Τι γραφει ο ξενος Τυπος

4' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

LE FΙGΑRΟ

Αποφάσεις

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γαλλίας, Ρεϊμόν Ντομενέκ, ανακοίνωσε την Κυριακή τη σύνθεση της αποστολής των 23 παικτών, που θα μεταβούν στη Γερμανία για το Μουντιάλ. Πιστός στις δεσμεύσεις του, ο Ντομενέκ απέφυγε τη φλυαρία και δεν έδωσε εξηγήσεις για τις επιλογές του. Η λογική του είναι, όμως, εμφανής. Γνωρίζαμε ότι ο Ρεϊμόν Ντομενέκ είναι ικανός για τις πλέον εντυπωσιακές ανατροπές, ενώ ξέραμε επίσης ότι δεν είναι άνθρωπος που δίνει σημασία στα επικοινωνιακά χαρίσματα.. Ο ομοσπονδιακός προπονητής επιβεβαίωσε αυτά τα δύο γνωρίσματά του, προκαλώντας τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία της εθνικής, με την επιλογή του πρωτάρη Πασκάλ Τσιμποντά. Εξέπληξε μάλιστα τον Τύπο, απαγγέλλοντας τον κατάλογο των παικτών του μέσα σε δέκα λεπτά, χωρίς την παραμικρή διευκρίνιση για τις στρατηγικές του επιλογές και τον ρόλο που σκοπεύει να δώσει στα μέλη της αποστολής. Από τα λίγα που είπε ο Ντομενέκ, άφησε να εννοηθεί ότι τα κριτήρια επιλογής στην εθνική ήταν τα εξής: το ταλέντο, η εμπειρία των μεγάλων διοργανώσεων, η φυσική κατάσταση και η χημεία μεταξύ των χαρακτήρων των παικτών.

LΑ GAZZETTA DELLO SΡΟRΤ

Περιμένοντας τη δικαστική απόφαση

Σε περίπτωση που η διάπραξη παράνομων πράξεων από τους υπεύθυνους της Γιουβέντους αποδειχθεί δικαστικά, οι συνέπειες θα είναι οι εξής. Πρώτον, η Γιουβέντους θα χάσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας 2004 – 2005 και ο τίτλος θα μείνει «ξεκρέμαστος». Δεύτερον, η Γιουβέντους θα χάσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας 2005 – 2006, που μόλις κέρδισε αλλά ο τίτλος αυτός θα πάει σε άλλη ομάδα. Σε ποια; Κανονικά στη Μίλαν, με την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψουν και γι’ αυτή την ομάδα ευθύνες που θα μπορούσαν να επισύρουν σοβαρή τιμωρία. Στην περίπτωση αυτή, πρωταθλήτρια θα μπορούσε να στεφθεί η Ιντερ. Στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου υπάρχει μόνο μία περίπτωση τίτλου που αφαιρέθηκε από μία ομάδα και δεν δόθηκε πουθενά. Ηταν η περίπτωση της Τορίνο το 1927. Για τις δε Φιορεντίνα και Λάτσιο, η κατάσταση είναι απλούστερη μόνο αν συγκριθεί με τους μπελάδες της Γιουβέντους. Και για τις δύο αυτές ομάδες, οι υποκλοπές δίνουν ενδείξεις αδικημάτων που, αν επιβεβαιωθούν, επισύρουν ποινές το ίδιο σοβαρές όπως και για τη Γιουβέντους. Ιδίως εφόσον στις κασέτες ακούγονται οι πρόεδροι των δύο ομάδων.

ΒΒC

Νίκη Αλόνσο εντός έδρας

Εμπρός σε 130 χιλιάδες Ισπανούς φιλάθλους που παραληρούσαν από ενθουσιασμό κέρδισε την Κυριακή ο Φερνάντο Αλόνσο με Ρενό το γκραν πρι της Βαρκελώνης και έγινε ο πρώτος Ισπανός που το κατορθώνει στην ιστορία της Φόρμουλα 1. O Αλόνσο, ο οποίος ξεκίνησε από την πρώτη θέση, έκανε καταπληκτικό αγώνα και σε κανένα σημείο δεν έδωσε την ευκαιρία στον Μίκαελ Σουμάχερ που τον καταδίωκε να τον πλησιάσει. Τελικά, ο Γερμανός πιλότος κατέλαβε τη δεύτερη θέση, αφού προσπέρασε τον Τζιανκάρλο Φιζικέλα κατά τη διάρκεια του δεύτερου πιτ στοπ. O δε Φιζικέλα κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Μάσα της Φεράρι που τερμάτισε τέταρτος, ενώ πέμπτος τερμάτισε ο Κίμι Ράικονεν με ΜακΛάρεν-Μερσέντες. Στην έκτη και έβδομη θέση κατετάγησαν οι δύο Χόντα με τους Μπάτον και Μπαρικέλο και τη βαθμολογούμενη οκτάδα έκλεισε ο Νικ Χάιντφελντ με ΒΜW-Ζάουμπερ. «Το γεγονός ότι τερμάτισα πρώτος μπροστά στους συμπατριώτες μου και τους υποστηρικτές μου, νομίζω ότι ήταν το ωραιότερο συναίσθημα που έχω νιώσει στη Φόρμουλα 1», δήλωσε μετά τον αγώνα ο Φερνάντο Αλόνσο. Και ο Σουμάχερ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη δεύτερη θέση που κατέλαβε. «O δρόμος μέχρι το τέλος της σεζόν είναι ακόμη μακρύς. Είμαι σχετικά ευχαριστημένος που έχασα μόνο δύο βαθμούς. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι δυνατό να κερδίζουμε κάθε αγώνα· μερικές φορές είναι (Ρενό) καλύτεροι από εμάς».

DΕR SΡΙΕGΕL

Σούπερ μεταγραφή

Ο Χοσέ Μουρίνιο είναι ένας άνδρας, που αρέσκεται στα μεγάλα λόγια. Και τέτοια βρήκε ο προπονητής της Τσέλσι να πει και για έναν Γερμανό. Ολόκληρη η Αγγλία θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη που ο Μίκαελ Μπάλακ θα παίξει στην Premier League, σχολίασε ο Πορτογάλος. Ετσι σχεδιάστηκε η επόμενη αγορά αστέρα του ποδοσφαίρου. «Πιστεύει σε μας, στην Τσέλσι και στην επιτυχία», φώναξε ο Μουρίνιο από ένα ανοιχτό λεωφορείο, απευθυνόμενος σε ένα πλήθος συγκεντρωμένων οπαδών της αγγλικής πρωταθλήτριας. Η τέλεια αλλαγή του Μπάλακ έπειτα από τέσσερα χρόνια στην Μπάγερν θα αποτελέσει το επιστέγασμα της σταδιοδρομίας του. «Θέλει να κερδίσει το Champions League και να παραμείνει εδώ τρία, τέσσερα χρόνια, γεμάτα επιτυχίες κατά την αποφασιστικότερη φάση της σταδιοδρομίας του», συμπλήρωσε ο Πορτογάλος. Χθες επρόκειτο να παρουσιαστεί επισήμως ο Μπάλακ σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο.

ΚΙCΚΕR

Δύσκολη ανακοίνωση

Την 23μελή σύνθεση της εθνικής Γερμανίας ανακοίνωσε χθες ο Γιούργκεν Κλίνσμαν, μία ανακοίνωση, που περιείχε πολλές εκπλήξεις και σκόρπισε απογοητεύσεις. Η πλέον αιφνιδιαστική απόφαση ήταν η συμμετοχή του Ντέιβιντ Οντονκόρ από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο οποίος έχει παίξει σε 73 αγώνες της Μπουντεσλίγκα με τη συγκεκριμένη ομάδα και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 2001. Το ισχυρό του χαρτί είναι τα ακαταμάχητα σπριντ και οι εντυπωσιακές του ντρίμπλες. Το γεγονός ότι εντάσσεται αρκετά καθυστερημένα στο σχήμα δεν αποτελεί πρόβλημα για τον Κλίνσμαν, αφού ο Οντονκόρ αναμένεται «να εξοικειωθεί ταχύτατα στο πλευρό των πολλών νεαρών συμπαικτών του». «Χάρηκε πάρα πολύ, αυτό το Μουντιάλ θα το ευχαριστηθεί πάρα πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Απογοητευμένοι θα πρέπει να αισθάνονται πάνω από όλα οι Πάτρικ Οβομογιέλα της Βέρντερ Βρέμης και ο Κέβιν Κουράνι της Σάλκε, ως και ο Φάμπιαν Ερνστ της Σάλκε, οι οποίοι απορρίφθηκαν από τον Κλίνσμαν. «Οι τελευταίες ώρες αναμφισβήτητα δεν ήταν εύκολες, επειδή αναγκάστηκα να μοιραστώ κακές ειδήσεις με ορισμένους από τους παίκτες. Επρόκειτο για δύσκολα τηλεφωνήματα», εξήγησε. Σε γενικές γραμμές, πάντως, οι επιλογές τού Κλίνσμαν ήταν μάλλον αναμενόμενες. Ως τερματοφύλακας ανακοινώθηκε ο Γιενς Λέμαν, όπως και οι αντικαταστάτες του, Ολιβερ Καν και Τίμο Χίλντεμπραντ. Το κέντρο περιστρέφεται γύρω από τον αρχηγό Μίκαελ Μπάλακ, στην επίθεση συμμετέχουν οι Ολιβερ Νόιβιλ και Μάικ Χάνκε, παρ’ όλο που ο τελευταίος είχε αποκλειστεί από τα πρώτα παιχνίδια του πρώτου γύρου. «Στα τελευταία παιχνίδια ωστόσο απέδειξε ότι μπορεί και δαγκώνει», διευκρίνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής, για να ερμηνεύσει την επιλογή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή