Στη σέντρα οι «αιώνιοι» του Πειραιά

Στη σέντρα οι «αιώνιοι» του Πειραιά

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ευχή όλων είναι η ίδια, ασχέτως πόσο την πιστεύουν: Οι τελικοί αγώνες του πρωταθλήματος πόλο της Α1, που αρχίζουν σήμερα και όλοι θα διεξαχθούν στον Πειραιά, ν’ αποτελέσουν διαφήμιση για το άθλημα, να γίνουν μέσα σε αθλητικό πλαίσιο, να είναι καλή και, προ πάντων, ακριβοδίκαιη η διαιτησία, αντιμετωπίζοντας εξίσου τους δύο αντιπάλους (τον Ολυμπιακό και τον Εθνικό), και πρωταθλητής ν’ αναδειχθεί ο καλύτερος. Φυσικά, για το τελευταίο δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο οι ουδέτεροι. Διότι, ουδόλως θα ενοχλήσει τους παίκτες, τους προπονητές, τους παράγοντες και τους οπαδούς του Ολυμπιακού, ας πούμε, αν η ομάδα τους παίξει χειρότερα από τον Εθνικό, αλλά επειδή ο τελευταίος θα έχει ατυχίες, πάρει εκείνη τον τίτλο. Αυτό, βεβαίως, ισχύει και αντιθέτως.

Παρότι έχει παρέλθει σχεδόν ένας χρόνος από τους περσινούς πέντε τελικούς, με αντιπάλους τις ίδιες ομάδες, νωπές είναι ακόμη οι αναμνήσεις από τις κακές διαιτησίες στους περισσότερους από τους αγώνες αυτούς, αλλά και από τα θλιβερά γεγονότα του πέμπτου παιχνιδιού. Γι’ αυτό και οι αρχικές ευχές.

Οι προπονητές τονίζουν ότι οι αγώνες θα κριθούν στις άμυνες και, βεβαίως, στη σοβαρότητα που θα επιδείξουν οι παίκτες τους. Επισημαίνουν, δε, ότι οι αγώνες Ολυμπιακού – Εθνικού πάντα είναι ξεχωριστοί για το ελληνικό πόλο.

Πρωταθλήτρια θ’ αναδειχθεί η ομάδα που θα πετύχει τρεις νίκες. Αντιθέτως, στις δύο θα κριθεί η σειρά των αγώνων για την 3η θέση, η οποία, ενδεχομένως, θα προσφέρει συμμετοχή στην Ευρωλίγκα. Διεκδικητές της είναι ο Πανιώνιος και ο ΝΟ Χανίων, με τον πρώτο να έχει πλεονέκτημα έδρας. Ο σημερινός αγώνας της Νέας Σμύρνης θα αρχίσει στις 6 μ.μ.

Βουλιαγμένη για τίτλο

Σήμερα ίσως αναδειχθεί η πρωταθλήτρια ομάδα των γυναικών. Στο δημοτικό κολυμβητήριο Ηλιούπολης αρχίζουν απόψε οι αγώνες του Β΄ γύρου της τελικής φάσης του πρωταθλήματος της Α1 και, εφόσον η Βουλιαγμένη νικήσει τον Ολυμπιακό, κατακτά ξανά τον τίτλο, δεδομένου ότι η βαθμολογική διαφορά δεν θα καλυφθεί, ακόμη κι αν υποστεί δύο ήττες στους ισάριθμους υπόλοιπους αγώνες. Ο αγώνας θ’ αρχίσει στις 8 μ.μ. Στις 9 μ.μ. θα παίξει η ΝΕ Πατρών με τη Γλυφάδα. Η βαθμολογία: Βουλιαγμένη 32, Γλυφάδα 27, Ολυμπιακός 21, ΝΕΠ 19.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή