνταξιδέψουν θα πρέπει να βάλουμε διασωστικό πλοίο να τους ακολουθεί, καθώς οι μεν θα πετάξουν τους δε στη θάλασσα».

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού αναμένονται στο Ηράκλειο νωρίς το πρωί σήμερα. Θα συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης και θα παραμείνουν στο κέντρο για περίπου επτά ώρες. Εν συνεχεία θα οδηγηθούν στο «Παγκρήτιο». Εκείνη την ώρα έχει προγραμματιστεί η άφιξη των οπαδών της AEK, οι οποίοι θα μεταβούν απευθείας στο γήπεδο. Κατά τη μεταφορά τους από και προς το γήπεδο των αντιπάλων οπαδών θα υπάρξουν διακοπές στην κυκλοφορία οχημάτων, ενώ βασική παράμετρος του σχεδιασμού ασφαλείας είναι να αποφευχθούν οι «συναντήσεις» μεταξύ τους, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συγκρούσεις και βανδαλισμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή