Ταμπάκος: Με αγνόησαν

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απουσία του Δημοσθένη Ταμπάκου από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, το οποίο διεξήχθη στον Βόλο, μείωσε την αίγλη της διοργάνωσης. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης των κρίκων θεωρήθηκε τραυματίας και ανέτοιμος, με αποτέλεσμα το όνομά του να μη συμπεριληφθεί στην εθνική ομάδα. Η πραγματικότητα, όμως, είναι τελείως διαφορετική, καθώς κανένας δεν ρώτησε τον πρωταθλητή εάν είναι έτοιμος για τη διοργάνωση, παρόλο που ο ίδιος προετοιμαζόταν για να παρουσιάσει το πρόγραμμά του. Μεγάλο ταλέντο πάνω στα ταπί -τα δύο ολυμπιακά μετάλλια, οι διακρίσεις σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα το πιστοποιούν- αλλά χαμηλών τόνων στην προσωπική του ζωή, ο γυμναστής μας απέφυγε να διαμαρτυρηθεί ακόμα και όταν δεν τον προσκάλεσαν στον Βόλο, έστω για να παρακολουθήσει τη διοργάνωση και τις προσπάθειες των αντιπάλων του.

«Είχα συνεννοηθεί με τον αρχιπροπονητή ότι μέχρι τις 20 Απριλίου θα δείξω το πρόγραμμα. Στις 12 του μηνός ανακοίνωσαν την ομάδα χωρίς να ρωτήσουν ούτε εμένα ούτε τον προπονητή μου», τονίζει ο πρωταθλητής μας, ο οποίος δεν πρόλαβε να πάρει μέρος ούτε στα τεστ πρόκρισης: «Τρεις ημέρες πριν από το τεστ επέστρεψα από τη Μόσχα, όπου βρισκόμουν για προετοιμασία. Είχα συνεννοηθεί ότι εφόσον γυρίζω από ταξίδι θα δείξω το πρόγραμμα μια εβδομάδα αργότερα».

Κάθε ομοσπονδία είθισται να δηλώνει την εθνική της ομάδα αρκετές ημέρες πριν από την έναρξη μια διεθνούς διοργάνωσης. Η γυμναστική, για το ευρωπαϊκό του Βόλου, δήλωσε έξι αθλητές (πέντε για να αγωνιστούν και ένας αναπληρωματικός) και, φυσικά, από τη στιγμή που υπάρχει αναπληρωματικός ένας Ολυμπιονίκης είχε δικαίωμα στη σύνθεση μέχρι την τελευταία στιγμή. «Τα τελευταία 10 χρόνια έχω μια τέτοια πορεία στον αθλητισμό η οποία δεν μου επιτρέπει να εκθέσω τον εαυτό μου και ειδικά στο ελληνικό κοινό. Θα έκανα την προσπάθειά μου μέχρι το τέλος και εάν δεν ήμουν έτοιμος δεν θα κατέβαινα», λέει ο αθλητής.

Ενα χρυσό κι ένα ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο βρίσκονται, ήδη, στην τροπαιοθήκη του Δημοσθένη Ταμπάκου. Ο «βασιλιάς των κρίκων» δεν σταματάει εδώ την προσπάθειά του. Τοποθετεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το ευρωπαϊκό του Βόλου και συνεχίζει την προετοιμασία του διότι θέλει να προσθέσει στη συλλογή του μια ακόμα ολυμπιακή διάκριση. Μάλιστα, προπονείται και σε άλλα όργανα προκειμένου να βοηθήσει την εθνική στο ομαδικό. «Ετοιμάζομαι για το παγκόσμιο. Θα αγωνιστώ και στα υπόλοιπα όργανα. Στόχος μας ως ομάδα είναι να μπούμε στις 24, ώστε να προκριθούμε στο επόμενο παγκόσμιο. Είμαι σε καλή κατάσταση και συνεχίζω ήρεμα τη δουλειά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή