«Πλιάτσικο» των οπαδών της ΑΕΚ στο πλοίο

«Πλιάτσικο» των οπαδών της ΑΕΚ στο πλοίο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Στο πλοίο, με το οποίο επέστρεφαν στη Ραφήνα, ξέσπασαν οι οπαδοί της ΑΕΚ. Λίγο μετά τον απόπλου του από το λιμάνι του Ηρακλείου έκαναν «πλιάτσικο» στα μπαρ και το εστιατόριο του «Ιεράπετρα», με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια με το πλήρωμα το οποίο προσπάθησε να προστατέψει τον χώρο της εργασίας του.

Σε κάποια στιγμή ο πλοίαρχος σκέφτηκε να επιστρέψει στο Ηράκλειο, κάτι το οποίο δεν συνέβη και το πλοίο συνέχισε κανονικά το ταξίδι του. Πάντως ενημέρωσε το λιμεναρχείο Ραφήνας, ώστε να προετοιμαστεί η κατάλληλη… υποδοχή στους ταραξίες, όταν το καράβι θα έδενε στο λιμάνι.

Σε ό,τι αφορά την πόλη του Ηρακλείου, τα επεισόδια που καταγράφηκαν ήταν μεμονωμένα και ευτυχώς όχι στην έκταση που φοβούνταν οι κάτοικοι. Υπήρξαν δύο συλλήψεις οπαδών της ΑΕΚ που έσπασαν βιτρίνα καταστήματος, προσπαθώντας να το λεηλατήσουν, ενώ έγιναν άλλες οκτώ οπαδών του Ολυμπιακού, που προσπάθησαν να μπουν πριν και κατά τη διάρκεια του τελικού στον αγωνιστικό χώρο.

Πάντως η αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου, επικουρούμενη και από τις ενισχύσεις από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, φρόντισε και πήρε τα πιο αποτελεσματικά μέτρα ώστε να φθάσουμε στη διεξαγωγή του τελικού χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έφτασαν στο Ηράκλειο στις 7 το πρωί και οδηγήθηκαν στο «Παγκρήτιο», από την παραλιακή λεωφόρο στις τρεις το μεσημέρι, την ώρα που κατέφθαναν αυτοί της ΑΕΚ. Οι τελευταίοι ακολούθησαν την ίδια διαδρομή για να καταλήξουν χωρίς πρόβλημα στο στάδιο, περίπου στις δύο ώρες πριν από τη σέντρα. Μετά το παιχνίδι η αστυνομία οδήγησε προς το πλοίο πρώτα τους «κιτρινόμαυρους», με αποτέλεσμα να παραμείνουν κατά την απονομή στις εξέδρες μόνο οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί.

Και αγκαλιασμένοι…

Γίναμε όμως για λίγο… Αγγλία. Καθώς περπατούσαμε χθες προς το Παγκρήτιο, καλύπτοντας μια διαδρομή δύο χιλιομέτρων, είδαμε αρκετούς φίλους του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ από την Κρήτη να περπατούν ανακατεμένοι, δίχως να δημιουργείται το παραμικρό πρόβλημα. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που… πείραζαν και αυτοί απαντούσαν μ’ ένα πλατύ χαμόγελο!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή