Ο κυρίαρχος του παιχνιδιού

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Ερυθρόλευκο χρώμα είχε ο τελικός στο Ηράκλειο, όπου με την επιβλητική νίκη του με 3-0 επί της ΑΕΚ ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! Είναι η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα που κατακτά τέσσερις τίτλους μέσα σε 12 μήνες, με το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ, που ήλθε πολύ πιο εύκολα απ’ όσο φανταζόταν κανείς και απ’ όσο έδειχνε η εικόνα του παιχνιδιού ως το 60΄. Μέχρι τότε, η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, αλλά από τη στιγμή που δέχθηκε το πρώτο γκολ από τον Κωνσταντίνου, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος και παραδόθηκε αμαχητί. Τη διαφορά την έκανε η κλάση και η εμπειρία ορισμένων παικτών του Ολυμπιακού που «μίλησαν» την κατάλληλη ώρα και εκμεταλλεύθηκαν τα παιδαριώδη λάθη του κέντρου της άμυνας της ΑΕΚ, όπου οι Δέλλας, Τσιρίλο απέτυχαν να συντονιστούν.

Το κλειδί της νίκης το κρατούσε ξανά ο Κωνσταντίνου, ο οποίος ήταν ο μόνος που δεν αιφνιδιάστηκε στη δύσκολη σέντρα του Καφέ και με προβολή άνοιξε το σκορ στο 61΄. Μέχρι τότε, η ΑΕΚ έδειχνε να θέλει περισσότερο το παιχνίδι και χωρίς να είναι θεαματική είχε τον έλεγχο και ανέβαζε προοδευτικά ταχύτητα. Η μεγάλη της ευκαιρία να προηγηθεί ήταν στο 51΄ με κοντινό πλασέ του Λυμπερόπουλου, που ήταν η μεγαλύτερη (μέχρι τότε) φάση του τελικού, πιο κλασική απ’ αυτές του Κωνσταντίνου στο 12΄ και του Κατσουράνη στο 27΄. Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δέχθηκε τη χαριστική βολή δέκα λεπτά αργότερα, με μοιραίο τον καλύτερο παίκτη της, Βλάνταν Ιβιτς. Στο πλάγιο φάουλ του Τζόρτζεβιτς, ο Σέρβος πρόλαβε τον Σορεντίνο και έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Η ομάδα του Σάντος δεν πίστεψε στην ανατροπή, οπότε ήταν εύκολη δουλειά για τον Καστίγιο να πετύχει το πιο όμορφο γκολ του αγώνα (άδειασε τρεις παίκτες στην περιοχή και ευστόχησε), βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα. Ηταν μια δίκαιη επικράτηση και με τον διαιτητή Τεροβίτσα να περνά απαρατήρητος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Μπουλούτ, Σούρερ, Ανατολάκης, Στολτίδης, Τουρέ (67΄ Μάριτς), Καφές, Οκκάς (78΄ Καστίγιο), Κωνσταντίνου (92΄ Ντάνι), Τζόρτζεβιτς.

ΑΕΚ: Σορεντίνο, Γεωργέας, Τζιωρτζιόπουλος, Δέλλας (70΄ Σοάρες), Τσιρίλο, Εμερσον, Κατσουράνης, Ιβιτς, Λάκης, Λυμπερόπουλος (84΄ Αλεξόπουλος), Ζούλιο Σέζαρ (78΄ Καπετάνος).

ΜVΡ ο Κωνσταντίνου

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου ήταν ο παίκτης που άνοιξε τον δρόμο για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού. Πριν από δύο χρόνια, ήταν αυτός που είχε «σφραγίσει» με δύο δικά του γκολ έναν άλλο τελικό Κυπέλλου, ως παίκτης του Παναθηναϊκού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή