Στην «κόψη του ξυραφιού» Α΄ και Β΄ Εθνική

Στην «κόψη του ξυραφιού» Α΄ και Β΄ Εθνική

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άσχημη ψυχολογία που επικρατεί στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, ύστερα από την απώλεια του κυπέλλου και τη φυγή του Σάντος, δίνει νέο ενδιαφέρον στη διεκδίκηση της 2ης θέσης που οδηγεί στον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αδιάφορη, όπως φάνηκε και από το προχθεσινό γλέντι με παϊδάκια και κρασιά, στα Πηγάδια, Skoda Ξάνθη μπορεί να κάνει τη… ζημιά στην «Ενωση» και να δώσει την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να μετάσχει στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διασυλογική διοργάνωση στον πλανήτη. Βασικό κριτήριο, ωστόσο, είναι οι «πράσινοι» να νικήσουν τη Λάρισα, κάτι αρκετά δύσκολο, αφού η ομάδα του Γιώργου Δώνη θέλει τους τρεις βαθμούς για να συμμετάσχει στο Ιντερτότο, αντί του Ατρομήτου, ο οποίος θα προσπαθήσει να κάνει το ίδιο κόντρα στον ήδη υποβιβασμένο Ακράτητο, στα Ανω Λιόσια.

Υψηλά βρίσκεται η αδρεναλίνη και στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα της Α΄ Εθνικής. ΟΦΗ και Λεβαδειακός παίζουν τον αγώνα της… ζωής τους, ενώ στο «Σ. Μαυροθαλασσίτης» ο Πανιώνιος, με αντίπαλο το Αιγάλεω, θα ψάξει το κλειδί της σωτηρίας.

Στην περίπτωση που ο αγώνας της Κρήτης λήξει ισόπαλος και οι «κυανέρυθροι» ηττηθούν, τότε σώζεται ο Λεβαδειακός και οδηγούνται σε μπαράζ οι άλλοι δύο, καθώς οι μεταξύ τους αναμετρήσεις έχουν τελειώσει ισόπαλες (1-1). Εάν νικήσει ο Πανιώνιος, τότε η μία θέση του υποβιβασμού θα κριθεί από το αποτέλεσμα στο Παγκρήτιο. Οι γηπεδούχοι θέλουν νίκη με δύο γκολ διαφορά για να αποφύγουν το μπαράζ.

Σε τριπλή ισοβαθμία Ιωνικού, ΟΦΗ, Λεβαδειακού, πέφτει ο τελευταίος, διότι έχει τους λιγότερους βαθμούς στα παιχνίδια μεταξύ των τριών. Ο Πανιώνιος δεν μπαίνει σε καμία διαδικασία εάν νικήσει το Αιγάλεω. Ομως, στην περίπτωση που αναδειχθεί ισόπαλος ή ηττηθεί, θα θέλει ήττα ή ισοπαλία του ΟΦΗ.

Στη Β΄ Εθνική κατηγορία ξεχωρίζει το παιχνίδι του Αρη με την πρωταθλήτρια Κέρκυρα. Οι «κίτρινοι» θέλουν μόνο τη νίκη για να πανηγυρίσουν την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία, ενώ ευνοούνται ακόμη και στην περίπτωση που ισοβαθμήσουν με τον Θρασύβουλο.

Στην ουρά, στην περίπτωση που ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα με τους ίδιους βαθμούς οι Παναχαϊκή, Πανσερραϊκός και Ολυμπιακός Βόλου, αυτή που σώζεται είναι η πατρινή ομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή