Στην Αθήνα με φιλοδοξίες

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη… αμφισβήτηση του περσινού πρωταθλητή Παναθηναϊκού για τη διατήρηση των πρωτείων του και στα εφετινά πλέι οφ, αρχίζει το απόγευμα της Δευτέρας από το κλειστό του Γαλατσίου. Ποιος αμφισβητεί τους «πράσινους»; Εν αρχή είναι ο Αρης που «κατηφορίζει» στην Αθήνα, με πολλές φιλοδοξίες, αλλά και με στόχο να εκμεταλλευτεί τη μακρύτερη διαδικασία των ημιτελικών, αφού η ομάδα που θα προκριθεί στον τελικό θα χρειασθεί τρεις νίκες και όχι δύο, όπως ήταν στον πρώτο γύρο. Το ενδεχόμενο της διεκδίκησης της πρόκρισης, μέχρι και τον πέμπτο αγώνα, που αν χρειασθεί θα γίνει στην έδρα του Παναθηναϊκού, δίνει την ελπίδα στον Αρη ότι μπορεί να καταφέρει την ανατροπή, στηριζόμενος και στη δυνατή έδρα του. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν δύο επιλογές για να πετύχουν τον μεγάλο στόχο της συμμετοχής στην Ευρωλίγκα και δείχνουν ότι έχουν επιλέξει τον δυσκολότερο, ο οποίος χρειάζεται και την… υπέρβαση. Αντί, δηλαδή, να διεκδικήσουν την τρίτη θέση στον μικρό τελικό να βρεθούν, τουλάχιστον, στη δεύτερη θέση, αν αποκλείσουν τον Παναθηναϊκό και παίξουν στον τελικό…

Στον Παναθηναϊκό, βέβαια, υπάρχουν αντίθετες σκέψεις που φτάνουν μέχρι και τη… συντόμευση του δρόμου προς τον τελικό των πλέι οφ, με μια, τουλάχιστον, νίκη στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Ο Ομπράντοβιτς τόνισε στους παίκτες του την εγρήγορση που πρέπει να βρίσκονται, γνωρίζει ότι η ατμόσφαιρα του Αλεξάνδρειου θα είναι «καυτή», αλλά είναι βέβαιος και για την πρώτη νίκη στο προσεχές παιχνίδι. Απλούστερα, ο Παναθηναϊκός θέλει να «κόψει την όρεξη» του Αρη από τον πρώτο ημιτελικό.

Πάντως, Τέρι Καστλ ήταν ο πρώτος που «πέταξε το γάντι» στους προσεχείς αντιπάλους του: «Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε καλή κατάσταση και πρόσφατα πέτυχε 104 πόντους. Εμείς, ωστόσο, δεν θα τους αφήσουμε να μας βάλουν τόσους. Εχουν πολλούς καλούς παίκτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλύτεροι από εμάς. Σε θέμα ποιότητας, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε. Απλά θα πρέπει να τους προσέξουμε όλους, γιατί ο καθένας τους μπορεί να κάνει τη ζημιά. Ο λόγος εξάλλου που δεν χάνουν συχνά είναι επειδή διαθέτουν πληθώρα επιλογών στον πάγκο τους. Είναι επίσης έμπειρη ομάδα, γιατί παίζει χρόνια στην Ευρωλίγκα. Ολα όμως θα ξεκαθαρίσουν μέσα στο παρκέ…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή