Ολοταχώς για μετωπική

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τροχιά… μετωπικής «σύγκρουσης» του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στον τελικό των πλέι οφ επιβεβαιώθηκε από τον πρώτο γύρο και την ταυτόχρονη πρόκριση των «αιωνίων» στους ημιτελικούς. «Χέρι χέρι» και με «καρμπόν», υψηλή επιθετική παραγωγικότητα, οι μεν «πράσινοι» νίκησαν και στο Ελληνικό τον Πανιώνιο (104-86) και πλέον σκέφτονται τον επόμενο αντίπαλό τους που είναι ο Αρης, ενώ οι δε «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της ΑΕΚ (104-83), στο Γαλάτσι, αλλά θα πρέπει να περιμένουν τον τρίτο αγώνα Αμαρουσίου – ΠΑΟΚ για να μάθουν τον αντίπαλό τους. Η ημιτελική σειρά των πλέι οφ θα αρχίσει την ερχόμενη Τρίτη.

Πανιώνιος και ΑΕΚ αποδείχτηκαν ανίσχυροι για να απειλήσουν τον πρώτο και τον δεύτερο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Και αυτό, γιατί και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έπαιξαν μ’ αυτοσυγκέντρωση στους δεύτερους αγώνες, απέδειξαν ότι δεν ήθελαν να σπαταλήσουν κι άλλες δυνάμεις σε τρίτο παιχνίδι και εκμεταλλεύτηκαν την ανυπαρξία της δυνατής έδρας των γηπεδούχων. Ειδικά στις κερκίδες του Ελληνικού, οι φίλαθλοι του ΠΑΟ ήταν περισσότεροι απ’ αυτούς του Πανιωνίου, ενώ στο Γαλάτσι, η ΑΕΚ… εξέτισε τη φετινή «τιμωρία» που της είχαν επιβάλει οι ίδιοι οι οπαδοί της, με την πλήρη αδιαφορία τους. Βέβαια, χθες υπήρχε και η ποδοσφαιρική πικρία για τον τελικό του Παγκρητίου…

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε «ανάσα» από τον πρώτο αγώνα του με την ΑΕΚ και σε διάστημα 48 ωρών ήταν και πάλι ισοπεδωτικός.

ΑΕΚ: Μπλάσινγκεϊμ 11, Χάτζατζ 11 (2), Ρίματς 2, Πελεκάνος 24 (1), Παντελιάδης 5, Μαγγουνής 7 (1), Καλαμπόκης 4, Παπανικολάου, Τσιάρας 3 (1), Μάτος, Μπουρούσης 8, Παπαϊωακείμ 8.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Εντνι 17 (2), Παπαμακάριος, Αργυρόπουλος, Ζίζιτς 9, Λιούις 14 (4), Χατζής 7 (1), Σεϊμπούτις 15 (3), Πρίντεζης 6, Μπάρλος 10 (2), Βασιλόπουλος 12 (2), Κόλιεβιτς 8 (2), Σχορτσιανίτης 6.

«Προπόνηση»

Στο Ελληνικό, ο Παναθηναϊκός έβγαλε πολλή ενέργεια πάνω στο παρκέ, παρέσυρε τον Πανιώνιο στον ρυθμό του και παρά τις αλλαγές του Ομπράντοβιτς, ο καλός ρυθμός των φιλοξενούμενων δεν μειώθηκε στα δυο ημίχρονα.

Η διαφορά ανέβηκε σε διψήφιο αριθμό πόντων στο 30΄ (65-78) και ο Παναθηναϊκός είχε μοναδικό στόχο την υπέρβαση των 100 πόντων στην 100ή νίκη του στην ιστορία των πλέι οφ. Ο Πανιώνιος, σε πλήρη αντίθεση με την περσινή χρονιά, πηγαίνει πολύ νωρίς για διακοπές…

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Βασιλόπουλος 10 (1), Περπέρογλου 2, Εϊβερι 14 (2), Αγγελόπουλος 9 (1), Ηλιάδης 10, Οικονόμου 4, Μαυροειδής 10, Ταπούτος 8, Οουενς 19.

ΠΑΟ: Αλβέρτης 7 (1), Σάκοτα 3 (1), Παπανικολάου 2, Λάκοβιτς 10 (1), Μπατίστ 13, Φέμερλινγκ 5, Χατζηβρέττας 17 (3), Σπανούλης 7 (1), Τσαρτσαρής 15, Διαμαντίδης 15 (2), Σκεπάνοβιτς, Τομάσεβιτς 10.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή