ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΕΙ κι αυτό. Το 27ο επαγγελματικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα πέρασε στην ιστορία. Ενα πρωτάθλημα που, ακόμα και στην τελευταία του αγωνιστική, όπως και τις προηγούμενες, δεν ξέφυγε από τη… ρουτίνα.

ΤΑ πάντα κύλησαν όπως προβλεπόταν. Χωρίς εκπλήξεις. Δίχως αγωνία. Αν εξαιρέσει κανείς τα καρδιοκτύπια στο «Παγκρήτιο» κι αυτά για μία ώρα, σε όλα τα υπόλοιπα γήπεδα, όσοι βρέθηκαν περισσότερο συζητούσαν για το καλοκαιράκι που μας ήρθε, παρά για τα παιχνίδια που παρακολουθούσαν.

ΝΑΙ, όλο το ενδιαφέρον της 30ής αγωνιστικής ήταν στην Κρήτη. Ο Λεβαδειακός το πάλεψε όσο μπορούσε. Ομως, ο ΟΦΗ δεν ήθελε ν’ αφήσει μόνο εκπρόσωπο του νησιού στην Α΄ Εθνική τον Εργοτέλη. Οταν μάλιστα έμαθαν οι παίκτες του Σηφάκη το «διπλό» στο Αιγάλεω και το διαμορφούμενο «Χ» στο Νέο Φάληρο, τα έδωσαν όλα. Αποτέλεσμα το 2-0 και η σωτηρία.

ΣΤΗ Λάρισα, οι τελευταίες εμπνευσμένες αλλαγές του Μαλεζάνι καθάρισαν για τον Παναθηναϊκό, που περίμενε το… θαύμα στο ΟΑΚΑ, για να μην αγωνιστεί στην πρώτη του Μπάκε στο UEFA. Ποιο θαύμα όμως να γίνει από την Ξάνθη; Ούτε τη σέντρα δεν πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο. Οπότε τι να την κάνει τη νίκη η ΑΕΚ. Της έφτασε ο βαθμός ώστε να ετοιμάζεται για την προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΣΤΟ Αιγάλεω, ο Πανιώνιος… οδοστρωτήρας στο δεύτερο ημίχρονο δεν άφησε τα περιθώρια στη γηπεδούχο να αποδείξει πως, παρά την αδιαφορία της, θα έπαιζε για την ιστορία της.

ΡΟΥΤΙΝΑ όμως και για τους ολυμπιακούς. Διοίκηση, παίκτες, προπονητές και κόσμος, συνηθισμένοι στους τίτλους, πανηγύρισαν αυτό το νταμπλ, σε πολύ χαμηλότερους τόνους από προηγούμενες κατακτήσεις. Ακόμα και η παρουσία του Μαραντόνα, που ζέστανε αρκετά το κλίμα, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει συνεχή εκρηκτική ατμόσφαιρα. Και φυσικά δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες για την πιθανή άφιξη του Σωτήρη Κυργιάκου στον Πειραιά.

ΠΑΝΤΩΣ, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ανωτερότητα των πρωταθλητών. Πήραν τον τίτλο με τρεις βαθμούς διαφορά από ΑΕΚ και ΠΑΟ, έχοντας… κατορθώσει να φτάσουν στις τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία, στις 7 τελευταίες αγωνιστικές!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή