Επιστρέφει στους στίβους η Μάριον Τζόουνς

Επιστρέφει στους στίβους η Μάριον Τζόουνς

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους αγωνιστικούς χώρους θα επανέλθει ύστερα από, σχεδόν, ένα χρόνο η Αμερικανίδα πολυολυμπιονίκης Μάριον Τζόουνς. Το «χρυσό» κορίτσι του αμερικανικού στίβου θα αγωνιστεί αύριο σε μίτινγκ στη Βέρακρους του Μεξικού. Την τελευταία φορά που είχε πάρει μέρος σε αγώνα ήταν στο Μοντερέι του Μεξικού στις 12 Ιουνίου 2005, οπότε είχε τρέξει τα 100 μ. σε χρόνο 11.40, κάτι που δεν θύμιζε σε τίποτα την παλιά αθλήτρια που στο Σίδνεϊ είχε κερδίσει πέντε μετάλλια, εκ των οποίων τα τρία χρυσά.

Σύμφωνα με τον μάνατζέρ της Τσαρλς Γουέλς, βρίσκεται σ’ εξαιρετική κατάσταση. Δήλωσε, επίσης, ότι ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί το υπόλοιπο φετινό πρόγραμμά της.

Τ’ όνομα της πρωταθλήτριας είχε εμπλακεί στην πολύκροτη υπόθεση του εργαστηρίου BALCO, το οποίο παρασκεύαζε απαγορευμένες ουσίες. Τον Φεβρουάριο, η Τζόουνς είχε καταθέσει μήνυση για δυσφήμηση κατά του ιδιοκτήτη του εργαστηρίου και ζητούσε 25.000.000 δολάρια. Ο Βίκτορ Κόντε, που έχει καταδικαστεί για παράνομη διανομή στεροειδών αναβολικών, ισχυριζόταν ότι η αθλήτρια έπαιρνε απαγορευμένες ουσίες. Η υπόθεση δεν έφτασε στο δικαστήριο, διότι οι δύο πλευρές συμβιβάστηκαν εξωδικαστικά. Η Τζόουνς αρνείται ότι έχει κάνει χρήση τέτοιων ουσιών. Επί πλέον, δεν έχει βρεθεί ποτέ θετική σ’ έλεγχο ντόπινγκ.

– Σε ομοσπονδιακό δικαστήριο παραπέμπεται η μήνυση που έχει υποβληθεί κατά του Ρενέ Βέντζελ, πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας εφήβων των ΗΠΑ στην ποδηλασία. Ο Βέντζελ κατηγορείται ότι έκανε ενέσεις στεροειδών σε δύο αθλητές, εν αγνοία τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή