Και τώρα ενώπιος ενωπίω

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και τώρα οι δυο τους: Ολυμπιακός και Εθνικός. Οι «αιώνιοι» αντίπαλοι του ελληνικού πόλο θα είναι οι διεκδικητές και του εφετινού τίτλου της Α1 ανδρών, μετά τη χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού, στον Πειραιά, επί του Πανιωνίου, στον τρίτο αγώνα της ημιτελικής σειράς, με 11-8 (3-3, 3-2, 4-2, 1-1). Οι αγώνες θ’ αρχίσουν αύριο. Ο πρωταθλητής θ’ αναδειχθεί στις τρεις νίκες.

Δίκαιη ήταν η επικράτηση του Ολυμπιακού. Το παραδέχτηκε και ο προπονητής του Πανιωνίου, Γιάννης Γιαννουρής. Μπορεί, δε, ο Ντόσκας και ο Νίκιτς να πέτυχαν από τέσσερα τέρματα, αλλά χθες αποδείχθηκε, ξανά, η απαράγραπτη αλήθεια του «ουδέν κακόν αμιγές καλού». Η αποβολή του Ν. Δεληγιάννη στον δεύτερο ημιτελικό οδήγησε κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού τον Χρήστο Φλώρο. Ο 24χρονος τερματοφύλακας ήταν από τους βασικούς συντελεστές της νίκης. Γι’ αυτό ο προπονητής, Βαγγέλης Πάτερος, το πρώτο που δήλωσε ήταν να τον ευχαριστήσει.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Φλώρο. Είναι ίσως αυτός που μετά το πρώτο οκτάλεπτο «καθάρισε» το παιχνίδι. Τον συγχαίρουμε», είπε. Υπογράμμισε επίσης: «Ο Πανιώνιος έχει δουλεμένη ομάδα, με ταλαντούχους αλλά και έμπειρους παίκτες. Τους συγχαίρω και τους εύχομαι καλή συνέχεια. Οι αγώνες με τον Εθνικό έχουν άλλη βαρύτητα. Θα «μιλήσουν» η ψυχή, η καρδιά, το ποιος θέλει πιο πολύ τον τίτλο. Θα μετρήσουν οι άμυνες. Στα παιχνίδια με τον Πανιώνιο δεν ήμαστε σοβαροί. Ούτε και στο σημερινό (χθεσινό). Πιστεύω, πάντως, ότι αν έπαιζαν οι Καλακόνας και Σάντα, θα είχαμε προκριθεί πιο εύκολα, γιατί θα ήμαστε σοβαρότεροι». «Κάναμε κουτά λάθη. Η σωστή νοοτροπία χτίζεται σιγά σιγά. Η απουσία του Καλακόνα και του Σάντα ήταν σημαντική. Είναι πολύτιμες μονάδες», τόνισε ο κ. Γιαννουρής.

Τα γκολ του Ολυμπιακού πέτυχαν οι Ντόσκας 4, Νίκιτς 4, Σχίζας, Θωμάκος, Πλατανίτης και του Πανιωνίου οι Αναστασιάδης 3, Γ. Αφρουδάκης 2, Μιράλης, Πέτροβιτς, Γεωργαράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή