ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Σάντος πως φεύγει από την ΑΕΚ, ξάφνιασε μόνο για τη χρονική στιγμή κατά την οποία έγινε. Δεν είναι δα και λίγο, ένα 24ωρο πριν από τον τελικό του Κυπέλλου, να λες πως αποχωρείς. Χρειάζεται και πολλή σκέψη, αλλά πολύ περισσότερο… κότσια.

Ο ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ με την ενέργειά του, δεν θέλησε να περιμένει το αποτέλεσμα, για να φύγει σαν ήρωας ή σαν αποδιοπομπαίος τράγος. Το έπραξε την ώρα που όλοι παραδέχονταν το έργο του σε αυτά τα δύο χρόνια -με τις συνθήκες που μπόρεσε και δούλεψε- επιτυχημένο.

ΤΗΝ πρωτη χρονιά έχασε το Τσάμπιονς Λιγκ, από ένα μη σφύριγμα, ενώ τη δεύτερη έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου έχοντας ανοίξει διάπλατα την πόρτα προς τα ευρωπαϊκά σαλόνια. Λογικό λοιπόν το ερώτημα «γιατί ο Πορτογάλος τεχνικός είπε αντίο»;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ υπάρχει μόνο στο δικό του μυαλό και των στενών του συνεργατών. Πιθανόν την ακριβή να μην τη γνωρίζει όλη ούτε ο Ντέμης Νικολαΐδης. Κι αυτό διαφαίνεται στον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν τα «γνωστά κέντρα πληροφοριών».

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ να εμφανίσουν «χολωμένο» τον πρόεδρο της ΠΑΕ από το έργο του Φερνάντο Σάντος. Οπως, πως κάποιες νίκες ήρθαν με άγχος ή πως δεν ανέδειξε κάποιον νέο παίκτη. Αστείες, πέρα για πέρα δικαιολογίες. Κανείς δεν τόλμησε να θίξει την ουσία του προβλήματος του προπονητή, το οποίο είναι και πρόβλημα της ομάδος.

ΠΩΣ η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ δεν επιτρέπει μεταγραφικά ανοίγματα, ώστε να ενισχυθεί με παίκτες αξιόλογους και… ετοιμοπόλεμους εν όψει της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Ιλια Ιβιτς.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ τι θα μπορούσε να προσφέρει και ν’ αναδείξει περισσότερο ο Σάντος τη νέα περίοδο; Οταν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δείχνουν να ανασαίνουν οικονομικά από τηλεοπτικά και άλλα δικαιώματα. Οταν ήδη ο πρώτος οχυρώνεται με μεταγραφές και συνεχίζει, ενώ ο δεύτερος αυξάνει τον προϋπολογισμό του.

ΣΕ τι να ελπιζει ο Πορτογάλος, ώστε να μη γίνει… σάκος του μποξ σε Ελλάδα και Ευρώπη τη νέα περίοδο; Εδώ θα πρέπει ν’ αναζητηθεί η κυριότερη αιτία της αποχώρησης του Φερνάντο Σάντος από την ΑΕΚ. Και όχι σε δικαιολογίες του τύπου… «πρόφτασε την απόλυση από τον Ντέμη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή