ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

3' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεδομενη θεωρούν στον Παναθηναϊκό τη συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Σωτήρη Κυργιάκο, ανεξάρτητα από το αν και πώς θα βρει τρόπο η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» να «περάσει» αυτή τη μεταγραφή στον κόσμο της ομάδας. Αν για ένα κομμάτι των οπαδών του Παναθηναϊκού ο Κυργιάκος παραμένει το «αλάνι» και θα ενοχληθούν από τη μεταπήδηση στο στρατόπεδο του «αιωνίου αντιπάλου» ενός παίκτη που ήταν σύνθημα γι’ αυτούς, δεν ισχύει το ίδιο και για τη διοίκηση της ομάδας. Ο πρώην (πια) αμυντικός της Ρέιντζερς είναι ένα από τα δύο «μαύρα πρόβατα» της γενιάς της Ριζούπολης. Και με άλλους παίκτες προέκυψε διαζύγιο, ενδεχομένως θυελλώδες όπως με τον Νικοπολίδη, αλλά μόνο ο Κυργιάκος και ο Σεϊταρίδης κατηγορούνται για πολλά… αδικήματα, όπως αυτό της αχαριστίας. Ο πρώτος για τη στάση του λίγο πριν και μετά που έφυγε από τον Παναθηναϊκό με μεταγραφή για τη Ρέιντζερς και ο δεύτερος για τον τρόπο που πίεσε (σχεδόν εκβίασε, λένε) προκειμένου να αθετήσουν οι «πράσινοι» τη συμφωνία τους με την Πόρτο και να τον δώσουν στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έκανε πρόταση ενώ η μεταγραφή είχε κλείσει και όλες οι πλευρές είχαν δώσει τα χέρια.

Συμπτωση ή όχι, τα θυελλώδη διαζύγια στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού προέκυψαν μόνο με Ελληνες ποδοσφαιριστές. Ολοι οι ξένοι (και δεν ήταν λίγοι) που έφυγαν, μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για την ομάδα, εν αντιθέσει με ορισμένους (όχι όλους) από τους Ελληνες, αρκετοί εκ των οποίων ήταν αρκετά χρόνια στην Παιανία. Το γιατί έχει πολλαπλές εξηγήσεις, με την ευθύνη να βαραίνει, αλλού λιγότερο, αλλού περισσότερο, και τις δύο πλευρές, όχι μόνο τη μία.

Επιτελουσ, αυτό που φωνάζουμε χρόνια, το κάνει πράξη ο εισαγγελέας που ασχολείται με την υπόθεση των βανδαλισμών στο πλοίο «Ιεράπετρα». Απήγγειλε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση στον οπαδό της ΑΕΚ που τραυμάτισε με φωτοβολίδα τον άνδρα του Λιμενικού Σώματος. Η ίδια κατηγορία θα πρέπει να απαγγέλλεται και σε όλους όσοι εκτοξεύουν αιχμηρά αντικείμενα και φωτοβολίδες στα γήπεδα προς τους αντίπαλους οπαδούς και ποδοσφαιριστές. Μόνο έτσι θα καθαρίσει το τοπίο. Διότι, με χάδια και ημίμετρα, η βία θα συνεχίσει να βασιλεύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υπαρχει μία λύση για να κληθεί ο Ακης Στολτίδης στην εθνική ομάδα. Να πάρει μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού και δη της Γερμανίας. Τότε μπορεί να τον προσέξει ο Οτο Ρεχάγκελ, έτσι;

Τα τελευταια χρόνια ο πρόεδρος της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, Βλάσης Σταθοκωστόπουλος, έχει δαπανήσει πολύ χρήμα και χρόνο για τον σύλλογό του. Ιδιαίτερα αυτήν τη χρονιά έφερε στο «τριφύλλι» παίκτες διεθνούς επιπέδου με στόχο να πανηγυρίσει διακρίσεις. Ηδη, οι δύο πρώτοι στόχοι της χρονιάς (κύπελλο «Τοπ Τιμς» και Κύπελλο Ελλάδος) χάθηκαν και από αύριο αρχίζει η προσπάθεια των «πρασίνων» για τον τελευταίο: το πρωτάθλημα Ελλάδος. Αυτός ο τίτλος αναμένεται να κρίνει πολλά στο στρατόπεδο του ΠΑΟ.

Ακομα δεν μπορούν να συνέλθουν στο Παγκράτι από την έξοδο του συλλόγου βόλεϊ στην Ευρώπη. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία, αλλά οι παράγοντες πρέπει να αρχίσουν να σχεδιάζουν την ομάδα της νέας περιόδου, προκειμένου να σταθεί με αξιοπρέπεια στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.

Οι πρωτεσ συζητήσεις, που αναμένονται να μην είναι πολλές και να «τραβήξουν» σε διάρκεια, θα γίνουν τις επόμενες ημέρες από την ΕΟΚ και την εταιρεία-χορηγό όλων των εθνικών ομάδων. Η νέα συμφωνία, εκτός απροόπτου, θα έχει τριετή διάρκεια, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα των διοργανώσεων που έχει, κυρίως, η Εθνική Ανδρών, με το Παγκόσμιο της Ιαπωνίας, τον Αύγουστο, το Ευρωμπάσκετ του 2007, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και το Ευρωμπάσκετ του 2009. Η πρότερη συνεργασία από το 2001 ήταν υποδειγματική και για τις δυο πλευρές και ύστερα από τον πρώτο «αρραβώνα», ακολούθησε ο «γάμος» και απομένει η συμβίωση μέχρι βαθιών «γηρατειών»!

Ανεξαρτητωσ προσφοράς θεάματος, συνθηκών και προδιαγραφών τέλεσης των αγώνων, το ποδόσφαιρο εξακολουθεί να κερδίζει τη «μερίδα του λέοντος» στα τηλεοπτικά δικαιώματα. Στα κανάλια που διεκδικούν και κερδίζουν αυτά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων, εναπόκειται η εμπορική εκμετάλλευση του προϊόντος που αποκτούν. Σε καμία περίπτωση, τα ανταποδοτικά οφέλη δεν θα είναι μεγαλύτερα από το κόστος των δικαιωμάτων, αλλά πέραν τούτου, υπάρχει ένα ακόμη ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από τις ΠΑΕ: τα χρήματα της τηλεόρασης επενδύονται στις ομάδες με μεταγραφές και αύξηση της ποιοτικής ανταγωνιστικότητάς τους;

Φιεστα στον Πειραιά για τον νταμπλούχο Ολυμπιακό. Αφορμή ο τελευταίος, άνευ βαθμολογικής αξίας, αγώνας με τον Ιωνικό. Κι αμέσως μετά, γιορτή χαράς, πανηγύρι, ενθουσιασμοί. Σπεύσατε, φίλοι των «ερυθρολεύκων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή