Πρώτο βήμα ΠΑΟ προς τίτλο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με… βραζιλιάνικη σφραγίδα ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος στο βόλεϊ νικώντας τον Ηρακλή με 3-1 (25-15, 25-13, 22-25, 25-18). Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πλεονέκτημα έδρας και με ηγέτη τον Βραζιλιάνο άσο, Ντάντε, πήραν το προβάδισμα. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν εκ νέου την Πέμπτη (18/05) στο κλειστό του Ευόσμου. 

Ηγέτης ο Ντάντε

Το πολύ καλό μπλοκ, ο εξαιρετικός πρώτος χρόνος και το εκπληκτικό σερβίς βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να κυριαρχήσει στο πρώτο σετ. Στην αρχή του δευτέρου υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή, διότι στον αγωνιστικό χώρο έπεσαν κάποια νομίσματα, την ώρα που στο σερβίς ήταν ο Μάριος Γκιούρδας. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού γρήγορα ηρέμησαν και οι «πράσινοι» με ηγέτη τον Ντάντε έφτασαν στο 11-7. Για πρώτη φορά αυτή τη χρονιά ο Βραζιλιάνος απέδειξε γιατί τον αποκαλούν «Ροναλντίνιο του βόλεϊ» και οδήγησε τον ομάδα του στο 25-13. Οι «κυανόλευκοι», που αγωνίστηκαν χωρίς τον Τσέρνιτς, κατάφεραν να βελτιώσουν την υποδοχή στο τρίτο σετ, κάτι που τους βοήθησε να μειώσουν σε 1-2. Στη συνέχεια, με «μαέστρους» τους Ντάντε και Γκόμες, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 18-12 και 21-15 για να κατακτήσουν το τέταρτο σετ με 25-18.

«Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης πετύχαμε αυτό που είχαμε σχεδιάσει με τον προπονητή μας: Μπήκαμε δυνατά και επιβάλαμε τον ρυθμό μας. Ο Ηρακλής κατάφερε να αντιδράσει στο τρίτο σετ, αλλά εμείς βρεθήκαμε σε πολύ καλή κατάσταση. Κερδίσαμε δίκαια. Σε ό,τι αφορά τους τελικούς δεν χωράνε προβλέψεις», υπογράμμισε ο Σωτήρης Πανταλέων, ενώ και ο παίκτης του Ηρακλή, Μάριος Γκιούρδας, παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού: «Δεν είχαμε ποιότητα στην υποδοχή. Ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερη θέληση. Στα δύο πρώτα σετ η άμυνά τους ήταν εκπληκτική. Στο επόμενο παιχνίδι στην έδρα μας ελπίζω ότι θα είμαστε καλύτερα».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Χαβιέ Βέμπερ, είχε κάθε λόγο χθες να είναι ευχαριστημένος από την ομάδα του. «Κάναμε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Στα δύο πρώτα σετ παίξαμε υψηλού επιπέδου βόλεϊ. Η σειρά των αγώνων θα είναι μακρά. Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα συνηθισμένη να παίζει τελικούς, γνωρίζουμε και οι δύο ότι το σημερινό ματς ήταν μόνο το πρώτο», δήλωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή