Καθε Μερα Κυριακη

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέφτει σήμερα η αυλαία του 27ου πρωταθλήματος. Μιας διοργάνωσης, από την οποία δεν θα έχουμε να θυμόμαστε τίποτα περισσότερο από τη… βαθμολογία της. Είναι η τελευταία που έγινε υπό την αιγίδα της ΕΠΑΕ. Από του χρόνου, η Σούπερ Λίγκα, ή όπως αλλιώς θα λέγεται, θα αναλάβει να ηγηθεί του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου. Το αν θα έχει… αλλάξει ο Μανωλιός για να βάλει να ρούχα του αλλιώς ή κάτι καλύτερο θα έχει προκύψει απ’ αυτή την αλλαγή, καλά να είμαστε, θα το δούμε σε ένα χρόνο.

Το ενδιαφέρον αυτής της τελευταίας αγωνιστικής εστιάζεται σε δύο θέσεις της βαθμολογίας. Στη δεύτερη, για την οποία η κάτοχός της, ΑΕΚ, θέλει μόνο ένα βαθμό με αντίπαλο την Ξάνθη, στο Ολυμπιακό Στάδιο. Αν τον πάρει τότε ούτε η νίκη μέσα στη Λάρισα, που κι αυτή θέλει το τρίποντο, θα έχει αντίκρισμα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος άρχισε να ελπίζει σε κάτι, μετά το… στραπάτσο της «Ενωσης» στον τελικό του Κυπέλλου την Τετάρτη.

Η δεύτερη αφορά την τρίτη από το τέλος, η οποία θα ξεκαθαρίσει ποια ομάδα θα κάνει παρέα του Ακράτητου και της Καλλιθέας, του χρόνου στην Β΄ Εθνική. Υποψίες τρεις: ΟΦΗ, Λεβαδειακός και Πανιώνιος.

Ο τελευταίος παίζει στο Αιγάλεω και με νίκη καθαρίζει, αφήνοντας τους «μονομάχους» της Κρήτης να «σκοτωθούν» μεταξύ τους. Αν νικήσει ο ΟΦΗ, τότε η ομάδα του Λεμονή αποχαιρετάει τους «μεγάλους». Με ισοπαλία αφήνει τη Μεγαλόνησο με μία εκπρόσωπο στην Α΄ Εθνική: Τον Εργοτέλη. Αυτή είναι η απλή εξέλιξη των δύο αγώνων. Υπάρχει και η… πολύπλοκη.

Αυτή που ο Πανιώνιος δεν θα μπορέσει να πάρει το τρίποντο στο Αιγάλεω. Τότε, αν ο ΟΦΗ νικήσει τον Λεβαδειακό, ο… Μπέος αποχαιρετά τη Σούπερ Λίγκα, για την οποία τόσο αγωνίστηκε. Τα σενάρια δεν σταματούν εδώ. Υπάρχουν και περιπτώσεις ισοβαθμίας. Ομως σ’ αυτές χαμένη θα είναι η ομάδα της Βοιωτίας. Τέλος, πολύ πιθανόν είναι να δούμε κι ένα «μπαράζ παραμονής» μεταξύ ΟΦΗ – Λεβαδειακού.

Ολα αυτά στα… χαρτιά. Επί χόρτου πολλά μπορούν ν’ αλλάξουν, αν και όπως παρατηρούμε τις τελευταίες αγωνιστικές, τα αποτελέσματα είναι αυτά που προβλέπονται στα… καφενεία. Οπότε δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάτι το απρόοπτο, που θα αποτελέσει έκπληξη.

Εν αναμονή λοιπόν, με την ελπίδα να μην έχουμε διαιτησίες που θα προκαλέσουν τους ηττημένους να βγάλουν ανακοινώσεις. Τουλάχιστον το «αντίο» να είναι αξιοπρεπές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή