Εμπιστοσύνη Λίπι σε Μπουφόν

Εμπιστοσύνη Λίπι σε Μπουφόν

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν επηρεάστηκε ο Μαρτσέλο Λίπι από την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών και συμπεριέλαβε στην αποστολή της Ιταλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο τον τερματοφύλακα της Γιουβέντους, Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Η επιλογή του Λίπι αναμενόταν με αγωνία έπειτα από την εμπλοκή του ονόματος του Μπουφόν στο πρόσφατο σκάνδαλο που πλήττει το ιταλικό ποδόσφαιρο. Ο ακριβότερος γκολκίπερ του κόσμου ανακρίθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο, κατηγορούμενος για στοιχήματα, τη στιγμή που οι σχετικοί νόμοι της Ιταλίας το απαγορεύουν στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Την περασμένη εβδομάδα οι ιταλικές ποδοσφαιρικές αρχές είχαν αποκλείσει τη συμμετοχή του διαιτητή Μάσιμο ντε Σάντις στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς είναι ένας από τους 41 ανθρώπους για τους οποίους διεξάγονται επίσημες έρευνες από τους εισαγγελείς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «σκουάντρα ατζούρα» προτίμησε να περιμένει, αφού δεν υπάρχουν επίσημα ενοχοποιητικά στοιχεία για τον παίκτη.

Σε ό,τι αφορά την επιθετική γραμμή του, ο Λίπι «απάντησε» στο δίλημμα Λουκαρέλι ή Ιακίντα, επιλέγοντας τελικά τον δεύτερο μεταξύ των 23.

Δύο εκπλήξεις από Κλίνσμαν

Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν προκάλεσε την έκπληξη ανακοινώνοντας στην αποστολή της Γερμανίας τον Νταβίντ Οντονκόρ και αφήνοντας έξω τους Κουράνι, Ερνστ και Οβομογιέλα, πολύ περισσότερο όμως με την εμπιστοσύνη του στον Γιενς Νοβότνι, που δεν έχει παίξει με την εθνική του ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια και έχει ταλαιπωρηθεί αφόρητα από τραυματισμούς.

– Με τις ανακοινώσεις των αποστολών από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς των 32 φιναλίστ, οριστικοποιήθηκε και η συμμετοχή των Τζόρτζεβιτς (Σερβία-Μαυροβούνιο) και Τουρέ (Ακτή Ελεφαντοστού) του Ολυμπιακού, όπως και η απουσία του Ριβάλντο από την αποστολή της Βραζιλίας που δεν είχε καμία έκπληξη.

Οι ερυθρόλευκοι θα έχουν στα γήπεδα της Γερμανίας και τους Μπόρχα (Ισημερινός), Μπούτινα (Κροατία) και Ζεβλάκοβ (Πολωνία), ενώ από τον Παναθηναϊκό θα συμμετάσχουν οι Σέριτς (Κροατία) και Νίλσον (Σουηδία).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή