Παρελθόν και ο Σπράι

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η είδηση ότι ο Ρότζερ Σπράι θα περάσει μαζί με τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι την πόρτα της εξόδου από την Παιανία, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού! Ορισμένοι παίκτες ήταν λίγο υποψιασμένοι από κάποιες κουβέντες μεταξύ σοβαρού κι αστείου από τον Αγγλο γυμναστή («κάντε λίγες μέρες υπομονή και θα γλιτώσετε από εμένα»), αλλά δεν πίστεψαν ότι θα τελείωνε έτσι άδοξα η συνεργασία τους με έναν άνθρωπο που εμπιστευόταν απόλυτα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, γι’ αυτό και τον έφερε πριν από ενάμιση χρόνο (για δεύτερη φορά) στην ομάδα με ηγεμονικό πενταετές συμβόλαιο, με συνολικές αποδοχές που ξεπερνούσαν το 1,5 εκατ. ευρώ! Για να πάρει αυτή την απόφαση ο Τζίγγερ για έναν άνθρωπο που τον εκτιμάει και τον εμπιστεύεται σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, μέτρησαν η επιμονή του Χανς Μπάκε να συνεργαστεί με γυμναστή που θα επιλέξει ο ίδιος και η ταυτόσημη άποψη του Μαλεζάνι, ο οποίος υποστήριζε ότι είναι καλύτερα ο κάθε προπονητής να έχει τον πρώτο λόγο στην επιλογή των άμεσων συνεργατών του. Συν τοις άλλοις, ο Ιταλός τεχνικός είχε διαφορά φιλοσοφίας με τον Σπράι και όσο να ‘ναι, είχε επηρεάσει σχετικά τον ιδιοκτήτη της ομάδας, με βασικά επιχειρήματα ότι οι παίκτες δεν είχαν την απαραίτητη εκρηκτικότητα μέσα στο παιχνίδι και σημειώθηκαν αρκετά κρούσματα μυϊκών τραυματισμών στη διάρκεια της περιόδου.

Η απόφαση για την αντικατάστασή του πάρθηκε την περασμένη εβδομάδα και ο κ. Βαρδινογιάννης είχε ενημερώσει αμέσως τον Ρότζερ Σπράι, ο οποίος την αποδέχθηκε χωρίς να «πατήσει» στο υψηλό του συμβόλαιο, για το οποίο θα αποζημιωθεί εν μέρει. Οι σχέσεις τους παραμένουν καλές και το διαζύγιο είχε φιλικό χαρακτήρα. Το όνομα του αντικαταστάτη του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Η επιλογή ανήκει στον Μπάκε, ο οποίος έχει κάνει κάποιες επαφές αλλά ακόμα δεν έχει καταλήξει, ίσως γιατί περιμένει πρώτα να τελειώσουν ορισμένα πρωταθλήματα για να δει ποιοι απ’ αυτούς που έχει κατά νου, θα μπορούσαν να απεγκλωβιστούν από τις ομάδες τους.

Αν και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης του τεχνικού επιτελείου του και δεν υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για την τελευταία αγωνιστική όσον αφορά την κατάληψη της δεύτερης θέσης, ο Στράτος Αποστολάκης μάζεψε τους παίκτες και παρότι δεν το συνηθίζει, τους μίλησε χωρίς την παρουσία τού Μαλεζάνι. Τους ζήτησε να προσέξουν στις διακοπές τους γιατί οι υπέρβαροι θα τιμωρηθούν, τους είπε ότι ο καθένας πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του για να μην αποδειχθεί αποτυχημένη και η επόμενη χρονιά, «απαίτησε» νίκη στη Λάρισα ανεξάρτητα από τι θα κρίνει τελικά το παιχνίδι και μάλιστα τους είπε πως όποιος δεν αισθάνεται καλά και δεν έχει κίνητρα για το παιχνίδι, να το πει από τώρα. Ζήτησε, επίσης, να μιλήσει όποιος παίκτης ήθελε κάτι να πει, αλλά δεν υπήρξε κάποιος που να ζητήσει τον λόγο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή