«Σφράγισε» το εισιτήριο

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το… θαύμα έχει και τα όριά του. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κατάφερε να ισοφαρίσει (2-2) τον Ηρακλή στη σειρά των ημιτελικών του πρωταθλήματος βόλεϊ, στην Α1 ανδρών, πετυχαίνοντας κάτι που, αρχικά, φαινόταν ακατόρθωτο, αλλά την κρίσιμη στιγμή, στον πέμπτο αγώνα, φάνηκε η ανώτερη κλάση της ομάδας του Ηρακλή. Ο «Γηραιός» επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ (25-16, 25-20, 25-17) και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης. Τη Δευτέρα (16.00) θα αντιμετωπίσει, στη Γλυφάδα, τον Παναθηναϊκό στον πρώτο αγώνα της σειράς.

Με ψυχολογικό… προβάδισμα μπήκαν στο γήπεδο οι παίκτες του Ολυμπιακού. Κατάφεραν να φτάσουν πρώτοι στο τεχνικό τάιμ άουτ (8-6) αλλά ο Ηρακλής ισοφάρισε σε 8-8. Στη συνέχεια, ο Μάριος Γκιούρδας από τη γραμμή των σερβίς έδωσε στους «κυανόλευκους» προβάδισμα τεσσάρων πόντων. Χάρη στο καλό σερβίς ο Ηρακλής πήρε το πρώτο σετ, ενώ στους ίδιους ρυθμούς συνεχίστηκε και το δεύτερο παρόλο που ο Ολυμπιακός βελτίωσε την απόδοσή του στο μπλοκ. Στο τρίτο σετ, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 3-2 και 4-2 χάρη στους δύο άσους του Πάμπελ, αλλά ο Ηρακλής με τους Φρέντι Μπρουκς και Αντρέι Κράβαρικ διαμόρφωσε το σκορ σε 11-5. Οι «Πειραιώτες» περιορίστηκαν σε ρόλο… κομπάρσου και ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης, με καθυστέρηση δύο αγωνιστικών, σφράγισε το «εισιτήριο» γα τον τελικό.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ο σύλλογός μου έφτασε στον τελικό του πρωταθλήματος. Οπως εξελίχθησαν οι αναμετρήσεις ήταν δύσκολα για εμάς. Οταν κάναμε το 2-0 πιστέψαμε ότι η πρόκριση επετεύχθη και χαλαρώσαμε. Ο Ολυμπιακός, όμως, είναι δυνατή ομάδα. Με ικανοποιεί το γεγονός ότι ο Ηρακλής έδειξε πως σε αγώνες δίχως αύριο ξέρει να διεκδικεί και να παίρνει το θετικό αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο Μάριος Γκιούρδας.

Τον Ολυμπιακό του μέλλοντος έχει αρχίσει να σχεδιάζει ο προπονητής του, Στέλιος Προσαλίκας. «Σήμερα κυνηγήσαμε το ακατόρθωτο. Οταν χάναμε 2-0 φαινόταν ότι δύσκολα το αποτέλεσμα θα μπορούσε να αλλάξει. Τα παιδιά τίμησαν τη φανέλα που φορούν. Σε αυτό τον αγώνα αντιμετωπίσαμε έναν Ηρακλή με το γνωστό του πολύ καλό σέρβις.

Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά από ένα πρωτάθλημα που είχε αρκετά προβλήματα και μπαίνουμε στην επόμενη ημέρα», υπογράμμισε ο προπονητής και σε ό,τι αφορά το μέλλον πρόσθεσε: «Εχουμε κάνει κάποιες κινήσεις για το χτίσιμο της νέας ομάδας. Ο Ολυμπιακός μπαίνει σε μια νέα εποχή. Αναμένεται η, προς το καλύτερο, αναδιάρθρωση της διοίκησης και στόχος όλων μας είναι να φτιάξουμε μια πολύ καλή ομάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή